klicka på länken så kommer du till vår blogg

Gamla dagboken feb 2006-aug-200


Torsdagen 2 augusti
Thursday, Aug 2, 2007

Semester och dagarna rinner på. Har haft feber,trött i kroppen och förkyld så inte särskilt mycket har hänt. Teddy har fått sig ett välbehövligt bad och är så fin. Tindra som inte sover i vår säng på natten,hon hoppar ner när Uffe lägger sig och sover under vår säng och hoppar upp igen när Uffe går till jobbet.Hoppar nu upp i vår säng var morgon vid den tiden då Uffes kl brukar ringa. Sen lägger hon sig på rygg mellan oss och sover vidare. Den första som vaknar kryper hon tätt intill och ligger och kramar och kelar. Jättemysigt! Det brukar vara jag. Eftersom jag inte mår bra har jag extra mycket värk och det finns bara en sak som hjälper att ut och gå. Så trots feber mm går vi långa rundor på morgonen. På kvällen följer husse och Teddy med. Efter löpet tjurigheten har börjat lägga sig.En sak var rätt skoj att på utställningen med alla dessa fina cockrar brydde hon sig inte alls och var det någon som mopsade sig låg hon på rygg bums.Blir tomt att lämna dem nästa vecka när vi åker på semester. Emn de kommer att ha det jättebra! Christopher jobbar förmiddag och hans 2 kompisar och Tindras favoriter Adam och Erik ska bo här jobbar eftermiddag. Daniel är hemma till onsdag innan han åker på semester sen kommer mina föräldrar nerom vardag och tittar till dem. Vilket egentligen inte behövs men de vill så gärna. Så de kommer att få hur mycket uppmärksamhet som helst och ha det mycket bättre hemma än att behöva sitta mycket i bilen eller stugan.
 
06:19 AM (UTC -4)
 
Lördagen 28 juli
Saturday, July 28, 2007

Efter en mycket lång natt! Jag hade svårt att sova pga av nästäppa Tindra diarre för mycket lever godis,Daniel kom hemrumlande vid 02,00 tiden blev det äntligen morgon. Gick jättelätt att hita dit med hjälp av GPS var framme vid 09,30 och kom in i ringen vid ca 14,00 . Men hade jättetrevligt under tiden. Bodil vår webbkompis från Norrköping med dotter Sandra och Fanny, Gizmo och valpisarna Penny och Wilma var där och vår uppfödare Birgitta.Maria och Håkan som har Tindras syster Nova kom också inom och tittade. Sen en massa andra man pratar med. Vödret var också bra ända tills tills det var dags för oss då öppnade sig himlen en stund. Tindra uppförde sig jättebra. Hade tygburen med som hon fick ligga i mellan varven. Väl i ringen funkade mitt nya utställningkoppel jättebra och hon sprang faktiskt bra.Tyckte jag ialla fall. Blev nöjd med kritiken trots att vi blev oplacerade hade ju sett fram emot ett engelskt domar utlåtande och han sa ingeting om nos eller ögon!Efter åt kom Petras uppfödare fram och tyckte vi varit duktiga och hon tyckte att det var bra kritik. Roligt när helt oberoende tycker så. Efter en lång dag kom vi hem vid 16,30. Kritiken finns under resultat.

 


 
10:46 AM (UTC -4)
 
Fredagen 27 juli
Friday, July 27, 2007

Usch! Utställning imorgon och jag mår inte alls bra! Förkyld och känner mig febrig + helt slut och jätteont i nacken och ryggen. Har inte hunnit bada Tindra förrän idag. Vi har Uffes släkt i från Uppsala på besök så det har varit matlagning och städning och gått i ett + allt annat.Inte den bästa uppladdningen. Men nu är hon badad och fin.Hoppas bara jag får henne till att gå framåt imorgon. Fick tips av Bodil att torka lever så det är gjort och Tindra älskar det men om det hjälper. Hon tycker ju det är så trist. Har packat bilen inför morgondagen. Är ju tusen saker som ska med. Tur att Mikaela och Anton(pojkvännen)ska med så de kan bära allt. Uffe har fixat GPS så att jag inte ska köra fel vilket ju inte är ovanligt så mycket mer att göra finns inte. Ett par panodil kanske också förstås så jag kan stå på benen imorgon.Håll tummarna!!!
 
12:11 PM (UTC -4)
 
Tindra nytrimmad
Wednesday, July 25, 2007

Eva-Lotta mailade över en bild på Tindra som hon tog i dag när hon var klar. Visst blev hon fin?


 
02:26 AM (UTC -4)
 
fortsättning tisdag
Tuesday, July 24, 2007

Nu har min koppeljakt tagit slut. Givetvis var "mitt" perfekta koppel slut men hittade ett annat som verkade jättebra. Helt i brunt smalt platt läder allti ett men med stopp om man vill ställa in det runt halsen och bara 1 meter långt. Tror det kommer att funka perfekt. Som bonus hittade vi en Hurta overall åt Teddy för bara 224 kr i svart och grönt med reflex. Vi har precis tagit kvällsrundan och invigt den och vilken passform det var. Han var alldelelses torr där han skulle var torr inga läckage.Höll torrt ovanför mudden och helt torr på magen. Ska bara ha en sån åt Tindra med.


 
01:38 PM (UTC -4)
 
måndagen 24 juli
Tuesday, July 24, 2007

Nu har vi precis kommit hem från Tindras trimning. Eva-lotta har lagt ner ett jättejobb på henne. Hon har plockat och plockat. Fått fram jättefina vinklar på henne. Tänkte lagt in ett kort men datan vill inte som jag vill just nu så det får vänta. Efter trimning blev det cockerbus med 2 valpar,3hanar och 2 tikar. Tindra var väl inte allt förtjust i all uppvaktning. Blev lite mycket med alla hundarna på en gång så hon morrade lite. Inte så konstigt tycker jag där kommer hon ny och blir föremål för allas uppvaktning. Valpar tycker Tindra är lite läskigt. Hon vet inte riktigt vad de är för filurer. Något hon däremot gillade var barnens kaniner i buren. Hon hade inte tackar nej till kaninstek. Ikväll ska jag till Teba. Jakten på det perfekta kopplet går vidare=)

Lyckades få in en bild på de jättefina livervalparna Gruffa och Trude. Min dröm en liverfärgad cocker nästa gång.

 

 

 

 


 
08:40 AM (UTC -4)
 
måndagen 23 juli
Monday, July 23, 2007

Idag var det tänkt att Tindra skulle trimmas och bli utställningsfin.Hade bestämt med Eva-Lotta som har Tindras syster Vallu och en massa andra fina cockrar. Efter lite vilse körning är vi framme. Då visar det sig att Eva-Lotta siktat in sig på en långpromenad och helt hade glömt bort trimningen. Skönt med fler förvirrade människor än en själv. Men vi beslöt att ta långpromenad idag och trimning i morgon. Hon frågade om Tindra ville stanna över natten så kunde hon ta det ikväll men se utan Tindra en natt klarar vi inte. Vi har ju bara ca 2 mil dit så det är ju ingenting. En härlig blöt runda i skogen blev det tillsammans med hennes cocker killar. Den stiliga liver hanen Balder(drömprinsen) och den minst lika stiliga orangeroan hanen Linus. Mycket hundprat som vanligt och väldigt trevligt. En morgon kl 09,00 ska vi vara där igen så ännu igen sovmorgon på semestern.Fast o andra sidan sovmorgnar är inte min starka sida. På vägen hem fortsatte min jakt på det perfekta utställningskopplet. Hittade modellen men tyvärr i fel färg. Blir väl att jag får köra ner till Teba eller Satchmos i veckan.För nu är alla djuraffärer i Kristianstad,Hässleholm, Tyringe och några i Helsingborg avverkade.Lilla Teddy gillar läget just nu. Mikaela är genomförkyld och ligger till sängs och han är inte den som tackar nej till en varm säng hela dagen. Tvingade med honom på kvällsrundan vilket han tycker är totalt onödigt. Som straff till mig tog han väldigt lång tid på sig att nosa in varenda grässtrå längs vägen så jag höll på att bli galen.


 
11:31 AM (UTC -4)
 
söndagen 22 juli
Sunday, July 22, 2007

Igår firade vi Christophers födelsedag. Full rulle med andra ord från morgon till kväll. Jag passade på att gå en lång härlig runda med Tindra på morgonen. Lät henne springa lös från början. När vi kom fram till ett ställe där hon brukar springa in och spåra fick hon napp. Många fåglar i buskarna. Hon skäller på ett väldigt speciellt sätt då. Jag fortsatte att gå en bit för hon brukar alltid komma bums när hon ser att jag  rundar hörnan. Men inte i dag. Jag vänder tillbaka för att hämta henne men då susar hon ner för kullen vid hörnan och lägger sig för att vänta in mig. Alltså gick det inte att säga till henne utan berömma istället. Hon var helt "slut" sen. Kalas gillar Tindra och Teddy. Massor av uppmärksamhet av stora som små. Kusinen Hanna som är 5 år är en stor favorit likaså min pappa. Mycket godsaker från honom. Min mamma har alltid sagt att när hon går i pension ska hon ha en Golden( blev så förtjust i min golden som jag hade för många år sen) men hon har nu börjat svänga om och har blivit väldigt förtjust i cocker spaniel. Gärna en efter Tindra. Hon går i pension i januari så det kanske blir alldeles perfekt om jag parar Tindra vid nästa löp i januari. På kvällen "tvingade" jag ut Anton och Mickan med hundarna, var helt slut. Bra med pojkvänner som lyder svärmor =)
 
05:43 AM (UTC -4)
 
Torsdagen 19 juli
Thursday, July 19, 2007

Bara 1 dag till semestern!!! Tjoho!!!! Blir nog lång dag imorgon. Igår var vi och köpte en "ny"bil en Volvo V40. Uffe ville ha volvo och combi och jag ville inte ha någon stor bil så det var ett bra alternativ. Idag var jag och beställde volvos hundbur 2300 kr! och så beställde jag solskydd från solarplexius. blir rena lyxsviten för hundarna där bak. Känns skönt med bra plats till dem där bak i min lilla Golf har ju bara 1 hundbur fått plats. Fast jag tycker om min lilla golf med. Vi har fått husse med oss ut på kvällspromenaderna fast inte igår. Då tog jag Tindra först och sen Tedy som verkligen inte ville gå ut. När vi på hemvägen gick över skolgården kopplade jag loss honom då blev där fart minsann sprang hem och la sig utanför grinden och väntade på att jag skulle komma. Jag träffade samtidigt en kompis som jag stod och pratade med så han fick allt vänta en stund. Tindra har blivit väldigt lugn efter löpet och håller sig väldigt mycket i närheten på våra promenader. Väldigt lydig och inget bus alls. Jag som är lite sån att en cocker ska få vara lite cockerbusig. Men hon brukar vara sån när hon löpt så det lär väl gå över. Det börjar dra ihopa sig till utställning nästa lördag och på måndag ska Tindra bli trimmad och fin.Är så sugen på att åka ut och hälsa på på vår kennel får se om tiden räcker. Annars så kommer vi att träffas på utställningen. På lördag kommer Uffes "tjocka" släkt ner från Uppsala och ska stanna nere 1 vecka så det lär nog bli fullt upp. Hoppas på dåligt väder nån dag med för är jättesugen på att ut och lägga spår. Längtar så till kursen ska köra igång igen. 


 
03:35 PM (UTC -4)
 
Lördagen 15 juli
Saturday, July 14, 2007

Idag på morgonen bestämde jag mig för att ta en riktig långrunda uppom "päronbacken". Tänkte låte henne få springa av sig riktigt då hon fått gå kopplad länge iom löpet. Lagom tills vi kom till skogen började det ösregna. Sen gick jag där i tankar och hamnade på en betydligt längre runda än jag tänkt från början. Hade egentligen ingen aning om vart jag var men man kommer ju alltid ut någonstans. Gick i 2 timmar ungefär innan jag kände igen mig igen. Skogen var riktigt blöt sunkig och lerig jag var blöt upp til midjan. Men det var värt det Tindra njöt i fulla drag. Och undviker vatten gör hon inte längre springer rätt i både vatten och lera. Mycket smutsig hund och husse kom hem till slut. Sen åkte vi upp till djuraffären och hälsade på Camillas nya valp. Så liten och så söt!  Igår var vi på bio igen börjar bli en fredags vana. Denna gång var det nya Harry Potter. Helt ok men inte den bästa av dem. Imorgon ska vi på grillkalas sen är det bara 1 vecka till semester och vad skönt det ska bli!
 
09:19 AM (UTC -4)
 
lördagen 7 juli
Saturday, July 7, 2007

 Usch har varit riktigt slö och lat hela veckan och har inte orkat skriva något.

Tindra har äntligen löpt färdigt. Teddy blev en riktigt pest under månd, tisd ons och torsdagen. Så det blev till att hålla full koll här hemma. Vi var alla ganska trötta på honom alla utom Tindra haha! I onsdags fick bägge ett välbehövligt bad så nu är de så fina så. Men med tanke på allt regn lär det inte hålla i sig. Igår när Tindra och jag skulle gå var vanliga kvällsrunda var det alldeles översvämmat och vi fick vada fram i 30 cm vatten och på ett ställe hade stigen försvunnit och vattnet forsade fram så vi fick gå ett annat håll.Hade tänkt spåra med henne men detta eviga regnade gjorde att vi fick låta bli.  en helt tråkig vecka alltså med inget roligt alls om vi nu inte räknar in att i måndags var vi och köpte ännu ett akvarium, åt Mikaela denna gång på 112 liter och att vi passade på att besöka ett antal djurffärer i Kristianstad. Letar efter det perfekta utställningskoppplet. Vi har ju anmält oss till cockerutställningen i Bjuv i slutet av juli. Igår var vi på bio igen. Såg transformers Uffes val men den var faktiskt inte så dum. Mickan och jag var ganska ensamma tjejer i en salong full av killa med keps=). En annan rolig grej är att svägerskan Camilla bokat en liten tikvalp blanding shitzu/pappilon som de får hem om 2 veckor. Det ska bli kul!


 
01:57 PM (UTC -4)
 
söndagen 1 juli
Sunday, July 1, 2007

Ja så har då hela helgen gått. I fredags var vi på bio med kompisar och kollade Die hard 4,0.Den var var faktiskt riktigt bra! Sen på natten -tidig lördag morgon var det för mig att köra till Malmö och hämta hem Daniel. Uffe skulle upp och jobba så jag hade inte hjärta att skicka ut han på vägarna 02,30 vilket var tur för flyget var försenat och han var inte i Malmö förran kl 04,30. På hemvägen körde jag fel så det blev en omväg på ca 30 min vilket var ganska trevligt för han hade mycket att berätta. Var hemma 06,30 på morgonen. På eftermiddagen åkte vi till farmor(svärmor) för att gå på marknad. Det ösregnade så det blev en snabb tur. Tindra höglöper så hon och Teddy fick stanna hos farmor när vi gick på markand. Prenom sprutan har verkligen haft effekt denna gång. Han har nästan varit totalt ointresserad. Idag började han bli lite jobbig men tror att det är sista höglöpsdagen idag. Tindra har fått ha sitt fina tikskydd på sig som ett extra skydd mot oönskad uppvaktning av Teddy annars blöder hon väldigt lite och håller sig ren väldigt bra. Men hon är så nöjd med att ha tikskydd att hon inte ens försöker ta det av sig.Och skulle Teddy försöka nåt har man lite tid på sig innan han skulle lyckas krångla det av henne. Imorse tog jag och Tindra en jättelång runda i rask takt. Var så skönt att riktigt ta ut sig. Annars känns det lite halvdeppigt Christopher har bestämt sig för att trots allt plugga vidare i höst (han hade planerat sabbatsår) vilker iof är bra men han ska plugga i Umeå och läsa litteraturvetenskap och Daniel ska till Hultsfred och plugga digital-mediapruduktion så det kommer att bli så tomt här hemma. Jag som är van att ha ett helt gäng tonåringar här hemma.Kommer att sakna mina barn enormt Daniel kommer ju att komma hem vissa helger men Stoffe lär ju inte komma hem förräns till jul. Hemska tanke!!
 
02:53 PM (UTC -4)
 
Onsdagen 27 juni
Wednesday, June 27, 2007

Uffe är en ängel ibland eller vill han inte ha en kriminell sambo hihi.Efter incidenten med skogen imåndags kom han hem idag från jobbet och hade pratat med en jobbarkompis så nu får jag låna hans skog och ta med en kompis. Blev jätteglad det är ca 5 minuter hemifrån.


 
11:32 AM (UTC -4)
 
Måndagen 25 juni
Monday, June 25, 2007

Ska starta med att berätta det lite pinsamma med vår spårning. När vi spårat klart kom en bil och stannade. Kände igen bilen och visste direkt vem det var en spårdomare i SSRK som bor här i Tyringe och föder upp labbar. Känner hans fru lite och har blivit tillfrågad av henne tidigare om jag ville bli fodervärd till en av deras avelstikar som skulle gå i pension.Han frågade lite snällt om det var vi som snitslat upp och det kunde vi ju inte förneka. Ja sa han här är väldigt bra att lägga spår då var det där han brukar förlägga sina spårprov och vi hade lagt rakt över hans spår. Som tur var hade han inget nylagt men på torsdag skulle det vara spårprov. Så vi hade inte gjort någon skada och vi frågade om vi fick lov att läggaspår där fler gånger och det var ok men då ringer vi nog först. Men vi pratade spår en stund med honom och frågade om sånt vi var lite osäkra på och om vi kunde ringa honom när vi skulle gå öppenklass. Tyvärr är det ju så att man int får gå prov för sina tränare utan det ska vara oberoende domare och då gäller det ju att knyta lite kontakter och hitta någon om man själv vill gå ett rörligt prov. Annars gick spåret bra idag. Hon hade lite tappar men jag tycker det är bra att det inte går för lätt utan att hon får jobba sig fram samtidigt lär jag ju mig läsa henne väldigt bra och det har man nytta av längre fram. Tindra tar det lugnt i spåret och ringade en del men vi kom fram till slutet efter 15,33 s. Tycker det var ett mycket bra träningsspår och hon gav aldrig upp.Sen märker jag ju att hon tycker det är så kul! När vi spårat klart släppte vi hundarna lösa och då sprang Tindra ut och började spåra där han brukade lägga ett utav sina spår. Vi ska nog lyckas bli champions vi med nån dag.

En rolig grej till har haft lite "dille" på att lösa korsord nu i vår i förra numret av Härliga Hund skickade jag in lösningen första gånen någonsin och såg i dag i nya numret att jag vunnit. Blev jätteglad och stolt.


 
12:39 PM (UTC -4)
 
söndagen 24 juni
Sunday, June 24, 2007

Idag har jag varit lite flitig.Startade dagen med långpromenad med en gammal tjejkompis. Tinda var givetvis med och aldrig möter man väl så många hanar som när hon löper. Vet inte hur många gånger jag fått tala om att hon löper så inga hanar tack. Lite ovant för Tindra med dels att gå kopplad i skogen och att inte få hälsa på hundpolare. Sen var jag hemma en liten stund och sen var det dags att ut och lägga spår. Petra och jag hittade ett bra ställe. Känner oss som värsta kriminella typerna som inte ber markägaren om lov osv. Det råkade komma en bil och vi kastade sakerna på marken för att de inte skulle synas och låtsades leta svamp=). Fick två riktigt bra spår lagda i alla fall som nu ska ligga i 24 timmar. Spännande att se om de är lika bra imorgon. När jag kom hem upptäckte jag att jag glömt min mobil i Petras jackficka så det fick bli kvällspromenaden med hundarna att hämta den. Sen följde Petra oss en bit på vägen så fick de sin kvällsrunda och bi lät hundarna leka. De har verkligen börja leka nu cockerlekar. Har kommit mer på Lady nu när hon inte har Selma hemma hos sig längre släpper loss mer. Teddy den colingen nöjde sig med att tugga gräs. Teddy har blivit husse sjuk. Följer Uffe över allt imorse sådär vid 5,30 åkte Uffe till jobbet började Teddy sakna han krafsade på sovrumsdörren och ville ut och sen spårade han Uffe där han gått på morgonen. En blivande spårhund?
 
02:31 PM (UTC -4)
 
Lördagen 23 juni
Saturday, June 23, 2007

Mickan är hemma igen! Var och hämtade henne på stationen sent torsdags kväll. Tindra fick följa med och eftersom hon löper fick hon ha sitt fina ljusrosa blimmiga tikskydd på sig. Många som tittade på stationen. Hemma behövs inget tikskydd då hon inte droppar något blod utan håller sig väldigt ren. Men eftersom hon skulle sitta i Mikaelas knä på hemvägen var det bra med skydd. Annars är Tindra väldigt trött sover mest och håller sig nära under löpet. Teddy visar inget större intresse. där hon legat går han gärna fram och slickar lite men inte annars. Får väl se hur det går nu iveckan när det är dags för höglöp. Tindras syster Mandy fick valpar för en vecka sedan. Enligt bilderna helt gudomliga. Blir så sugen på att ta en kull efter Tindra med. Vi får väl se till våren. Imorgon ska jag och Petra ut och lägga spår som vi tänkte skulle få ligga i 24 timmar. Går det bra kommer vi nog att testa på ett öppeklassprov. Har pratat med en som aldrig tränar med sina utan går proven direkt och går det inte bra kan man ju se det sm träning. Petra fick en lista med domare man kunde ringa och boka in prov för så vi får väl se hur vi gör. Annars har det varit en väldigt lugn midsommar. Uffe jobbar hela helgen och börjar kl 05,00 på morgonen så det är tidigt i säng. Men ska sanningen fram är det skönt. Jag är så fruktansvärt trött och sliten att det är väldigt bra för mig just nu att försöka varva ner. Något jag har väldigt svårt för=) .
 
10:28 AM (UTC -4)
 
Onsdagen 20 juni
Wednesday, June 20, 2007

Idag stod cockerpromenad med Petra och Lady på programmet. Vi hade inte bestämt var eller hur och på jobbet idag träffade jag Camilla som har Blue-roan tiken Agnes så då bestämde vi att vi åkte ut och hälsade på dem. De bodde jättemysigt på en gammal gård som de hött på att renovera där den gamla järnspisen och sånda fina detaljer bevarades. Agnes hade vuxit till sig till en jättefin cocker väldigt propotionerlig och fint färgad med massor av päls. Även om det var ett tag sendan hundarna träffades var det inget som märktes då de fann varann direkt. vi gick en lång runda ute på"landet". Passerade ett fält med jordgubbar som luktade ljuvlig och vi kunde inte motstå frestelsen att tjuvplocka lite som gick direkt in i munnen! Vi hälsade också på deras 2 veckor gamla Jack Russel valpar små små och jättesöta. Nog först gången jag håller ett så litet pyre. Vi hade en jättetrevlig eftermiddag som vi nog kommer att göra om snart. Det som inte var trevlig var att Tindras päls var full av små gröna kletiga bär som var ett litet helsike att få bort.
 
01:07 PM (UTC -4)
 
Tisdagen 19 juni
Tuesday, June 19, 2007

Oj vad tiden går snabbt man hinner ju knappt med! Ändå så känns det som man inte gör någonting. I söndags fyllde jag år hurra för mig! Men jag hade varken gäster eller kalas tycker det har varit tillräckligt med kalasande nu. Sen kändes det väldigt konstigt att varken Mikaela eller Daniel var hemma. De ringde och grattade mig från Spanien. Christopher hade varit hos kompis men kom hem på eftermiddagen. Han sa jag har nog en kommentar du kommer att bli väldigt glad över. Jo Adams föräldrar hade undrat varför Stoffe skulle hem så tidigt och då sa han varför då trodde Adams mamma  att jag typ fyllde 35 hon tyckte jag såg så ung ut. Gäller att slicka i sig haha! Gladast blev jag ändå över att min gamla mormor på 91 år ringde och grattade mig det värmde verkligen. Vi beställde kinamat till middag mums! Sen blev det lite paket med. Uffe hade inte riktigt fattat vad trimbord var så han gav bla ett bidrag till ett.  Tindra är på gång till löp verkar det som.Igår var jag helt säker idag lite mer tveksam. Hennes syster Mandy fick valpar i lördags 3 stycken jättesöta! Imorgon ska jag och Petra ut på promenad. Tänkte ta med lite fika och kanske hitta något badställe till hundarna. Hoppas vädret är bra med. Vi hörs!!!
 
09:37 AM (UTC -4)
 
fredagen 15 april
Friday, June 15, 2007

Ännu en vecka då jag inte gjort något speciellt alls med hundarna.Just nu räcker inte tiden till. I tisdagskväll fick Tindra iallafall busa lite med Lady som kom förbi. Det är väl allt förutom våra vanliga rundor där Teddy faktiskt fått följa med om kvällarna och han har gått på riktigt bra. Men ikväll smet vi ut och tog en lite längre sväng i bättre fart och så fick Tindra springa lös och snusa rundor. Att det varit så mycket denna veckan med är för att Mikaela åkte till Calella i Spanien tidigt i morse och tusen saker som ska fixa bla såna superviktiga saker som ny bikini =) Vi stack till Väla igår och det brukar sluta med att vi blir ovänner då jag hatar att shoppa. Men vi hittade bikini,skor och klänning på bara 1 timme och var fortfarande sams.Inatt ska vi skjutsa Daniel till Malmö för då ska han dra till Magaluf i 14 dagar. Så nästa vecka blir nog väldigt lugn här hemma. Christopher jobbar eftermiddag så jag ska ta tillfället att vila upp mig lite ,inte stressa lyssna på min kropp så jag blir pigg och alert igen det kommer nog min nacke att gilla då den inte alls gillar tempot senaste tiden. Cockerpromenad med Petra är också inplanerad men inget annat och ska inte bli heller. tjingeling!
 
06:59 AM (UTC -4)
 
söndagen 10 juni
Sunday, June 10, 2007

Idag skulle jag ochTindra åkt på valpträff ute på "vår" kennel. Men vi fick ringa återbud. Det är så jättevarmt ute och bilen är som en bastu och vi har ingen AC kändes det inte rätt att låta Tindra  åka stekhet bil i mer än 1 timme. Tindra tycker värmen är jobbig och  ligger mest hela dagen. Men tråkigt är det! Hade varit så kul att träffa de andra. Fast Birgitta sa att vi gärna fick titta ut en annan dag. Inte roligt att vara förnuftig. Uffe och jag åke en sväng in till stan för att köpa en Ac att ha inne men de var slut överallt så det fick bli en golvfläkt i stället. Helgen har annars varit lugn. Vi har varit ganska trötta efter fredagens ståhej med Stoffes student. Som  var väldigt trevlig men varm. Han fick ett stipendium på 5000kr för att han var klassens godaste kamrat framröstad av sina klasskamrater av 29 i klassen fick han 23 röster. En stolt mamma och pappa. Hans betyg var också väldigt bra 10 mvg 12 vg och 7 g så vi kan  inte vara annat än nöjda. Idag har jag annars mest ägnat mig åt att ligga i poolen 26 grader varmt i den och så skönt!!!!

måndagen 4 juni

Monday, June 4, 2007

Idag har Tyringe cockerklubb dvs jag Petra och Hilkka varit på Hovdala på promenad. Eva-Lotta med dotter kom också och denna gång hade hon Balder med sig en jättefin liverhane full med tjock härlig valppäls. En riktig sötnos! Tyvärr är det algblomning i Finja sjön så det blev till att hålla hundarna från vattnet. Tindra fick som vanligt springa lös och sköter det alldeles utmärkt. Vi gick hundslingan och stannade och fikade efter halva sträckan. En trevlig eftermiddag full av hundprat. Som gärna kunde varat längre men jag hade som vanligt tid att passa och var tvungen att vara i Perstorp kl 16,30. Klarade det nsätan var där 16,45. Var och hämtade Stoffes studentfoto och studentplakat. Detta var nog enda dagen denna vecka som kunde ägnas åt hundar för nu ska här lagas mat och städas inför fredagen!
 
01:59 PM (UTC -4)
 
fortsättning lördag
Sunday, June 3, 2007

Tog Tindra på morgonpromenad med regnoverallen på för att   skulle bli lite mindre grus här inne. Lite stressigt för gästerna skulle komma kl 14,00 och det tusen saker att göra innan dess. Gick päronbackenrundan jätteskönt! Tindra sprang lös hela tiden och var jätteduktig. När vi kommer hem så fick hon ett litet ben för när Tindra är blöt kan hon få lite "frispel" occh springa rundor och skälla. Ville inte hon skulle väcka de andra. Ytterdörren står öppen som vanligt. Efter ca 20 min går jag in i sovrummet vad ser jag mitt ljusa överkast är svart,forsätter ut i köket det är en jordhög,följer spåren och hittar min hund i sin korg svart! Då hade hon tagit benet och grävt en stor håla och gömt det. En något blöt hund + jord= ett mycket smutsigt hus. Det blev duschen för Tindra och städa för mig. Har man inte att göra så får man!
 
03:39 AM (UTC -4)
 
Lördagen 2 juni
Saturday, June 2, 2007

O vad sur jag blir när jag vaknar och tittar ut ÖSREGN!!!!!!!!! vi som ska ha 21-års kalas för Daniel idag och vädret hade lovat strålande sol. Jag som har planterat blommor och ställt iordning för att vi skulle kunna sitta ute. Blä!!!!!

Men det var tur det var finte väder igår då Christopher skulle på studentbal. Regnet hängde lite i luften men inte mer. Han hade hyrt limosine som han och bordsdamen Katarina och två vänner till åkte i. De var så fina! Som mamma blir man rent tårögd.


 
02:06 AM (UTC -4)
 
Onsdagen 30 maj
Wednesday, May 30, 2007

I måndags kväll drog jag och Petra till skogs för att lägga spår. La ett öppenklass spår som vi sen lät ligga till nästa morgon. 05,45 var jag och hämtade Petra och Lady. Tindra var orastad vägrade kissa när hon förstod vad som var på gång. Va lite orolig att det skulle vara för svårt för henne första gången nattgammalt spår, tokvinklar mm. blev väldigt förvånad när hon klarade det så bra. Hon arbeta utan att titta på mig fick lite stöd i tokvinkeln då jag stannade kvar vid vinkelns slut och lät henne bara få max 5 meter men hon hittade själv tillbaka. Var väldigt spår säker. Sista sträckan var det färskt viltspår i och jag såg hur hon pendlade över. Det färska var mer spännade men hon gick tillbaka i vårt för att kolla av det färska igen tills hon tog vårt och gick fram till klöven. Är väldigt nöjd! Tänker nog om det blir lite dåligt väder nån dag lägga några spår till i sommar. Är det stekhett struntar jag i det. Men det var så himla kul! Hade sagt till på jobbet att jag ev blev sen ifall någon av hundarna rörde till det men Tindra tog sitt på ca 15 min och Lady likaså. På kvällen hade vi avslutning på våra ringträningskvällar. Som vanligt mycket trevligt och jag som nästan tänkt strunta i det eftersom jag ar så trött. Vi ringtränade lite sen blev det grilla av. Vi grillade oxfile som var så smarrigt gott! Skoj att prata massa hund med. Längtar tills hösten då vår spårträning ska köra igång igen men först ska vi njuta av sommaren! Närmsta tiden framför mig ska ägnas åt Christopher studentfirande och Daniels födelsdag.
 
06:49 AM (UTC -4)
 
Lördagen 26 maj
Saturday, May 26, 2007

Vi har ju varit på en liten cockerträff i Vedema i torsdags. Det var jag,Petra med Lady, Hilkka med Zita, Eva-Lotta med Dimbo och Vallu som är Tindras syster och Eva-Lottas mamma. Hela gänget strålade samman i Vedema vid 18,00 tiden och gav oss ut på promenad. Jag och Petra hade våra hundar lösa. Tindra var väldigt duktig på att hålla kontakten med mig. Förökte ibland att hänga med på Ladys små äventyr som tex bada men det slutade alltid med att hon kom tillbaka och kollade så att matte inte försvunnit.. Eva-Lotta hade med sig Dimbo en jättefin blue-roan hane väldigt lugn och fin. Petra har friat  på Ladys vägnar så det blir nog smått så småningom. Vallu var också jättefin nerklippt just nu efter att precis haft en kull valpar 8 st. Blev en kväll med mycket prat som vi snart ska göra om.

En bild på Tindra och Vallu

Igår kväll var vi på bio och såg  Pirates of the caribbean. Började 21,20 och var slut 00,05 men hurra jag somnade inte! En mycket underhållande film. Christopher skulle ha grillfest här hemma innan de skulle vidare så det var med lite magknip hur det skulle se ut när vi kom hem men vi kunde knappt inte se ett spår inte så mycket som ett glas stod framme utan allt undanplockat. Vad glad man blir!


 
03:59 AM (UTC -4)
 
Teddy och Wiggo från måndagens hundträff
Thursday, May 24, 2007

 
09:02 AM (UTC -4)
 
måndagen 21 maj
Monday, May 21, 2007

Idag blev en sån där rolig spontan dag! Fick sms av Maria i morse om att hon var sugen på att följa med till Hovdala dit jag Petra och Hilkka hade bestämt att vi skulle gå hundslingan igen. Det tyckte jag var jättekul var ett tag sen vi träffats. Sen fick jag nytt sms att hon kom hemom mig först och hade fika med. Så när jag kom från jobbet var Maria och hundarna redan här. Så det blev fika och hundprat innnan vi mötte upp de andra. Med på turen följde Petras bror Mikko med sina 2 små barn. Var rena högsommarvärmen ute. Vi släppte alla hundarna trots koppeltvång. Teddy fick också hänga med idag så det var 6 hundar som gick på tur. När vi gått ungefär halva rundan var det dags för lite hundbad. Nova har nog varit en fisk i sitt förra liv som hon simmade om kring. Man såg hur hon njöt. Alla hundar badade utom Tindra och Teddy fast Tindra vågade doppa tassarna. Har sett att vissa grejor hon inte vågar själv kollar hon in om Lady gör också hänger hon på henne. Bla letade de änder i vassen. Hon ser upp till Lady lite som en storasyster.Var en härlig eftermiddag som vanligt gick alldeles för fort. Petra hade kameran med så förhoppningsvis kommer det lite foton också. Trodde att detta skulle bli en ganska lugn vecka men schemat har redan börjat bli fullt och som vanligt är det hund eller sim ativiteter. Mikaela kom hem inatt från Danmark med et par fina pers. i bagaget. Hon är duktig min liila tjej. Mer taggad än någonsin. På onsdag är det tävlingsdags igen.
 
12:41 PM (UTC -4)
 
Sunday, May 20, 2007

Ps Glömde ju Uffe byggde en liten vagn åt mig att ta buren på i fredagskväll Ds

 


 
07:24 AM (UTC -4)
 
Lördagen 19 maj
Saturday, May 19, 2007

Utställning!!!!!!!! Tindra var stylad och klar och matte likaså men allt det jobbet kunde vi låtit bli för det ösregnade!! Typsikt! Mem vi gjorde vårt bästa och fick en 2:a vilket jag är helt nöjd med då jag vet att Tindras nos och ögon drar ner vilket det gjorde idag med. Hon har också fått en ny färg domaren sa att hon var inte röd nej sa jag Goldenfärgad nej sa domaren hon är brun och i kritiken heter det köttfärgat pigment? Domaren var en sk allrounddomare som fått rycka in eftersom denna ordinarie fått förhinder. Tindra ville inte alls springa när vi sprang själva krängde och slingrade sig men det var bara att se glad ut. Hon stod bra på bordet och lät sig villigt bli klämd på. Så jag är nöjd jag gjode vad jag kunde och jag kan inte göra så mycket åt att hon inte ville springa så helt nöjd. Tindras syster Mandy ställdes också och hon fick också en 2:a bägge fick kort hals i kritiken. Sen träffade vi en halvsyster till Tindra också där. Petra och Hilkka var också med och Petra ställde Zita som också fick 2. Allra bäst gick de för de blue roan färgade idag. Kritiken finns under resultat.

 


 
08:49 AM (UTC -4)
 
Torsdagen 17 maj
Thursday, May 17, 2007

Nu har stylingen inför helgen i börjat eller rättare sagt i går kväll. Då blev det badning och sen kammade jag henne torr så att pälsen ligger alldeles slät och fin längs ryggen. Idag har jag kammar borstat klippt lite strån här och där och plckat lite här och där. Finare än så här blir hon aldrig synd det inte var utställning idag. Min vanliga otur lär det väl ösregna imorgon och då gillar Tindra extra mycket att gräva i rabatten men det sägs ju iof att lerinpackningar ska vara bra=) Hoppas på fint väder på lördag. Har ingen vagn att sätta buren på och eftersom jag är själv denna gång får det bli minimalt att bära (kan inte bära pga whiplashen utan att få riktigt ont)så ingen bur med.har kommit med lite fina kommenatarer hela veckan till Uffe om att en vagn vore bra. Tyckte han kunde byggt en till mig men han håller på och klyver ved och i vedtider finns det inget annat som gäller.
 
12:43 PM (UTC -4)
 
Onsdagen 16 maj
Wednesday, May 16, 2007

Igår kväll var vi på utställningsträning på Fåraboda hundpensionat och kennel i taxklubbens regi! Roligt att man får hänga på trots "fel" ras. Som vanligt är det bråttom bråttom innan man kommer iväg. Är ju på simklubbenskansli tisdagkvällar till 18,30 så Tindra var med och jobbade. Fullt med ungar i klubblokalen som busade med henne så hon var rätt trött när vi skulle vidare till nästa som bestod av att hämta Petra och Zita. Tindra morrade åt Zita när hon skulle in i bilen antagligen för att hon trodde det var Lady som skulle komma hon tänkte väl kom inte och ta min kompis plats men sen var de kompisar som vanligt.

Urtrevliga männsikor på träningen var mycket trevligt och lärorikt. Våra kursledare var också där och de har tidigare haft kennel på amerikanska Cockerspaniels och fick en del bra tips när man skulle ställa upp hunden. Kvinnan kommer inte ihåg namnnet som höl i det hela kom från Danmark och var verkligen urtypen av en danska. Helt underbart trevlig och snäll. Vi var ett gäng på 2 cockrar,2 skottar,2 taxar och 1 borderterrier. Vi sprang i ring två och två tränade möte stälde upp dem både på marken och på bord. Vi fick omdömmet en sprallig unghund full av energi som kunde stå riktigt bra men inte på slutet då hon var helt slut. Försökte och försökte men det gick inte blev en aning irriterad på Tindra men då kommer danskan fram och Tindra hoppar upp och ger henen en kram sen står hon och kelar min hund och säger att man ska inte tvinga en unghund eller valp utan ta det lugnt det viktigaste är att hon könner sig trygg i situationen och tycker det är kul. Inte för mycket krav än. Så där fick jag! Fick precis brev om att det blivit domarändring på lördag så nu kan vi ju alltid skylla på domaren om det går alldeleles åt skogen haha!


 
09:07 AM (UTC -4)
 
Måndagen 14 maj
Monday, May 14, 2007

Christopher klarade sin uppskrivning i dag till sitt körkort!!!  Grattis till honom!!

Ikväll beslöt jag mig för att ta "päronbacke"rundan + lite till. Kände att jag hade en del att fundera över angående träning mm. Tror jag kommit fram till ett beslut hur jag ska göra. Vågade mig ut i skogen då vädret var sådär. Trodde aldrig vi skulle komma hem igen då vi träffade en massa nygamla kompisar. Först en tjej jag bott granne med när jag var liten som har en liten dvärgtax som heter Ludde. Tindra tyckte han var jättespännade men det tyckte inte han. Sen träffade vi en Vorsthe och en strävhårig tax som jag inte kommer ihåg namnet på. När vi precis kommit igång att gå igen träffar vi mellanpudeln Justus med matte Annika. Då var han jätteintressserad men Tindra måttligt. När vi stod och pratde la hon sig lugnt ner och väntade. Annika berömde vår passivitesträning men jag sa att det är ju inte konstigt har man en matte som tycker om att prata är det ju bara för Tindra att vänta till hon blir klar. Fördelar med allt=) Men nyttigt för Tindra att träffa lite nya vovvar eller sådana man inte träffat på ett tag. Har märkt att när hon väl hälsat och nosat lite är hon helt nöjd och bryr sig inte om hunden. Igår sprang hon lös när vi mötte Cavalieren Alex samma då hälsar nosar lite sen är hon klar ofta till den andra hundens besvikelse. Imorgon ska vi på utställningsträning i Fåraboda. Drar ihop sig till utställning vi ska ställa på lördag. Går in som hund 47 av 60 anmälda. Har nästan definitivt bestämt att det blir vår sista. Får se om Tindra tycker det är roligare denna gång jag gör ju det mest för att Mikaela tycker det är kul men en stor miss denna gång då hon åker till Danmark för att tävla i Danmarks största simtävling "Billka cup" på torsdag och kommer inte hem förrän söndag natt. Hon som håller koll på allt inklusive mig när det är utställning det blir inte lätt=)


 
03:52 PM (UTC -4)
 
lördagen 12 maj
Saturday, May 12, 2007

Idag är det äntligen avklarat! Vårt anlags prov! Och vi klarade det!!!!!!!!!   Hurra!!

(protokollet finns under resultat)

Men det kändes som det var på håret och var helt säker på att det gått åt skogen=) redan på första sträckan. Jag var nog nervösare än jag trodde och tyckte inte det gick bra. På sträcka 4 blev det riktigt svårt ett ställe där mycket vilt hade varit man så tydliga spår efter rådjur sen hade någon lagt ett spår där också. Tindra kom fram till ett buskage som hon markerade och la sig ner jag trodde jag missat att berömma henne för jag såg först inte klöven men sen såg jag den berömmde henne massor då ropar spårläggaren att det är fel klöv! Förvirringen total jag tappar Tindra som får upp vittringen på sitt spår och hon kommer lös en liten stund men får tag i henne och hon kommer fram till sin klöv som är ca 20 meter bort från den klöven hon hittade först inte lätt att vara nybörjare och få 2 spår + färska vilpår att reda ut därav den stora svårigheten på sträcka 4 som ni kan läsa i protokollet tiden började ju också ta slut vi hade bara 4 min kvar! Men vi klarade det ändå och det är det viktigaste!!!!!  Ska lägga 2 spår till hemma innan sommaruppehåll sen blir det nya tag i början av september med samma härliga spårgäng. Jag längtar redan!! Grattar Petra och Lady som gjorde en strålande insats idag!!


 
01:01 PM (UTC -4)
 
Måndagen 7 maj
Monday, May 7, 2007

Idag har vi varit på tur till Guldkusten och Finjasjön. De har anlagt en speciell hundslinga där med skyltar längs med slingan med tips på småövningar att göra med hunden. Innan vi startade vår promenad ringde Uffe lite oroligt och undrade vart vi skulle gå och när vi tänkt vara tillbaka och så varnade han för vädret då de både åskade och regnade i Perstorp. Meningen var att jag skulle hämta han efter jobbet och sist vi var på Hovdala gick vi ju vilse så han ville nog bara kolla vart vi skulle gå om han behövde skicka ut skallgångskedjan=) Med på turen var Zita med matte Hilkka,Petra och Lady också jag Tindra och Teddy som fick följa med för en gångs skull. Han blev så glad han fick syn på en svart Labrador som han med glädje började springa mot. Innan vi skaffade Tindra hade vi ju en svart labbe som Teddy älskade högt och saknade mycket när han gick bort. Det var en jättemysig promenad. Alla hundarna lösa Tindra lyssnade på inkallning! Teddy lunkandes på sist men med hyfsat tempo. Gick gärna med Hilkka som var den som hade koll på vart hundarna tog vägen. Turen startade med sol men sen blev det riktigt ösregn och en skur med hagel. Som tur var började det inte åska förrän vi var på väg hem. En jättemysig eftermiddag som vi definitvt ska göra om. Sen hem duscha hundar och ikväll har det borstats och kammats. Har två mycket rena och fina hundar hos mig just nu. Teddy är rejält trött inte van vid såna lång rundor när han fick syn på bilen i slutet av rundan sprang han bort till den! Hade förresten tänkt försöka få Tindra att bada men vi var redan så blöta så det får vänta men Lady tog sig ett dopp.
 
02:21 PM (UTC -4)
 
söndagen 7 maj
Sunday, May 6, 2007

Ännu en helg som susat förbi! Igår var det simtävling. Mikaelas lag skulle kvala för div 3. Tyvärr vann de inte men Mikaela slog till rejält och persade med 2 sekunder på sitt ryggsim detta trots att hon slagit i foten på startpallen i lagkappen och hade rejält ont. Skönt att det äntligen börjar lossna igen för henne. Varit en tung vinter och vår med alla sjukdomar. Annars inget hundkul direkt. Vi har bara tagit våra promenader. Imorse träffade vi två väldigt trevliga taxar med en trevlig matte som tyckte Tindra hade så fin färg på sin päls.Man slickar i sig av berömmet. Hon har blivit väldigt lydig igen och lyssnar på mig. Inga problem att låta henne springa fritt kommer bums när man kallar. Igår jagade hon skator runt hela fotbollsplanen och det gillade hon. Idag har vi städat poolen och Tindra tyckte det var mycket märkligt det hela vad skulle jag långt där nere att göra och med hennes favorit sak vatten slangen. Hon älskar den och att dricka från den.Imorgon ska jag och Petra åka till Guldkusten vid Finjasjön och gå med våra hundar. Håller tummarna också för grannes hund som just nu opereras för livmoderinflammation med oviss utgång hon är 8 år gammal och vetrinären vågade inte lova något.
 
01:26 PM (UTC -4)
 
Onsdagen 3 maj
Wednesday, May 2, 2007

Igår var vi ute på "äventyr". Har känt paniken komma krypande angående utställningen och Tindras trimning. Har en fullspäckad almenacka och inte riktigt vetat när och hur och vem. Men i helgen tog jag en chansning och ringde till Tindras andra syster"Vallu"s matte som bara bor ca 1,5 mil härifrån.Hn har också kennel och hade egentligen fullt upp men kunde ta Tindra igår. Ville helst väntat nån vecka men då kunde inte hon så det fick bli nu. Och igår hade jag inbokad veterinär besök med Teddy som skulle få pronom spruta så han inte blir så intresserad av löptikar och Petra skulle med till vetten med Selma som skulle bli sövd för att kunna klippa baksporrarna. Så bilen full först till Bjärnum och lämna av Tindra och en hel del prat och sen vidare till Hästveda. När vi nästan är framme kommer jag på att jag glömt tanka och mätaren var så långt ner det bara går. Typsikt mig! Hade tänkt tancka nä vi körde men sen började jag och Petra babbla och då försvinner allt. Men vi kom fram ialla fall. Och hundarna fick vad de skulle. Frågade hur vi snabbast skulle komma till en mack och vi fick en tips om en genväg. Körde vi slut fick vi ringa så kom han och hjälpte oss. Underbara Burmark. MEn vi klarade oss!!! Tillbaka och hämta Tindra som blivit jättefin. Fick träffa Vallu som blivit mamma till 8 valpar för ett par veckor sedan men man kunde se att de var systrar och en jättefin Liver kille på 9 mån. Efter 4 timmar var vi hemma igen.Sen var det egentligen ringträning med de från vår vilspårskurs på kvällen men jag kände att jag orkade inte. Man får tänka på sig själv ibland. Tog en långrunda istället. När vi kom till skogen mötte vi en blandrastik som heter Molly på knappt 1 år. Hundarna fick hälsa på varann och sen släppte vi dem och så roligt de hade. Full rulle blev det på dem. Roligt med nya hundkompisar. Matten berättade att de fundrade på en hund till nästa år och tankarna gick åt cockerhållet så om Tindra skulle ha valpar var de mycket intresserade. Skoj! Idag skulle jag och Petra egentligen gått tipsrundan men avtackning på jobbet kom i mellan. Jag är jättetrött och bestämde mig för att bara ta det lugnt nu i eftermiddag.Mikaela hade hela simgänget på övernattning måndag- tisdag så det har varit si så där med sömnen de sista dagarna då de stor killarna behövt skjuts nattetid och även om Uffe kör så kan jag inte sova förrän alla är hemma. Man börjar bli gammal!!
 
06:58 AM (UTC -4)
 
söndagen 30 april
Sunday, Apr 29, 2007

Efter en ganska händelselös vecka ur hundsynpunkt(för oss tvåbenta har det varit 2 simävlingar och 1 födelsedag) blev det då dags för spårkurs igen.

Soligt väder ca +15 och lite blandad terräng. La idag spår tillsammans med Nicole som är 18 år. Vi la 3 spår och fick beröm för utmärkta spår! Man lär sig. Tindras spår gick i kalhygge , omkullfallen skog och granskog. Hon var jätteduktig. Vårt bästa spår hittills. Hon ringade skolboksexemplariskt enligt Kim vår tränare. I lagom fart inget slarv.Vid spårslut la hon sig ner vid klöven och var helt nöjd visste att det var slut. Var to.m intresserad av klöven idag. Tuggade lite på den och bar den nog i ca 5 m =) Det går framåt. Kändes riktigt riktigt bra. Kände mig själv väldigt nöjd och glad efteråt. Första gången jag känt det. Men så är det ju ena dagen upp nästa dag ner. Hoppas det går lika bra när vi ska gå anlagsprovet! Håll tummarna!!


 
12:31 PM (UTC -4)
 
Tisdagem 24 april
Tuesday, Apr 24, 2007

Igår åkte vi med Petra till agillityplanen. Zita och matte Hilkka var också med. Ett riktigt fiasko för vår del.Tindra ville inte alls med hjälp av Petra fick jag henne att gå slalom hoppa ett hinder gå A:et och över "bron". Jag fick absolut ingen kontakt med henne hon ville mycket hellre gräva sig in till kaninerna under klubbhuset och spåra dem längs staketet. Tog varje tillfälle att göra det istället. När hon är sån funkar inte nåt inte ens godis. Sen när vi skulle åka hem tänkte jag mig inte för utan hade henne lös och vips tog vi upp kaninjakten igen men denna gång utanför inhängnaden och med stora vägen med massor av trafiken alldeles bredvid. Som tur var fick jag tag i henne. Kändes som en jättetråkig dag och det inte pga av trevligt sällskap men för att jag inte hade kontakt med min hund. Något som jag vanligtvis har jättebra. Kände helt enkelt inte igen min hund. Imorse blev det kontakt övningar när vi tog morgonrundan.
 
08:16 AM (UTC -4)
 
Söndagen 22 april
Sunday, Apr 22, 2007

Nu har jag sytt Tindras halsband färdigt. Hon blev jättestolt när hon fick det på sig. Gick och sträckte på sig en riktig modell. Det blev i puderrosa krossad plych med strasstenar fast broderade på det vita bandet och vit tunn spets. Blev rätt nöjd själv med. Blev sugen på att sy mer ska nog ta en tur till syaffären i veckan. Teddy ska också bli fin. Idag har jag trimmat Tindras tassar tog två timmar. Tänkte att jag tar en bit i taget. Ska fråga Petra imorgon om hur illa det blev=) Saa till Uffe att ett trimbord i födelsedags present inte vore dumt. Han tittade frågande trimbord?????????? Ska nog hinna förklara är ett tag till dess.


 
10:38 AM (UTC -4)
 
Lördagen 21 april
Saturday, Apr 21, 2007

Så har vi då varit på spårkurs igen. Samling 08,00 i Vedema. Tindras spår var på 600m 4 vinklar blandat underlag från torr löv till träsk och backigt. Hon gick väldigt bra, är noggrann,håller ett bra tempo,stressar inte. Den stora svårigheten idag var att när vi spårade i kraftig uppförsbacke såg hon och bara hon ett "spöke" då fick hon kolla in matte om det var ok att fortsätta men lämnade inte spåret trots "spöket". Hon var to.m ute och klampade i vatten! Spårslutet gick också väldigt bra nosade fram till klöven sen satte hon sig ner och hämtade andan helt nöjd. Eva vår tränare gav detta omdömet: Lugn,metodisk,noggran löser svårigheter själv. Måste vara en bortbyting! Inga vanliga cocker"fasoner".

Frågade vad hon trodde om anlagsprov och trodde det skulle gå strålande. Hon sa också att det bara är bra att hon inte rusar på då det kan ge poängavdrag domaren tycker om att slippa springa.

Jag har anmält oss till prov den 3 juni. Finns de i gruppen som redan tagit sitt och 1 tax ska göra sitt imorgon men jag tycker det är bättre att ge det tid så både hon och jag är säkra. Planen ligger så här: anlagsprov juni spåruppehåll över sommaren, köra igång i augusti-september igen och då börja träna på öppenklass. Ska anmäla oss till kurs hos samma tränare till hösten igen. Vill göra det här lugnt och metodiskt för att undvika ev bakslag längre fram. Men sån är jag! I torsdags körde jag till Teba blev ny coatking har inte haft en Mars orginal innan, schampo, balsam,ben nytt halsband åt Tindra. Igår var vi på Väla och då gick jag in på Panduro och köpte grejor till att sy egna halsband. Kliar i fingrarna på att sätta igång men måste ut med hundarna först. Har precis haft en timmes pälsvård på bägge hundarna och klippt Teddys klor.På måndg ska vi följa med Petra och Lady in på agillityplanen. Det ska bli jättekul!
Onsdagen 18 april
Wednesday, Apr 18, 2007

Idag var det ju tänkt att vi skulle gå tipspromenaden med Petra och Lady men det blev ändrade planer. Petra var så sugen på att spåra att hon övertalade mig. Hon var så snäll och gick ut i förmiddags och la spåren så det var bara för mig att komma till "dukat" bord.Spåret hade nog hunnit ligga i nästan 3 timmar. Hon tog det i bra fart, vimsade till det i en vinkel men efter en stund kom hon rätt och sprang förbi klöven i slutet, hade inga problem med bloduppehållet. Blåste stark vind och det var nog det som ställde till det för oss då det var medvind i spårslutet och på det andra stället. Det är jättekul att spåra med en annan cocker för man lär sig läsa hunden mycket bättre.Sen lägger jag märkte till saker på Petra och Lady och hon tvärtom så vi analyserar verkligen det vi gjort allt för att hjälpa varann framåt. Kul när det inte är tävling och prestige utan för viljan att man ska lära sig. På lördag bär det av på kurs igen och jag hoppas på dåligt väder så jag kan slappna av lite och inte vara livrädd för ormar. Tog idag en fästing på Tindra som satt i örat och två som kröp i pälsen. Dags att använda expoten med andra ord. Ska nog köra tll Teba imorgon och köpa lite nya schampon så först ett bad och sen expot. Beställde förresten imåndags en klippmaskin och två nya riktigt bra saxar. Den ena kostade 590 kr. Efter utställningen ska jag banne mig lära mig trimma! Ikväll tog Uffe och jag istället en lång skön runda med hundarna och Teddy hade faktiskt lite tempo också!!!
 
04:07 PM (UTC -4)
 
Söndagen 15 april
Sunday, Apr 15, 2007

Har ju hänt en del sen sist. I onsdags kväll beslöt Petra och jag att vi skulle gå tipspromenaden som korpen anordnar i skogen. Bra träning för hundar. Koppeltvång och andra hundar. Fast vi fuskade lite och de fick springa lösa ett tag. Petra och jag kände oss riktigt unga då medelåldern var 60+. Men skoj så nu ska vi gå den var onsdag bestämde vi. Teddy ska kanske få följa med på onsdag. I torsdag var familjen i Ullared på Gekås. Toppen tyckte jag! Var hemma vid 21,30 så det var bara att knalla ut med hundarna. Då träffar vi en Landseer tik som heter Betty underbart fin och en trevlig matte så det blev lite hundprat en stund. Alltid skoj med nya bekantingar.I fredags var det matlagning hela dagen inför Mikaelas konfirmation som var igår. Huset fullt med folk och Tindra är alldeles tokig i min pappa sitter nästan i knät när vi ska äta men då protesterar jag. Både Tindra och Teddy tycker det är superkul med stora kalas massor av uppmärksamhet och bus. Rejält trötta hundar sen. Sen idag var det då dags för kurs.Gick riktigt bra idag tycker jag. Idag hade vi bloduppehåll för första gången men hon reagerade inte på det utan fortsatte som vanligt. Vid en stenmur kollade hon först om det inte gick att gå runt men när det inte gick så fick man ju klättra över. Hon hade en svårighet. Vi gick från väldigt torr mark in i ett kärr när sen spåret fortsatte på det torra hade hon lite svårt att hitta det+ att vinklen låg precis där men efter en stund redde hon ut det. Vid spårslut var jag berdd och berämmde direkt när hon hittade klöven och idag förstod hon att där var det slut. Vi stod kvar och pratade en stund för att riktigt markera att det inte blir mer. Tindra satte sig lugnt på klöven och där satt hon tills vi var klara. Hon höll ett bra tempo och jag hade inga större linproblem. Känns bra! Det som inte var bra att jag som har ormskräck och brukar hålla mig från skogen vid varmt väder och idag typ 20 grader varmt. När vi kommer gående ligger där en orm över vägen jag illvrålar full panik medan Eva vår kursledare bara säger en liten kopparorm lyfter upp den och flyttar in den i kanten. Sen tyckte jag det var jobbigt. För grodorna har parningtid och det kryllar av dem och det prasslar överallt och jag då tror det vimlar av orm.Ikväll när vi tog kvällsrundan träffade vi Petras hund Selmas syster Fluffy som löper.Teddy trodde han kommit till himmelriket bara det att Fluffy är stor som en Landseer och Teddy ja han är Teddy. Tindra och Fluffy kom jätebra övererns så vi hade följe en bit och lät dem leka medan Teddy fick vara kopplad. Ja det är ju så med hund att alltid träffar man någon!
 
02:47 PM (UTC -4)
 
Onsdagen 11 april
Wednesday, Apr 11, 2007

Igår var jag ute och spårade igen med Tindra. Petra och Lady. La ett lagom svårt spår till henne med 2 vinklar och det gick faktiskt riktigt bra. Hon gick inte tillbaka för att dubbelkolla sig utan höll sig  närheten av spårkärnan sneddade en vinkel men det troligtvis pga av vinden men gick rätt på spåret sen igen. Igår hade jag lagt blodkorv vid klöven men hon är inte alls intresserad av varken korv eller klöv snabbt nos och lite och tugga på sen vill hon fortsätta igen. Nån som har något knep för att få henne att fatta att nu är det stopp? För sen när vi kommer hem bär hon gladligen klöven med sig och lägger sig och tuggar på den(usch). MEn det var skoj att det kändes bra. Nu ska vi på kurs på söndag igen.Dagen efter Mikaleas konfirmation så då är jag nog pigg och utvilad=) Me n måste bara säga att spåra är skitkul!!


 
07:03 AM (UTC -4)
 
Söndagen 8 april
Sunday, Apr 8, 2007

Ja vad har då hänt sen sist?

Det kommer kanske att bli tillökning i familjen!!

Inte barn men kanske en hund till. Min älsta pojke Daniel som fortfarande bor hemma men som troligtvis flyttar till hösten går i hundplaner.Han har blivit väldigt förtjust i kanintaxar och har varit i kontakt med en kennel som har en liten kille efter välmeriterade föräldrar så han har världens beslutsångest nu.En liten tantecknad tigrerad hane på 16 veckor.Jag hoppas så att han beslutar sig för den men så är jag ju hundtokig också. Uffe är väl lite mera tveksam till en hund till men gillar att den är lite större och det inte är en pytteliten valp. Sen tycker jag det är bra den hinner växer till sig bli rumsren osv innan Daniel flyttar och den ska bo själv.Samtidigt kommer det helt och fullt vara hans hund som han ska sköta men jag har lovar att vara dagmatte när han jobbar. Han är också sugen på att börja spåra och ställa ut. Vad skoj det skulle varit!Men vi får se Daniel är inte den som förhastar sig utan han tänker igenom saker och ting noggrant. Inte som sin mamma inte! Igår var vi på påskbuffe' hos svärmor. Hundarna hade sina fina blingbling halsband på sig och skötte sig utmärkt.Annars bara de vanliga rundorna mycket kel och bus när alla är hemma. På tisdag ska vi spåra igen fast vi egentligen inte ska göra det. Vi skulle ju bara lägga ett spår mellan kursgångerna men eftersom Petra var sjuk sist och vårt blev så knasigt gör vi det igen. Tänker lägga ett jätteenkelt så att det verkligen blir lätt för Tindra bara "motorväg" som våra ledare säger.Hon kan behöva få ett sånt.


 
08:36 AM (UTC -4)
 
Måndagen 2 april
Monday, Apr 2, 2007

Idag hade jag och Petra bestämt att vi skulle spårträna men hon har blivit sjuk men eftersom jag redan agit upp både blod och klövar var det bara att ge sig ut ensam. Hittade ett vad jag tyckte bra ställe och började. La 50 m sen vinkel för att sedan hamna mitt ute i ett kärr med vatten upp til knäna. Fick snedda av så spåret blev helt konstigt och alldeles för kort och nära.Blir så arg att jag aldrig kan få till ett bra   =( Sen körde jag hem och åt. När 1 timme gott ut ibilen igen och Tidnra med. Vi gick först en runda så hon var rastad. Hon blir väldigt taggad av bloddoften och var pigg på att sätta igång. Hon tog spåret bra var noggrann gick tillbaka och kollade och på igen. Eftersom spåret var så kort blev nog dofterna väldigt intensiva och när jag fick ändra riktiningen i kärret var det svårt men hon listade ut det när vi kom till "mål" nosade hon på klöven men tyvärr annars inget större intresse. Det kom hemma när bilen packades ur då blev klöven jätteintressant och hon bar omkring den en stund. Är väl sådär nöjd men det är helt och hållet mitt fel. Jag försökte också tänka på hur jag höll linan men är några saker jag är osäker på som jag får kolla efter i boken. Jag fick ialla fall en genomblöt skitig hund med hem efter att åkt iväg med en nybadad men sånt är livet.

 


 
09:08 AM (UTC -4)
 
Fredagen 30 mars
Friday, Mar 30, 2007

Äntligen fredag!!!!!!!Tycker alltid att veckan efter man ändrat klockan är jobbig! Varit en ganska händelselös vecka ur hundsynpunkt men vet inte om de håller med. Vi har ju haft underbart varmt vårväder hela veckan och ytterdörren har stått öppen stor del av dagen. Teddy har ägnat sig åt sin favorit sysselsättning- att sola på trappan och Tindra tycker nog vi ska ta tag i sommarsporterna så hon har börjat anlägga en golfbana. Hon har grävt hur många hål som helst givetvis när man inte ser och hittat en massa gamla ben. Usch!!Igår gick hon och jag en jättelång runda på lite nya vägar som var jättetrevliga! Hon var både törstig och trött när vi kom hem.har också varit och köpt fästingmedel. Hörde av Petra att hon redan hittat fästingar på Lady. Ska ta och bada bäggehundarna i helgen och sen på med det. På måndag ska Petra och jag ut och lägga spår ska bli kul. Annars är en lugn helg inplanerad vilket ska bli så skönt! Förresten Mikaela är sjuk igen denna gången halsfluss=(
 
12:36 PM (UTC -4)
 
måndagen 26 mars
Monday, Mar 26, 2007

Nu måste jag berätta att vi fått det så fint här hemma (oma man nu får skryta men det får man för det är min sida hihi). Som ni tidigare har läst har vi i omgångar varit och köpt golv och nu i helgen har Uffe slitit hårt och bytat våra golv i kök, matrum och allrum så det är samma golv hela vägen utan lister i mellan. Blev precis så fint jag trodde vi har öpppen plan lösning och nu känns det mycket större. Fick också in min nya spis igår väntar nu på att diskmaskinen ska komma på plats. Kom på en jättebra sak till med golvet eftersom det är helt kan man ha en torrmopp att dra över med mellan varven istället för dammsugaren som jag får så ont av att dra. Perfekt!

Över till lite hundprat. Vi har ju ett underbart vårväder här nere i skåne och igår tog jag och Tindra en lång härlig promenad via utsikten förbi den galna dansken och en hel massa tjurkalvar som dundrade i mot oss. Blev lite skrajsen där och Tindra livrädd. Sökert en 25-30 ungtjurar som tyckte vi var enormt intressanta och tryckte sig i mot ett skruttet stängsel. Jag fick ett jättehärligt skoskav som minne! Hundana var ute i princip hela dagen igår och var jättetrötta när det blev kväll. Inte vana vid all denna friskluft. Idag har jag planterat lite penseër och tog en runda med bägge hundarna sen har dörren stått öppen så de har knallat fram och tillbaka. Hundarna har nog också fått lite vårkänslor. De leker och busar mycket mer än tidigare. Förresten våra fina bling-bling halsband kom i fredags. Tindra fick ett rosa med diamanter,guldglitter och en silverbens berlock och Teddy ett likadant fast med silverglitter och ljusblått. De ska ha dem till fint vi har ju både student och konfirmation i vår att se fram emot.

Imorgon ska vi gå en sväng med Petra om hon inte glömmer det=)


 
11:45 AM (UTC -4)
 
söndgen 25 mars
Sunday, Mar 25, 2007

Nu ska jag berätta om vår roliga spårdag som vi hade igår. Vi samlades alla ute i Vedema kl 08,00. Vi hade supertur med vädret strålande sol men lite vind. Efter en liten genomgång blev vi indelade två och två och skulle lägga ett u-format spår som totalt skulle vara 150 m långt. Jag och en som heter Ingrid som har en liten svart skotte skulle jobba ihopa. Inte lätt att bara droppa 1 liten droppe blod ville gärna komma mer.Jag gick först i vårt första spår och var därmed bloddoppare och snitselsättare i nästa spår drog jag klöven. När allt dett var gjort tog vi ut våra hundar skulle de få nosa på bara ett kort spår där en klöv blivit dragen. Det klapp Tindra direkt i nästan för hög fart. Sen fikade vi lite och tog hundarna på rastning sen var det äntligen dax. Vi skulle inte själva gå de spår vi lagt så att hunden inte nosade våra spår utan vi fick helt andra. När det blev Tidnras tur hade vår spårläggare haft lite problem med ögonmåttet och lagt ett spår på 450 m i ganska svår terräng. Tindra fick verkligen jobba. Hon nosade gick en bit tillbaka igen för att se att vi var rätt(unga hundar gör ofta så enligt kursledaren) kom ner i en sänkadär rådjuren har natthotell och då blev det svårt massor av dofter. Men efter en stund nosade hon rätt på spår och vi var igång igen. Jag ska säga att det inte är lätt att hålla rätt på linan så den inte trasslar sig och eftersom hon nosade fram och tillbaka runt träd under buskar upp för backe ner för backe och upp igen blev det massor av motion för matte med. När vi äntligen kom imål var hon så trött att hon inte orkade mer än snusa på klöven för att sen vilja ha vatten. Vår kurledare tyckte att hon varit jätteduktig som till slut klurat ut svårigheterna. Jag som matte skulle tänka på att inte samla ihopa linan utan den skulle ligga längs marken hela tiden. Var jättebra att hon gick igen hela spåret med en när vi gick tillbax. När sen alla tagit sina spår hade i gemensam genomgång om hur var och en hund hade gjort och vad man skulle tänka på. Mycket lärorikt! Vår ena kursledare Eva har den första skotten som blev vilspårschampion i Sverige! Vår andra ledare Kim har en hel drös taxchampions! Så duktiga tjejer vi fått. Blev så där glad när Eva tyckte att Tindra hade så fin färg på sin päls och en annan tyckte att Tindra hade så fint huvud och att hon såg så snäll ut. Man slickar i sig av berömmet. En mycket mycket rolig dag och vi längtar redan efter nästa. Vi fick order om att bara lägga i spår hemma innan nästa träff om 3 veckor. Mycket viktigt att inte trötta ut hundarna så de tycker det blir tråkigt utan det ska vara nytt och spännade. Petra och Lady var också med idag med deras äventyr kan ni läsa om på deras sida.


 
12:49 PM (UTC -4)
 
Onsdagen 21 Mars
Wednesday, Mar 21, 2007

 Igår var det så kul en riktig höjdardag. Först ringde Stoffe och berättade att han fått jobbet han sökt varit på intervjun och de sa redan där att det var honom de ville ha. Så han ska börja direkt när skolan är slut. Sen kom Mikaela hem och hade bara haft 1 fel på matteprovet vilket är hennes svåraste ämne och sen det bästa vår viltspårkurs började äntligen!!!!!!!!!! Så kul det var. Vi startade första gången med teori och det var en blanding av hundar. Min och Petras cockrar,2 taxar 1 skotte 1 rottweiler 1 schäfer 1 belgisk vallhund och alla i blandad ålder. Jättetrevliga människor. Två kvinnliga ledare som var roliga ,förvirrade,kunniga trevliga i en salig blanding. Ungefär som mig och Petra! Vi gick igenom utrusting och hur prov går till och allt det andra teoretiska. På lördag ska vi ha nästa lektion då skogen kl 08,00 morgon och då kom nästa bra grej. Fick veta när vi anmälde oss till kursen att när vi var i skogen blev vi tilldlede plats av skogsvårdstyrelsen och det blev troligtvis i Ängelholm eller Örkeljunga mellan 5-8 mil att köra. Men nu hade vi fått plats i Vedema 7 km hemifrån. Där Petra och jag varit många gånger med hundarna och jag massor med gånger som liten och åkt pulka. Vi kommer inte att gå i de områdena där vi brukar gå utan helt nya områden då skogen är stor. Stor chans för mig och Petra att gå vilse alltså=) Bestämdes att alla skulle samlas vi förmedlingecentralen så skulle jag visa vägen då det är folk både från Lund och Höganäs i vårt kursgäng. Idag var jag och köpte plastband. 60 tvättklämmor ska märkas upp 20 i en färg och 40 i en annan. Imorgon ska jag köpa en sån ryggsäck med stol då fika och sittplats ingick i utrustningen. En viktig detalj. Ikväll kom Petra hit med Lady och Zita. Vi skulle kolla hur våra hudnar reagerade på klöven. De var jätteduktiga bägge två och gillade sin klöv skarp men släppte den snällt när vi ville. Zita fick inte prova då hennes matte inte vill det. Det slutatade med att vi stod och pratade i två timmar och hundarna busade för fullt. Brottades, jagade varandra och hade hur kul som helst. O vad jag längtar till lördag!!!!!!


 
02:16 PM (UTC -4)
 
Söndagen 18 mars
Sunday, Mar 18, 2007

Idag har vi då äntligen varit på cockerträffen hos Maria!

Dagen kunde börjat bättre ösregn och snålblåst. Inget Teddy väder så han fick stanna hemma och kolla formel 1 med husse. Sen försov Petra sig men det löste sig. Hemma hos Maria väntade vår Webbkompis Bodil med dotter Sandra och hennes 2 cockrar Fanny och Gizmo. Fanny så liten och nätt helt underbar röd färg och så feminim. Gizmo en så fin sobelkille en riktig kille också helt underbar. Mjuk och go i sättet, maskulin. Tindra föll som fura för honom och det verkade ömsesidigt. Helt klart en kille jag skulle kunna tänka mig som en kandidat till eventuella valpar. Men inget jag vågade/ville prata om idag. ( Ta inte illa upp Bodil). Zita ,Lady , Wiggo,Nova och Marias systers setter Willy , Marias syster och henns mamma var också med.  Vi startade med smarrig fika och massa hundprat så klart. Sen blev det långrunda i skogen. Lerinpackning ska ju vara bra för hyn undrar om det gäller pälsar också för det var lerbollar vi hade med oss hem. Men vad gör det? Tindra hade halva smålandskogen i pälsen också. Zita var pouläraste tjejen för dagen enligt Wiggo då hon precis löpt. Inte helt besvarat. Tindra var jätteduktig och sökte mattekontakt mycket och så lekte hon med Gizmo. Härligt med så mycket hundar omkring sig. Sen innan vi åkte hem blev det mer bus i trädgården. Vi hade sån tur med vädret att under hela rundan var det uppehåll och lite sol sen när vi kommit tillbaka började det regna och hagla. Har nu en mycket nöjd och belåten hund hos mig då det blev med pizza tillmiddag för oss 2 benta och då blir det rester till henne vilket hon älskar. (uffe som skämt bort henne med det). Fick förresten mail från Birgitta från vår kennel då har Tindras pappa blivit optigen testat ua vilket är bra då han inte kan föra det vidare till sina valpar.


 
01:36 PM (UTC -4)
 
lördagen 17 mars
Saturday, Mar 17, 2007

Ja vad har då hänt sen sist? Inte så mycket. Tog nog ut mig lite i onsdagskväll för jag har varit jättetrött efter det. I torsdags fick Teddy ett bad. Inte populärt hos honom men ett måste. Han är så fin när han är nybadad pälsen alldeles fluffig och mjuk men det är ett jättejobb och hålla på med. Han gör allt för att slingra sig undan och piper och gnäller. Gick igenom Tindras päls också. Hennes päls har växt jättemycket sen hon blev trimmad. Har börjat med nytt foder till hundarna. Inget jag hade planerat men mitt vanliga var slut och köpte Robur istället. De älskar det. Tindra t.om tar av locket på foderspannen för att sno åt sig extra. Vilket man inte får! Renslickade skålar morgon och kväll ingen vanlighet här, brukar alltid vara mat i skålarna.Igår åkte Uffe och jag till Ikea igen fast denna gång till Älmhult för att köpa mer golv. Sen när vi kom hem och satt och käkade tillsammans med barn och deras vänner blev vi sugna att gå på bio. Så jag och Uffe och Mikalea var och tittade på "Ghostrider" kanske inte min typ av film hade ingen aning om vad det var för någon men den var ok. Var till 90% killar i salongen.Idag har det varit simtävling hela förmiddagen. Mikaela börjar så smått komma i form igen. När jag kom hem såg jag hur skitigt här var så det blev till att städa. Ochi nget gör mig på sämre humör. Det brukar var Uffe som städar eftersom jag får sån värk när jag gjort det men han har ju knappt varit hemma de sista helgerna och idag började han jobba kl 04,30 sen när han kom hem började han lägga golv på Stoffes rum så jag kände att jag fick ta ett ryck. Ryck det fick Tindra med. Hon var ute i trädgården började gräva i ena hörnan grävde en stund sen sprang hon runt  runt tillbax grävde tittade sig omkring och nya rundor. Höll på så i säkert en kvart. Blir man inte sysselsatt får man göra det själv=) Efter städningen blev det promenader . Blåser massor men skönt att komma ut. Har borstat och kammar hundarna fina nu. Imorgon bär det av till Maria och Nova på cockerträff. ska bli så kul.


 
02:48 PM (UTC -4)
 
Onsdagen 14 mars
Wednesday, Mar 14, 2007

Får man vara så där lite nöjd just nu? Jag känner mig mycket piggare börjat få lite energi igen. Härligt! Sen ikväll hade vi bestämt att vi skulle gå ut med Petra. Stressar för att komma hem till henne i tid men då hade hon glömt det och redan gått ut. Då svor jag några väl valda ramsor innan jag bestämde mig för att ta rundan själv. Min galen hund har blivit tamhund igen! Skötte sig exemplarisk sökte ögonkontakt hela tiden,kom på inkallning, inga idiotrundor men spårade gjorde hund. När vi gått en stund blev hennes spårande intensivare och vad får jag se jo några hundameter längre fram går Petra med sina hundar. Så det var ju Ladys spår Tidnra fått korn på. Vi forsatte rundan tillsammnas. Petra hade Selma med sig som Tindra har grym respekt för så hon lev hur spak som helst. Gick fot alldeles av sig själv när vi mötte ett par som vi stannade och pratade med la hon sig ner och väntade. Kom en hund förbi och hon låg kvar. Finns hopp om henne! Men hon vill fortfarande väldigt gärna dra i kopplet när hon blir kopplad. Band henne runt midjan i ganska kort koppel och så fick hon gå där. Rätt skönt ingen dragkamp oss i mellan jag sparade mina armar. Gick väldigt bra. Var ute i nästan 2 timmar i den härliga vårkvällen när jag kom hem bytte jag hund och var ute med Teddy en bra stund till. Underbart!  Och bättre blir det ikväll börjar Greys anatomy igen! Missa inte det!
 
02:42 PM (UTC -4)
 
måndagen 12 mars
Monday, Mar 12, 2007

Tindra har blivit galen ! Bara att inse. Min lilla hund som när hon fått vara lösa ständigt haft full koll på matte är nu mera tokig! I lördags när vi var ute och gick fick hon upp ett spår sprang runt och gnydde och pep och kom inte förrän jag var en bra bit bort och lyssnade gjorde hon absolut inte. Idag när vi gick vår päronbacke runda och jag släppte henne bara drog hon iväg. Är ju inte borta lång stund men tillräckligt för att jag ska försvinna ur sikte. Hon gjorde så två gånger sen blev jag galen. Tog tag i hennes halsband ställde upp henne bredvid mig och kommenderade fot fortfarande utan koppel och så fort hon satte näsan i backen tog jag tag i halsbandet och lyfte upp hennes huvud och sa nej. Så bestämd har jag nog aldrig varit Tindra gick hur fint som helst bredvid mig i säkert 1 km innan hon fick lov att gå fritt. Då höll hon minsann koll och i närheten sprang inte ens in i de vanliga snåren. Men säg den lycka som varar när vi var nästan vid bilen fick hon spel igen. Jag blev skitsur men det är ju ingen ide' att börja skrika på henne när hon inte lyssnar så jag sprang och gömde mig. Tog lite tid innan hon hittade mig men det var det värt. Kanske hon lärt sig någont till nästa gång. Hon har också blivit dragigare i kopplet periodvis. Är det åldersryck eller bara ouppfostran? Eller vårryck kanske? Irriterande är det i alla fall!! På kvällen fick Stoffe och hans kompisar ta ut hundarna och då hade hon varit väldigt framåt också. Jag är ialla fall på bättringsvägen  och har jobbat min första dag idag och orkat åka till Ikea och köpa golv framåt kvällen.
 
02:50 PM (UTC -4)
 
lördagen 11 mars
Saturday, Mar 10, 2007

Jaaaaaaaaaaa!! The Ark vann melodifestivalen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tyringe sim vann serien och ska kvala till 3:an!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vilken dag!!!!!!!!!!


 
04:14 PM (UTC -5)
 
fredagen 8 mars
Friday, Mar 9, 2007

Idag kom det äntligen! Brevet med startdatumet på viltspårskursen. Den 20 mars kl 18,30 sätter vi igång 2 killar och 10 tjejer. Första gången är det teori och utan hundar. Ska bli så skoj att äntligen komma igång.
 
10:07 AM (UTC -5)
 
torsdagen 8 mars
Thursday, Mar 8, 2007

Jaha så var man hemma från jobbet igen! Efter morgonrundan med hundarna var jag helt slut. Huvudet surrade,lock för öronen och darriga ben. Bara att ringa jobbet så nu stannar jag hemma resten av veckan och hoppas det är bra sen. Bestämde mig ialla fall att gå igenom hundarnas pälsar ordentligt. Nackdelen med overall är att det blir tovigt vid bensluten och jag har inte orkar borsta dem på 2 dagar. Tindra hade lite tovor på ena benet men annars var det bättre än förväntat. Sen har vi bara legat i sängen och tittat på "Greys". Vet inte hur många år sedan det är som jag legat när jag varit sjuk. Brukar alltid fast jag är sjuk gå och pilla med en massa men nu är det kört. Fast min svägerska ringde och frågade om vi skulle gå en sväng ikväll när det var träning och det kunde jag inte motstå. Friskluft har aldrig skadat.
 
11:38 AM (UTC -5)
 
Onsdagen 7 mars
Wednesday, Mar 7, 2007

Idag har jag jobbat men skulle nog egentligen stannat hemma känner jag men är så less på att vara sjuk. Men det blev den vanliga morgonrutinen med hundarna och tror egentligen det är det som gjort Tindra rastlös att vi inte följt de vanliga rutinerna. För när vi sen skulle gå päronbacken rundan med Petra och Lady(efter panodil och 1 timme på soffan) var hon mycket lugnare och lydigare när vi återigen tränade koppelfri promenad. Tog sig bara en frirunda och då var jag inte uppmärksam(slände bajspåse) och då tog hon chansen att hälsa på i en trädgård. Nyttigt att gå på nya platser och gå med störningar för när vi går vår vanliga kvällis vet hon ju vad som gäller. I skogen drog hon loss igen och som vanligt lyckades hon fastna i något för när hon kom tillbaka hade hon rivit i sönder sin overall på flera ställen. Vet nog var hon gjorde det för hon har ju hela tiden koll på  mig men vid ett tillfälle var hon ur sikte och skällde trodde hon jagade småfåglar och tänkte att hon ska hålla koll på mig och inte tvärtom så jag forsatte att gå och det tog någon minut innan hon kom i full fart så antingen taggtråd eller björbär. Tur i oturen att hon hade overall på. Fick en jättefin inbjudan av Maria på mailen till cockerträffen nästa söndag. Hon hade skrivit lite om varje hund som skulle komma så pricksäkert. Både jag och Petra ser fram emot det jättemycket. Nu ska jag på föräldrarmöte i kyrkan angående konfirmationen. Finns faktiskt roligare saker att göra tex titta på säsong 2 av Greys anatomy som kom med posten idag=)
 
12:18 PM (UTC -5)
 
tisdagen 6 mars
Tuesday, Mar 6, 2007

När jag tog förmiddagsrundan med hundarna idag mötte vi min jobbarkompis Fanny som har en bullmastiff"Simson"som blir 3 år till sommaren. Var ganska länge sedan vi stötte på varann med hundar. simson väger nu 83 kg så det kan man kalla hund. Tindra var väldigt försiktig när hon skulle hälsa undrade nog vad det var för något stort men sen gick det bra men Teddy har träffat Simson innan och Teddy tycker han är för stor så Teddy nonchade honom totalt. Simson kan vara lite lekfull och skulle han råka trampa på lilla Teddy hade han nog blivit mos. På eftermiddagen skulle jag och Petra äntligen komma ut på runda. Började med att våra tjejer skulle gå fot hela vägen till skogen utan koppel. Tindra var helt laddad så det gällde att ha full koll på henne. Hon busade i väg ett par gånger men annars var jag nöjd. Jag är ganska sträng när vi går på gator då vill jag ha henne kloss vid mitt ben. Tindra tyckte det var orättvist för Lady får gå lite friare men sen är Lady lydigare och lyssnar bums vilket inte alltid Tindra gör och att Lady är van att gå där. Sen har ju Tindra väldigt mycket spring i benen så väl i skogen blev det springa av. Hon var rena jakthunden idag. in i alla snår och locka ut viltet och skallade när hon hittade nåt. Så har hon inte gjort innan samtidigt som hon hade fullt sjå med att hålla koll på var jag var. Petra märkte också att Tindra verkligen behövde springa av sig. Vi bestämde bums att ta en ny runda imorgon. Trodde att Tindra skulle vara lite trött efter detta men icke. Vi var hemma ca 15 min innan Uffe kom från jobbet och då blev det busa av. Full rulle Tindra var helvild. Men nu vid 19,30 ha hon somnat sött på golvet. Känns bra att hon fåt rusa av sig idag. Hon har ju tagit det lugnt nu länge och varit jätteduktig på det men nu håller vi tummarna att jag ska bli riktigt frisk och att alla sjukdomar håller sig långt borta.
 
12:18 PM (UTC -5)
 
Måndagen 5 mars
Monday, Mar 5, 2007

 Är så less på att vara sjuk. Totalt uttråkad. Ska till doktorn i eftermiddag hoppas på dundermedecin=). Kände att jag tvungen att gå ut med hundarna och man andas faktiskt lättare ute är vår i luften. Tog skogsslingan som är precis bredvid oss. Tänkte skit samma låt Tindra löpa fritt hon var som ett fullblodsto så laddad hon var. Givetvis hade skolan tipspromenad samtidigt men Tindra springer ju aldrig fram till någon så det funkade ändå. Och som hon sprang. Man såg vad hon njöt av att springa loss men ändå med full koll på mig och Teddy. Vi mötte en Berner Sennen tik "Lizzie" som en av lärarna hade med sig. Då la hon sig bredvid mig och väntade medan Teddy hälsade. Tindra tog en snabbhälsning sen var hon nöjd. Var verkligen värt att ta sig igenom den rundan för att se glädjen hos hundarna. Fick ett mail från Maria som planerar cockerträff. Ska bli riktigt roligt. Bodil som jag brukar hälsa på inne på hennes sida som har de fina cockrarna Fanny och Gizmo ska också ev komma. Ska bli så roligt att träffas live. Blir ju en del framför datan nu och hittade en bok med mönstrer på koppel, kläder mm till hundarna så den beställde jag. Är lite sugen på att sy det var ju ett tag sen men har sytt massor tidigare. Beställde också säsong 2 av Greys anatomy älskar den serien.


 
05:15 AM (UTC -5)
 
söndagen 4 mars
Sunday, Mar 4, 2007

Just nu händer det ingenting på hundfronten. Jag är sjuk och orkar absolut ingenting. Blir nog doktorn imorgon. Brukar få bihålsinflamation när jag blir förkyld så det kännerjag att jag har + ögoninflamation och ont i halsen. Är så trist!! Tindra är så go hon lämnar mig inte alls. Ligger bredvid mig i sängen och ger mig en puss med jämna mellanrum. Hon har blivit en riktig liten sjuksyster först Mikaela och nu mig. Hon är som  
hunden de har som barnflicka i Peter Pan.

fredagen 2 mars
Friday, Mar 2, 2007

Var precis inne på hunddata och såg att Tindras HD resultat var klart.

Hon hade A !!!!!!!!!!!!!!!!


 
05:23 AM (UTC -5)
 
Onsdagen 28 februari
Wednesday, Feb 28, 2007

Allt går på halvfart känns det som. Är forfarande jätteförkyld och efter man varit på jobb är det inte mycket ork kvar. Tur att man startar dagen med en rejäl runda med hundarna för på kvällen orkar man inte så jättelångt. Vägde förresten Tindra när vi var hos vetrinären. 10,6 kg nästan kilot mindre än vågen hemma ,var ju positivt för mig i alla fall=). Tindra har fått en ny hobby. Har kommit en hel del ny snö under natten och plus den gamla har det ju blivit en del. Så nu gräver hon upp alla leksaker som ligger gömda i snön. Blir man inte sysselsatt fixar man det själv. Sitter just nu och klurar på om jag ska ta hundarna på runda nu och bli dyngsur eller vänta och bli blöt till i kväll. Snöandet har tyvärr övergått i ösregn. Sätter in en bild på Tindra i hennes fins utställningstäcke och luva.


 
09:07 AM (UTC -5)
 
Måndagen 20 februari
Monday, Feb 26, 2007

Idag har jag haft semester för vi hade tid att höftlesröntga Tindra. Skulle göra det på veterinärkliniken i Vesslarp där vi aldrig varit tidigare. Givetvis var det snöslask riktigt tjock dimma och kliniken mitt ute i ingenting kändes det som. Väl framme fick vi vänta en stund innan vi fick komma in. Mycket trevlig veterinär kollade henne sen var det dags att söva henne. Hon skrek högt när hon fick sprutan men lugnade sig snabbt. Jag hade henne i famnen och vi fick sitta i ett halvmörkt rum för att det skulle vara så skönt för Tindra som möjligt när hon somnade. Efter röntgen var det dags för nästa spruta för att få henne att vakna men den märkte hon inte. Veterinären tyckte hennes höfter såg mycket bra ut men som han sa :att han får ju inte uttala sig egentligen. På kliniken sålde de Hurta halsband så jag passade på att köpa ett sånt i reflex för bara 80 kr. Tindra sov gott hela vägen hem och var trött hemma med. Petra och Lady kom på besök men Tindra ville inte leka gick och la sig och Lady fattade ingenting. Puffade och luktade och gjorde allt för att Tindra skulle vilja leka men inte i dag inte. Vi bestämde oss för att träffas en annan dag i veckan för att ta en runda och låta hundarna busa av sig. Om inte nu jag blir sjuk. Känner mig jätterisig ikväll med huvudvärk, ont i halsen och stopp i näsan. Men har jag tut sover jag bort det i natt men har i alla fall bestämt att hoppa över kvällsrunda ikväll. Bra med trädgård ibland=) och de har fått sina morgonrundor så det har inte bara varit trädgård idag och det har fått åka med i bilen vilket de älskar . Fast lite dåligt samvete har jag.
 
12:57 PM (UTC -5)
 
Söndagen 25 februari
Sunday, Feb 25, 2007

En liten samanfattning av helgen.I fredags blev jag hämtat på jobbet utav Uffe och Mikaela för att vi skulle åka direkt till Helsingborg, Väla,Famila och Citygross std på programmet. Köpte ny vetegroddsolja åt hundarna. Mycket billigare på Citygross än djuraffären. Vi var inte hemma förrän ca 20,00 och det första jag gjorde var att kasta mig över brevlådan för att se om täcket som Bodil sytt hade hunnit komma. Lite julafton! Och det låg i lådan tillsammans med öronskydd. Jättefint i vinröd plych med vinrött foder och passade perfekt. Ska ta kort så fort jag hinner.Christopher och Adam hade tagit hundarna på promenad så det var skönt att slippa det när man kom hem. Igår tog Tindra och jag en lång runda på morgonen och startade även denna gång utan koppel. Är så skönt att slippa det. Men när vi kom ut i trafiken fick hon ha koppel på för det kom mycket bilar. Dumt att chansa. På kvällen fick hon bada för att bli fin till idag. Maria,Nova jag och Tindra skulle åka och titta på valputställning i Hässleholm. Vad skönt att slippa vara nervös själv! Träffade Tindras halvbror och flera valpar från vår kennel bla en Golden hane. Birgitta och flickorna var också där och det är ju alltid skoj att ses. Tindra och Nova var jätteduktiga! Kunde koppla av hur bra som helst bland alla dessa hundar. Tindra hälsade gärna på de flesta hon mötte. Efter de var så duktiga i nästan 3 timmar fick de komma ut och sprnga av sig på gräset utanför. Har en mycket trött tjej med mig hem. När vi kom hem stratade hon med att tömma matskålen hade inte rört maten i morse för att sen gå och lägga sig. Vi tvåbenta ska åka på kalas nu i eftermiddag men tror faktiskt att de fyrbenta får stanna hemma.
 
07:58 AM (UTC -5)
 
Torsdagen 22 februari
Thursday, Feb 22, 2007

Jag är så stolt över min lilla höna! Vi har ju mindre snöstorm här och skulle ut på kvällsrunda. Teddy fick också hänga på ikväll. När vi gick ut tänkte jag att struntar i att sätta koppel på Tindra och ser vad som händer. Hon kunde ju fått tokspel och dragit iväg direkt in till grannen eller vidare till simhallen. Vi brukar alltid starta i koppel. Men nej då. Håller sig så fint vid min sida tills vi kommer in på skolgården sen busar vi loss med Teddy och springer rundor max 5 meter från oss. Låter henne springa som hon vill längs hela cykelbanan och vid ankedammarna inte en endaste anka jagar hon. När vi kommer fram till ridhuset och ska gå på gator igen sluter hon upp vid min sida och går så hela vägen hem trots att Teddy gärna drar iväg några meter i flexikopplet lämnar hon inte min sida. Helt utan att jag gett henne någont kommando. När vi ska gå över gatan sätter hon sig och väntar på varsegod sen går hon. När vi kommit runt och ska gå över skolan igen släpper jag Teddy med och då blir det fart. Som tur lyssnade Teddy med och kom tillbaka för han ville hem till värmen. Ville inte att han skulle springa hem utan mig. Kände mig så glad! Rundan är på ca 3 km och hälften är på gator och bland bilar.
 
01:20 PM (UTC -5)
 
Onsdagen 21 februari
Wednesday, Feb 21, 2007

Idag har Tindra varit ute på "äventyr".Vi ahr snöstorm och iskalla vindar och det inte så frestande att ge sig ut på runda. Men så skulle jag in till Hässlheolm och lämna filmer. Tindra har aldrig varit med och gått inne i Hässleholm för i regel när man ska dit är det affärer som skall springas i och det är inget för hundar. Men idag passade det bra. Först videoaffären där man fick följa med in . Luktade gott av allt plockegodis. Sen skulle vi till skomakaren för att laga Tindras koppel som gått sönder.Han var ute på ärende så då passade vi på att gå rundor i den "stora" staden och titta i en massa skyltfönster. Nyttig träning för Tindra att trors en massa goda nya dofter vara tvungen att gå fint. Fast lite fick man ju hoppa och stutsa ändå. När skomakaren kommit tillbaka fick man sitta fint medan kopplet syddes ihopa. Sen blev det till att vänta i bilen en stund när jag skulle handla lite mat. Så det blev miljöträning i dag istället för långrunda i skogen. Tindra ska bli moster hennes syster Vallu som bor i Bjärnum på kennel King Wizard ska bli mamma i maj. Grattis till henne!
 
09:33 AM (UTC -5)
 
Tisdagen 20 februari
Tuesday, Feb 20, 2007

Tindra har blivit utmanad av sin syster Nova!

1.Var är hunden född? På Kennel Cockett i Sölvesborg. Först ut av 6 valpar.

2. Hundens favoritgodis? Pizzakanter,torkad blodkorv, Frolic listan skulle kunna göras lång på godis men är för övrigt inte matglad

3.Hur många egna halsband och koppel har hunden?4 halsband,3 koppel,1 utställningskoppel

4.Hur ser hundens förhållande till vatten ut? Älskar att duscha men har ännu inte badat ute antagligen för att hon inte får hoppa i poolen hemma.

5.Har hunden några kläder? 1 regnoverall,1regntäcke,1 tröja, snart ett utställningstäcke

6.Har hunden något speciellt kännetecken som skiljer den från andra hundar av samma ras/färg?

Tindra är ju inte röd utan goldenfärgad därför ljusare nos och ögon och detta pga av att hennes mamma var liverfärgad

7.Hur reagerade övriga flocken (två- och fyrbenta) när den nya hunden flyttade in? Teddy blev överlycklig uppvaktade henne mycket, Simba något reserverad,Christopher förstod inte vad vi skulle med en hund till vilket han snabbt ändrade sig på. Övriga var överlyckliga.

8.Vad är/skulle vara den absolut bästa belöningen hunden kan få?
En hel pizza

9.Vad är det bästa hunden vet? Spåra,träffa Lady,åka bil, följa med till simmet

10.Vad är det värsta hunden vet? Få vänta utanför affären.

11.Har hunden någon alldeles speciell egenhet? Tugga tuggummi.  

12.Något hyss som hunden pysslar med?
Gräver upp trädgården,startar lördagmornar med att snoka över soffbordet efter godisrester, sno fiskmaten.

13.Var sover hunden på natten?
Somnar i vår säng men när Uffe läggersig hoppar hon och sover under vår säng för att sen hoppa upp igen när Uffe går på morgonen.Om det inte är helg för då hoppar hon upp vid den tiden Uffe brukar gå.

14.Vad får hunden för foder?Carrier- kyckling och ris

15.Hur reagerar hunden när den får några dagars vila? Lite rastlös men finner sig i trädgården men det händer i princip aldrig att det inte blir någon runda.

16.Vad tror du skulle vara hundens drömtillvaro? Att få springa i skogen lös och spåra med fri tillgång till pizza och en matte som alltid var hemma.

Minst fyra hundar att skicka vidare detta till. Lady,Zita,Teddy och Wilma


 
07:25 AM (UTC -5)
 
Måndagen 19 februari
Monday, Feb 19, 2007

En riktigt usel dag! Har inte sovit inatt pga av min värk. Straffet för att man inte lyssnar på sin kropp och flänger runt som en vilde. Dax att gå tillbax till jobbet idag så det var de vanliga rutinerna på morgonen. Tur att jag mår så mycket bättre när jag får röra på mig. Vi går ju alltid ca 1 timme på morgonen innan jobbet. Sen hade jag lovat Mikaela en tur i djuraffärerna i stan där vi sprang ihop med Camilla min svägerska. Köpte nya Härliga hund på hemvägen var ju rasspecial om cocker spaniel denna gång.Kastade mig över det repotaget ska ta resten av tidningen sen ikväll i sängen. Jag hade så ont ikvää efter maten så jag och Tindra tog en riktig långis.  Härligt med en hund som tycker det är kul att gå. Vi gick nog i ca 1 1/2 timme hem och bytte hund och var ute med Teddy i en 1/2 timme. Jätteskönt!!! Nu väntar jag på min tur i duschen sen hoppas jag att jag kan sova inatt. Usch vilken gnällfia jag är idag

=(


 
01:42 PM (UTC -5)
 
söndagen 19 februari
Sunday, Feb 18, 2007

Idag hade jag tänkt mig en dag i Greys anatomys tecken dvs framför tv. Ha! det kunde jag drömma om. Skull med Mikealea till kyrkan kl 11(hon ska konfirmeras i vår) ut med Tinda först. Då mötte vi två Sibirien Huskys den ena en gammal bekant Enzo och dennes mamma som flyttat in. Enzo är lite vildaste laget för Tindras smak men mamman(glömt namnet) var trevlig. Sen hem snabbt och till kyrkan. Lyckades pricka in det riktigt 3 barndop + nattvard tog 1,5 timme. När vi kommer hem är vi utelåsta. ´Daniel har lagt in nyckeln som vi la ut till han för han var inte hemma när vi gick. Försöker ringa honom men han har ingen mottagning. Mitt humör sjönk som en sten. Får tag i Uffe som är i väg och bygger rum hos kusinen. Som tur är har han nyckel med sig som Camilla får köra ner med. Men det tog drygt 30 min av väntan. När Camilla kom beslöt vi att köra till djuraffären. Inkö av nya fiskar , växter mm. Hem igen och planterar in fiskarna efter konsten alla regler. Då upptäcker vi när de nya fiskarna är i att 1 av de "gamla" har pricksjukan. Ny tur till djuraffären för inköp av medecin också karantän för fisken. Samtidigt skulle det lagas middag. När allt var klart och middagen uppäten var kl 17,30. Då ville mikaela till simmet och hälsa på kompisarna som hade träning Uffe skulle elda så det blev för mig att i bilen lämna Mikalea och upp och handla. Hann hem en stund sen ut med hundarna. Vilken dag!!!

Passade på att hyra nya Kevin Costner filmen och efter dusch så blir ryggläge i soffan.


 
12:53 PM (UTC -5)
 
Lördagen 17 februari
Saturday, Feb 17, 2007

Vår i luften känns det som och torra gator! Hurra! Tog Tindra och Teddy på en runda på förmiddagen i det härliga vädret. Sen beslutade jag mig för att fixa till Tindra lite dvs borsta,kamma klippa klor och plocka lite hår. Vill ju hålla efter henne nu när Maria gjort henne så fin. På eftermiddagen blev det promendad med Petra och Lady och Hilkka och Zita. Vi åkte till Mölleröd och gick. Samtalsämnet bestod av trimning och åter trimning. Petra blev inspirerad av Maria och har satt igång med Lady. Ladys huvud var plockat och fint och Lady blev så söt. Blev ett helt annat ansikte på henne när öronen blivit rakade och fina. Hundarna sprang loss som vanligt och Tindra spårade. Undrar varför jag lade tid på att fixa Tindra innan promenad då hon blev full med kvistar,grannbarr och alla annan skit. Duschen bums när vi kom hem. Men hade inte hjärta att ta overallen på henne trots allt måste hon ju få vara hund.

PSköpte säsong 1 av Greys anatomy idag ska frossa ikväll DS


 
12:34 PM (UTC -5)
 
Fredagen 16 februari
Friday, Feb 16, 2007

Nu är Mikaela äntligen på bättringsvägen. Fick följa med ut en stund idag men har blivit så mager! Jag har börjat klättra på väggarna inte van att vara hemma så mycket. Ska nog ut på promenad med Petra imorgon. Är så glad just nu min webbkompis Bodil ska sy ett fint utställningstäcke åt Tindra och "öronvärmare". Så nu ska stila riktigt på nästa utställning. Har bestämt att ställa i Hässleholm i maj men får vi 3a då med så ska jag aldrig mer ställa har jag bestämt.Finns ju liksom ingen ide att forsätta då känns det som. Uffe och Mikaela har haft apport träning med Tidnra idag och hon är faktiskt riktigt duktig så länge hon inte får något godis sen kan hon inte koncentrera sig utan då är det bara godis som gäller. Jag har också börjat så smått med att lära henen trava. Vill att hon ska förstå att när jag lägger kopplet högt på halsen och lyfter då ska man trava. Går bättre och bättre. Gör det under våra promenader.


 
12:43 PM (UTC -5)
 
Onsdagen 14 februari
Wednesday, Feb 14, 2007

Idag har Tindra fått en heldag i trimning och pälsvård. Maria Tindras syster Novas matte har varit så snäll och kommit hit och trimmat min lilla tjej. Maria la ner ett jättejobb på Tindra. Plockade, klippte, rakade och effielerada. Tidra var så tålig och fann sig i det mesta. Blev lite trött på plockande ett tag bara. Trodde aldrig att hon skulle vara så lugn och foglig under så pass lång tid. När Maria klippte tassarna fina låg hon ner och bara njöt somnade nästan. Hon gillade det verkligen. Tack Maria!!!!. Petra kom hit och fikade med oss och det blev en massa roligt hundprat. Maria delade med sig av en massa trimningstips till både mig och Petra. Petra blev så sugen att hon skulle hem och börja trimma Lady direkt.Lilla Wiggo fick följa med idag och han är så go den lilla killen. Tog han och Teddy på en liten tur ner till kondiset. Ovant att gå med en ny hund.  Filmade en lite snutt när Tidnra blev klippt finns i albumet.


 
09:58 AM (UTC -5)
 
Tisdagen 13 februari
Tuesday, Feb 13, 2007

Vilken turatt vi inte väntade till onsdag med Mikaela. Igår morse hade hon 40,3 i feber och kräktes. Kändes inte bra att gå till jobbet alls så när jag kom till jobbet ringde jag läkarstationen för att få ett intyg så jag kunde vara hemma hos henne. De tyckte inte alls att vi skulle avvakta till onsdag utan att vi skulle dit för ännu en undersökning. Så kl 15,00 var det dit igen. Kan ju säga att nerverna var på helspänn  hos hela familjen eftersom om de inte hittade något nu skulle hon bli inlagd. Men vilken lycka i allt de hittade något!!Om man nu ska vara glad över att nån är sjuk. Hon har dubbelsidig lunginflamation men inte den vanliga varianten utan Mycoplasa varianten.Så nu har vi börjat med medecin och håller alla tummar !

Nu går vi över till hundarna. Inte mycket egentligen. Tindras MH-resultat har kommit ut på rasdata. Gick snabbt när jag väl lyckades klura ut var jag skulle skicka dem. Sen har jag bokat tid till hd-röntgen. Inte för att jag tänkt para henne iår eller så men om jag någon gång tänkt det är det ju bra att veta. Skulle vara så roligt att någon gång få vara med om det. Nu ska jag ta ut mina hundar på en morgonrunda har börjat snöa för fullt men tråkig blötsnö=(


 
02:35 AM (UTC -5)
 
Söndagen 11 februari fortsättning
Sunday, Feb 11, 2007

Fördelen med att Mikaela är sjuk är att jag får lite gjort hemma. Skulle egentligen varit på simtävling hela helgen men nu fick jag undan all tvätt. Tråkiga är att förutom att Mickan är sjuk är att Uffe bokat upp sig hela helgen med jobb. Stoffe och Daniel har suttit inne hos Mickan nästan hela dagen och kollat Scrubs med henne så jag passade på att ta ut Tindra på en runda. Blåste riktigt kallt! Hon fick vänta utan för affären när jag köpte tidningen och hon satt jättefin men skällde för fullt. Trots det hade hon lyckats skaffa sig 2 beundrare som fick blöta pussar när jag väl kom ut. De tyckte hon var så fin och hade ett jättefint huvud. En stolt matte som gick hem. Hundarna är så goa de ligger inne hos Mikaela nästan hela tiden och är så lugna och fina. Teddy tyckte nog det blev för lugnt ett tag . För han sprang och ville ut vilket han inte brukar vilja fick Tindra med sig sen busade de loss rejält i trädgården. Sen blev det sängläge igen. Uffe och jag har precis varit ute på en långrunda med hundarna. Lika kallt fortfarande men skönt ändå att komma ut. Nu ska jag köra till McDonalds och hämta mat till Mickan. Hon har i princip inte ätit något på en vecka men blivit jättesugen på en Chicken Tasty med pommes och sprite. Självklart ska hon då få en.
 
02:00 PM (UTC -5)
 
Söndagen 11 Februari
Sunday, Feb 11, 2007

Ny tur till akuten med Mikaela igår. Vi trodde febern hade sjunkit men vid 18-tiden när all panodil var ute hade hon 40,6! När vi ringde tycket de vi skulle komma bums. Men efter 3 timmar hade de fortfarande inget nytt att komma med utan hem igen och avvakta till onsdag. Tempade hnne prcis och då hade hon 39,6. Hopplöst. Inte mycket ork över till hundarna. Men kände igår mitt på dagen att jag måste ut och renska skallen. Humöret var inte i topp ska jag säga. Tog båda hundarna med för en sväng om päronbacken. ett ställe som är helt perfekt att gå på. Teddy är en knepig kille. När han får springa lös med bara mig o Tindra då springer han inte. Likt tjuren Ferdinand står han och luktar på det mesta. Forsätter vi bara att gå struntar han i det men är tex Lady,Zita ller Nova med då håller han farten och är med. Så vi är alldeles för tråkiga i hans smak. Mest synd om honom för mitt tålamod tryter och det bli koppel på. Sen var det dax för lite pälsvård och kloklipp och givetvis klipper jag Tindra i pulpan. Men fick forsätta med resten avklorna utan problem så jag nuddade nog bara den. Teddy ju krångligare men med mitt humör igår hade han inte en chans. En väldigt bestämd matte igår som inte ville veta av några dumheter och han kände det nog på sig för det gick riktigt hyfsat. Han med lite hundprat med Petra också igår. Vi ska ute en sväng på tisdag är det tänkt.
 
03:57 AM (UTC -5)
 
Fredagen 9 februari
Friday, Feb 9, 2007

Allt är hopplöst just nu känns det som! Mikaela är fortfarande väldigt sjuk. Var på akuten med henne igår kväll på ett 3 timmar långt besök med en massa provtagning där de inte hittar något. Hon har väldigt hög feber runt 40 gr och imorgon är det en vecka som hon haft det. Har hon fortfarande feber hög feber imorgon ska vi dit igen för en ny koll. Tempade henne precis och då hade hon 40,3. Har inte känts bra att gå till jobbet och lämna henne hemma. Skönt att det är helg nu! Men både Tindra och Teddy har legat inne hos Mickan när vi jobbat. Märktes ikväll när vi tog kvällsrundan med dem. Det "spratt" i benen på Tindra och man såg hur skönt det var att sträcka ut.Tyvärr blir det inga längre turer idag. Har bestämt mig för att höftledsröntga Tindra. Lika bra att göra det om i fall att jag skulle vilja ta valpar så vet man. Ingen ide att ens drömma ifall hennes höfter inte är skulle vara bra. Filmklippet med Nova finns i galleriet nu. härliga hundar att titta på.


 
04:50 PM (UTC -5)
 
Torsdagen 8 februari
Thursday, Feb 8, 2007

Idag har vi fått ett oväntat men roligt besök! Maria och Nova hade nästan vägarna förbi och undrade om de fick häsla på. Självklart dt är jätteroligt när de kommer. Nova,Tindra och Teddy kommer väldigt bra överens och leker jättebra. Filmade en snutt som kommer att hamna på sidan imorgon. Maria har skickat mig en utmaning:

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står det där? viktorinansk stil bygg med tanke på dåtidens stora barnfamiljer(Vägen hem. Rosamunde Pilsher)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? Teddy som sover i soffan.

3. Vad såg du senast på TV: Greys anatomy

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?  ca 22,11


5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Tindra som äter i köket och tvljud från källaren.

6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
Kom hem från akuten med Mikaela ca 20,20 och bar in varma pizzor

7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökning? Läste Nova och Marias dagbok

8. Vad har du på dig nu! Jeans,luvjacka och t-shirt

9. Drömde du något inatt? i så fall vad? Noop

10. När skrattade du senast? När jag läste Marias beskrivning av mig.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Tavlor som Daniel gjort i form av svartvita foton

12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Mig själv

13. Vad tycker du om den här utmaningen? kul!!


14. Vilken var den senaste filmen du såg?
Click (fick fråga Uffe kommer aldrig ihåg sånt)

15. Om du blev multimiljonär - vad skulle du köpa då?En stuga i Sandviken i Blekinge

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om?

Kan vara väldigt blyg! Det trodde ni inte va?!

17. Tycker du om att dansa? Dansa vad är det!

18-19. Vad ska dina barn heta, pojke resp flicka?

Har ju redan 3 som heter Daniel.Christopher och Mikaela

20. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Gärna i värmen har så mycket mindre ont då.

21. Vad vill du att gud ska säga när du kommer till pärleporten?  yes i did it!

22. vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor?

Härliga förvirrade Petra, underbara Maria,Camilla min stressade svägerska, min låtstas systeryster Gunilla


 
04:15 PM (UTC -5)
 
Onsdagen 7 februari
Wednesday, Feb 7, 2007

Idag var det tänkt att vi skulle gå på promenad med Lady. Men Lady och Petra var trötta efter att promenerat med Bosse deras dobberman kompis hela förmiddagen så det blev en helt onyttig fika med smarriga biskvier och hundar som fick busa både inne och ute. Inte så dumt det heller och jag tyckte det var ganska bra för Mikaela är inne på 5 dagen nu med nästan 40 graders feber. Teddy han tog sitt manliga ansvar ,när det kom en stackars tant på gatan var han tvungen att skälla ut den stackars damen medan tjejerna stod tryggt bakom honom.Filmade tjejerna på en liten snutt som ligger i albumet. Petra och jag beställde ursnygga specialsydda halsband till våra små älsklingar.De kommer att bli så tjusiga. Hoppas de hinner komma tills Maria och jag ska in till valputställningen och titta den 25. Maria är för snäll förresten. Hon ska komma hit nästa torsdag och trimma Tindra. Ska bli kul att träffas igen. Vägde  hundarna igår. Teddy har gått upp 4hg sen sist och väger nu 5,1kg Tindra har också gått upp till 11,2 kg. Nu är de ganska lagom tycker jag. Bägge är jättefina också nybadade som de är. Eftersom vi faktiskt haft - grader i ett par dagar har de inte hunnit smutsa ner sig heller=)


 
12:50 PM (UTC -5)
 
måndagen 5 februari
Monday, Feb 5, 2007

Jag som hade såna planer för helgen om att göra vår hemsida fin. Inte något har blivit gjort. Lördagen började bra med jättehärligt väder så jag tog Tindra på en lång skogsrunda där hon fick springa av sig. Var jättemysigt och man såg vad hon njöt! Har bara varit koppelrundor hela veckan.På hemvägen mötte vi först Wilma och sen Lady och Selma. Sen började vi pyssla med Miakelas akvarium. Köpte 2 st "nya" i fredags. Ett på 133 l som hon ska ha i sitt rum och ett litet till mig och Uffe. Var och köpte jättefin akvariesten 20 kg som vi sköljde och la i och sen fyllde vi på vatten. Och Mikaela blev jättebesviken blev inte alls som hon tänkt sig så det var bara att ta upp all sten igen köra till djuraffären och byta och börja om igen. Tur att han i djuraffären är världens trevligaste så vi kan byta vi var välkommna om vi ångrade oss igen. Mikalea lovade att gå med ut med hudnarna varenda kväll som tack för allt jobb! Det var det roliga som hände. För ju länge dagen gick ju risigare blev Miakela och hade till slut 39,7 i feber. Jag fick frossa,ont i halsen och kände mig febrig. Kände mig jättesjuk! Kanske utmattning?! Igår mådde jag också kasst och hundarna fick rasta sig själva i trädgården. Uffe var i väg på jobb hos kompis. Men igår kväll vid 20,30 fick de komma ut på en runda. Uffe tyckte synd om dem och jag följde med. Skadar ladrig med lite friskluft. Trodde Tindra skulle vara hoppig och studsig för hon had varit rastlös unde eftermiddagen men hon gick kolugnt bredvid mig. Duktiga vovve! Bägge hundaran skulle badats i helgen med men det orkade jag inte så tänkte jag skulle göra det idag när jag skrivit färdig här.Tycker inte om att ha smutsiga hundar.
 
06:27 AM (UTC -5)
 
Torsdagen 1 februari
Thursday, Feb 1, 2007

Usch vilken stressig vecka det blivit. Inte mycket hundaktiviteter alls. Inte en cockerpromenaden med Lady blev av. Petra måste jobba i måndags och i tisdags körde det ihopa sig för Petra. Nya tag nästa vecka. Det har bara blivit våra vanliga dagliga rundor. Vissa dagar har jag undrat vem jag går för. Har dragit Teddy efter mig i ösregnet där ha nstått med 4 tassar kloss i marken och vägrat gå. Inte kul alls men jag har varit överlycklig Tindras overall. Mycket minder grus i sängen skönt. sen är de så söta i likadana overaller och mitt regnställ matchar också. Borstade hundarna ikväll inte gjort det på 4 dagar det har aldrig hänt tidigare men förvånansvärt lite knutor. Provade att plocka Tindra på bakbenen gcik ganska bra. I helgen ska jag försöka hinna lägga in lite bilder. Förresten nu kom jag på nåt jag glömt skriva. Har bytat spårkurs. Den jag först anmälde till avslutades inte med anlagsprov men det gör denna. Petra och jag knep de 2 sista platserna. Lite längre att köra men vad gör det. Längtar!

måndagen 29 januari
Monday, Jan 29, 2007

Lite nyheter om vår sida! Vi har nu ny gästbok och jag håller på att försöka fixa ett galleri på en annan länk där det är tänkt att jag ska kunna lägga in en massa roliga foton och Tindras film från MH-testet. Håll tummarna för att det ska funka! Första bilden i galleriet är Tindras bästis Lady.
 
03:11 PM (UTC -5)
 
fredagen 26 januari
Friday, Jan 26, 2007

Inget nytt egentligen mer än att det har regnat och töat idag och det gör mig sur. Det har ju varit några härliga vinterdagar med en 7-10 minus och en sol som lyser. Tindra och Teddy har älskat att vara ute och jag för att jag fått in rena hundar. Klippte Tindras klor igår igen lika lätt som sist hon ligger lugnt på sidan till jag är klar Teddy däremot fick Daniel hålla,Mickan muta honom med godis och jag klippte. Ibland undrar jag hur och om han blev klippt innan han flyttade hit.Blev inspirerad av Maria i måndags som kom med en massa bra trimtips att jag precis klippt hennes svans,behängen på benen och i rumpan. Man måste ju försöka och jag tröstar mig med att hennes päls växer som ogräs att alla missar försvinner snabbt.Men det blev iallafall bättre än när jag började. Imorgon mina vänner ska jag ha sovmorgon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
09:13 AM (UTC -5)
 
Måndagen 22 januari
Monday, Jan 22, 2007

Idag har Tindras syster Nova varit på besök med matte Maria och Petra med Lady och Zita. 4 härliga cockertjejer som kommer jättebra överens både inne och ute. Alla hundarna var ute när Daniel kom från jobbet och han tyckte att Nova och Tindra var väldigt lika i sättet att hälsa honom välkommen och att de förutom färgen var väldigt lika utseende mässigt med. Lite roligt att höra hans kommentar då han inte visste vilken hund som var vilken. vi gick en härlig runda i skogen. Det hade kommit snö igen och var någon minus grad härligt väder. Mot slutet av rundan hade hundarna stora snöbollar i pälsen och det blev jobbigt för dem att gå så snabbt hem och tina dem i duschen.Maria hade med sig var ett grisöra åt Teddy och Tindra så det fick de att mumsa på när alla kompisar åkt hem. Teddy var inte med på promenaden så han och jag tog oss en skön runda på kvällen. Sen blev det till att kamma ut all trasslig päls men det tog vi i sängen framför tv.


 
03:17 PM (UTC -5)
 
lördagen 20 januari
Saturday, Jan 20, 2007

Äntligen!!!!!! Det snöar!!! Som jag har längtat!

Kom upp nu vid 09,00 skulle varit i Osby på simtävling med Mikalea men Uffe måste jobba och Daniels bil gick i sönder igår så hon fick åka med sin tränare. Inte någon snö vid 06,30 och nu detta härliga när man kommer upp. Lutar att bli en bra dag!  Släppte ut hundarna  när jag kom upp efter de kommit in  hann Tindra vara inne i en 5 min innan hon ville ut igen hon precis som sin matte älskar snön. Fortsättnig följer........

Säg den lycka som varar innan jag hann ut med hundarna blev kl 12,45 och det hade börjat regna men vi byltade på oss. Overall på bägge hundarna termobyxor mm på mig och ut i skogen vi begav oss. Oj vad snön hade blivit blöt och tung. Jag hade bestämt mig för en att testa en ny runda som inte var så klok. Massor av uppförbackar stackars Teddy fick verkligen kämpa och jag gick och ramlade 3 gånger och är ganska mörbultat i kväll. Tur att hundarna hade overallar för där den inte täckte blev det stora snöbollar. Sista biten hem fick jag bära Teddy som inte orkade gå längre då hade han jättestora bollar nere vid tassarna och eftersom snön var ganska djup hade han fått skutta fram mesta biten. både hundarna och jag var helt slut när vi kom hem. Då var det dags att ta tag i nästa djur. Mikaelas akvarium där tyvärr vi itne fått balans i vattnet och haft en aggresiv fisk så idag åkte den fisken tillbax till affären och nya köptes in men det funkade inte heller riktigt så guldfisk skålen fick startas upp så de fiskar som blev mobbade fick flytta dit. Så nu har jag en guldfiskskål mitt på köksbänken och Mikaela har akvarium på sitt rum. Beslut togs om att köpa in större akvarium och att Uffe ska bygga akvariehylla på ena väggen. Inte lätt med djur inte.

Förresten stora bedriften denna veckan: i torsdags kunde jag klippa alla Tindras klor problem fritt!! Hurra!


 
03:20 AM (UTC -5)
 
tisdagen 16 januari
Tuesday, Jan 16, 2007

Äntligen har vi fått igång vårt internet efter stormen! Inte klokt vad man tillbringar tid framför datorn egentligen. Igår var vi ute och gick med Petra men utan Lady och med Zita istället. Det är en rolig hund. Hon riktigt spritter av glädje när hon får släppa loss i skogen. Teddy fick återigen följa med och han fortsätter att förvåna mig. Han håller koll på var jag är någonstans denna gången forssatte jag bara att gå och han hade fullt göra med att springa ikapp efter var gång han stannat för länge. Han var som en lerboll när vi kom hem och det blev badet direkt. Skulle ha badat i söndags men slapp undan pga strömavbrottet. Nybadad är han som en liten dunboll. Första timmen av strömavbrottet tillbringade jag förresten med att plocka Tindra på huvudet hon blev jättefin.Igårkväll borstade jag och klippte klor på henne i en timme. Ja ni läste rätt -klippte klor. Har börjat med att lägga henne i sängen och tar några klor åt gången och bara en liten bit. Går rätt bra! Ikväll har Tidna varit med mig och jobbat på simmet. Hon är helt slut nu. Babysimledarna hade möte och där ar flera småttingar i 4-5 års åldern som gav Tidnra full uppmärksamhet. Sen hade jag rea på badkläder så det kom en massa annat folk också yngre som äldre och alla vill de kela henne. Hon ligger så tålmodigt på sin filt med sitt ben och låter alla komma fram. går jag en sväng följer hon med. Efter ca 1,5 timme tyckte hon att nu får det vara bra och då kröp hon under mitt skrivbord och la sig och somnade som en stock. Är så skönt att veta att hon är så cool och tålig och att hon kan slappna av fast det är fullt av folk.

 Ps Teddy har blivit så fin Mikaela har stickat benvärmare åt honom.Hon tar dem på honom och han tar de av sigDs


 
01:55 PM (UTC -5)
 
lördagen 13 januari
Saturday, Jan 13, 2007

Idag har vi varit på MH-test! Äntligen! Blev ju inget sist pga av löp. Det var mycket  mycket roligare än vad jag trodde det skulle vara och det verkade som om Tindra tyckte det samma. Petra var med och filmade det hela och det var jätteskoj att kunna se det när man kom hem. Tyvärr räcker inte inte min hemsida till för att lägga ut filmen men reultatet finns under just Tindras resultat. Mycket trevlig testledare och mentalbeskrivare. På filmen ser jag att Tindra tog sig genom hela testet med svansen glatt viftande. Skottet som alla pratar om fick hon 2 på och det var testkontrollanten inte alls förvånad över. Hon är ju jakthund de ska stanna upp och se var skottet kommer ifrån och sen forsätta med sitt som mentalbeskrivaren sa. Spöken tyckte hon var lite läskiga och springa ifatt och leka med någon på avstånd var totalt ointressant. Det har hon ju fått lära sig att man inte får göra när man är lös så varför då göra det nu idag? Rekommenderar alla att göra ett Mh. Efteråt när man fick"analysen" var det väldigt skoj att se hur väl den stämde med min hund. Tindras kompis Novak gjorde testet efter henne och här kommer enbild på dem

och Novaks "lillebror" Grimm.


 
09:50 AM (UTC -5)
 
Torsdagen 11 januari
Thursday, Jan 11, 2007

Idag hade jag bestämt mig för att ta en rejäl skogstur med Tindra. Men regnet har öst ner hela dagen och soffan och boken kändes mer lockande. Men det dåliga samvetet hann ifatt mig så det blev en inte så lång runda i skogen. Vi tog slingan som är knappt 3 km. Brukar inte ha Tindra lös där eftersom många går där och nära till hus och vägar. Men så stolt jag är över min lilla gumma. Jag har ju aldrig gått några kurser förutom valpkursen och är inte intresserad av lydnadskurser men vill ha en hund som fungerar och lyder i de miljöer vi är i. Så jag beslöt att testa henne hur pass mycket hon kan egentligen. Satte henne först och gick själv iväg en bra bit sen varsågod och hon fick komma till mig. Lät henne springa lös och kallade in henne flera gånger och hon kom bums. Sen skulle hon gå fot utan koppel och även det gjorde hon helt utan problem. Testade om hon lydde på stanna också det gick bra. Detta i skogen där hon normalt har ganska fria tyglar. Inga märkvärdiga saker egentligen men såna saker som är viktiga för mig.Gick och tänkte lite på hunduppfostran och kom på att barnuppfostran och hunduppfostran är nog i grunden ganska lika. Massor av kärlek,konsekvens,regler,tålamod och tid.

Har börjat fundera på om jag ska våga mig på att ställa ut igen. Är allt lite frestad! På lördag är det MH test. Petra ska följa med som moraliskt stöd och filma det hela om det inte regnar. Nervöst och spännade.


 
01:33 PM (UTC -5)
 
Måndagen 8 januari
Monday, Jan 8, 2007

Idag har vi varit ute på en rolig tur! Vi åkte och hälsade på Tindras syster Nova och hennes hunkompis Wiggo med matte Maria. Petra och Lady följde också med. Vi hade en jättetrevlig och rolig eftermiddag som det blir när 3 hundgalna och pratglada tjejer träffas. Alla våra hundar Teddy var också med trivdes bra med varann. Teddy har ett väldigt gott öga till Nova, gillar henne väldigt mycket. Maria bor jättehärligt ute i skogen precis vid en sjö. Vi startade med en långpromenad i skogen där Tindra givetvis hittade taggtråd att fastna i. Teddy hängde med hur bra som helst. Han kan nog mer än jag tror honom om. Sen bjöd Maria på underbart god äppelkaka. Tindra och Nova tog sig en brottningsmatch i deras säng och hade hur skoj som helst. Massor av hundprat och roligt att se vissa likheter mellan de två systrarna. Jag hade tre trötta hundar med mig hem i bilen och bägge mina sover gott i sina korgar just nu.
 
01:38 PM (UTC -5)
 
Lördagen 6 januari
Saturday, Jan 6, 2007

Ett trött gäng här hemma idag. Vi hade ettstort kalas för Mikaela igår som fyllde 15år med totalt 19 personer på middag. Sista gästen åkte strax efter 00,30 efter det sedvanliga födelsedagsfyrverkeriet. Märks framförallt på Tindra idag att hon är trött. Men hon stortrivs med huset fullt av folk. Väldigt förtjust i min pappa som gärna sticker till dem godsaker igår torkad blodkorv. Bägge hundarna tar det med ro och brukar efterstund lägga sig på en plats i regel mitt ivägen där alla ska gå. Mikaela fick som sagt ett akvarium. Tindra är helt förundrad över detta. Sitter och studerar fiskarna i långa stunder och följer dem med huvudet fram och tillbaka. Vi har precis varit ute på en rejäl långrunda. Skönt när man är så trött och seg att får sig en riktig "körare". Ikväll laddar vi om för Daniel ska ha tacofest för sin kompisar så huset blir fullt i dag med.


 
10:26 AM (UTC -5)
 
onsdagen 3 januari
Wednesday, Jan 3, 2007

Idag var det en rolig förmiddag.Petra och jag skulle på promenad med våra små cockisar. Hon kan en hela massa rundor som jag inte har en susning om så det är allrid lika spännade var vi hamnar. Petra tyckte att Teddy skulle få följa med idagvilket han inte fått innan för mig för dels går det inta att ha han med i riktig terräng sen tar han ju sån tid på sig. Men idag skulle vi gå på stigar och grusvägar så han fick följa med. Han var så duktig. Släppte han lös efterstund för att se hur det skulle gå han brukar nämligen inte bry sig ett dugg om att vi går iväg utan han utan han tar den tid han vill. Men idag pinnade han på och tyckte det var hur kul som helst.Precis som om han tänkte att det är bäst att jag sköter mig så jag får följa med fler gånger. Tindra som inte fått någon riktig skogsrunda sprang av sig rejält med nosen i backen mesta tiden och givetvis lyckades hon fastna i ett taggbuske snår med örat och trassla in sig rejält. Hon lyckas alltid fastna i något. En sax hade inte varit dumt i det läget men med förenade krafter av mig och Petra fick vi loss henne. Var en jätteskön förmiddag som gärna kunde varat längre med hade lovat Mikaela och Christopher att vi skulle till Väla. Ibland får man  offra sig jag tycker det är urtråkigt att springa i affärer. Lyckades i alla fall at smycga iväg och köpa ett akvarium åt Mikaela i födelsedagspresent. Gulfiskskålen börjar blir trång. Kvällen ägnades åt pälsvård ,hundarna var fulla av knutor och skog men nu är de efter nån timmes jobb jättefina igen.


 
03:55 PM (UTC -5)
 
Tisdagen 2 januari
Tuesday, Jan 2, 2007

Usch! Var jobbedag idag och kl ringde 06,15. Trött! Men man ska försöka hitta positiva saker i allt och dagens positiva var att det var helt torrt på marken ute imorse= inga blöta smutsiga hundar!! Blåste fortfarande en del med man vaknade. Bägge hundarna sprang in och la sig hos Mikaela när jag körde till jobbet. Jag var så "snäll" och öppnade till dem. Tindra tyckte Mickans kudde var skön och bredde ut sig så mycket det gick inte populärt hihi.En fördel när det är vinter. Uffe vill gärna följa med på kvällsrundan vilket är väldigt trevligt med lite sällskap. Men nackdelen är att han tycker promenaden ska gå i hundarnas takt dvs Teddys och han ska ju stanna och pinka och lukta var femte meter och det är urtråkigt.Jag gillar raska promenader. Uffe körde lite apporteringsträning med Tindra när vi kom hem även med Teddy men han tar bollen och vill att vi sen bli jagad. Eftermiddagen tillbringade jag i alla djuraffärer här i stan. Mikaela önskar sig ett akvarium istället för guldfiskskålen i present på fredag när hon fyller år och ville kolla utbudet. Jag passade på att kolla in hundsortimentet. Har öppnat en ny affär mitt på landet och de hade massor till bra priser. De har även kennel och jag fick kika på helt underbara 3 veckors valpar.
 
02:13 PM (UTC -5)
 
måndagen 1 januari
Monday, Jan 1, 2007

God fortsättning alla hundvänner o alla andra med! Hoppas att er nyår gick lika bra som vår. Vi hade gäster på besök som övernattade och ägnade kvällen åt en massa roliga sällskapsspel och kom i säng vid 03,00 i morse. Var lite orolig hur Tindra skulle ta allt smällande inatt. Vill ju inte att hon ska bli rädd och vi har ju MH test om en vecka. Men hon tog det bra! Gick in och la sig i Mikaelas säng efter en stund kom hon ut till mig på trappan hade lämnar ytterdörren öppen. Där satt hon och tittade på spektaklet. Vi har nya grannar som firade in året med rejäla smällare som lät en hel del och rätt som det var gick Daniels billarm igång. Jag och Gith(kompisen) tittade på varannn och trodde först det var en ny sorts smällare innan vi begrep vad det var. Ja smarta är vi inte=) .Vid sista rejäla smällen sprang Tindra in till Teddy och la sig han bryr sig inte ett dugg. Sover lugnt vidare och tycker nog bara vi är knas som springer ut mitt inatten. Idag har det också smällt en del men hon är totalt oberörd. Hon är för rolig min hund kl 01,30 ringde Stoffe och ville bli hämtad då piggnar hon till och sätter sig vid dörren. Hon ska alltid följa med mig när jag kör och hämtar någon på natten eller när Mickan ska hem från träning. Uffe och jag bytte av varann i dörren för han hade precis hämtad Daniel men att han kör det bryr hon sig inte om. Jag beslöt att hoppa över den stora hundpromenaden imorgon men på onsdag förmiddag ska Petra och jag ta en cockerrunda istället. Ska bli så kul ! Nackdelen med alla helger tiden räcker inte till sånt. Måste också berätta att vi var på julfest på simmet i lördags. Det startade med familjelagkapp. Skulle vara 1 vuxen och 2 barn. Mikaela var snabb att anmäla lag Tingren och tog sedan in sina brödrar i laget. När en försynt sa att det skulle vara en vuxen sa hon att Daniel är ju faktiskt 20 är man inte vuxen då? Efter som alla barnen tävlingsimmat blev det utklassning! Mickan var helnöjd och rätt stolt över sina brödrar. Hon blev också klubbmästare!! Hoppas nästa år blir lika bra! Det blåser upp till storm här nere och de har varnat för orkan så bäst att hålla i hatten inatt!!

 


 
11:15 AM (UTC -5)
 
Torsdagen 28 december
Thursday, Dec 28, 2006

Fick tänka till ett dag vilken dag det var. Man blir lite vilse av att gå hemma hela familjen förutom Daniel.

Här väl inte hänt så mycket. Då det inte är något speciellt inbjudande uteväder blir det mest en massa mys i soffan. Tindra är inne i en väldigt kelsjukperiod. Blir väckt på morgonen av att hon ger mig gomorron kram dvs hon lägger sitt huvud mot mitt o sen ligger kvar så. Väldigt mysigt. Igår tog vi en promenad med Jonna o Wilma. Lyckan blev total när vi även mötte Novak o Grimm. På tisdag är vi inbjudna på hundpromenad på Hovdala med ca 11 andra hundar. Mest en massa dobbermannar det är inte min favoritras har en väldig respekt för dem så har inte bestämt än om vi följer med. Men Lady ska med så det hade nog varit kul för Tindra. Igår ägnade vi tid åt en ordentlig genomgång av pälsen på bägge hundarna. Klippte Tindra runt tassar o öron. Noppade huvudhår o klippte lite här o var. Hon skulle verkligen behöva trimmas till riktigt men har lovat familjen att hon ska få bli lite lurvig i vinter då jag har bestämt att det får väa till februari sen åker det. Teddy lyckades jag klippa klorna på utan problem!!!  Även han blev lite klippt här o var. Annars närmare vi oss den högtid som inte jag gillar så värst mycket. Var ju pga av nyårssmällare vi fick ta bort vår andra hund vår älskade labrador Jack. Han blev så skrämd av dessa smällare att han till slut spårade ur helt.De två sista åren var ett he....te. Först året han spårade helt skaffade vi Teddy till sällskap efter nyår o han lugnade ner sig men andra året gick det inte. Han klarade inte av att vara hemma utan människor alls. Höll på att riva hela huset. Drog loss dörrlister,tuggade på dörrkarmar krafsade sig blodig om tassarna på innerdörrarna,rev ner allt i sin väg. Vi klarade nyårshelgen med lugnade men när skolorna började o vi bor granne med skolan sprang eleverna o smällde på rasterna o det var klippt. Så vi lät honom få somna in. Ett tungt beslut! Men nu gläds vi åt Tindra i stället o ungarna har smällt på byn i en vecka nu o varken hon eller Teddy bryr sig så jag håller alla tummar för att det ska hålla i sig.


 
06:47 AM (UTC -5)
 
måndagen 25 december
Monday, Dec 25, 2006

Äntligen lite tid att uppdatera dagboken och berätta om julen! Vi bor i en väldigt julpyntade familj med tomtar och glitter mm i varenda hörna. Tindra gillar det inte! Hon känner sig inte hemma och gran sånt har man väl i skogen?Fast vissa klappar under den lukatde riktigt gott! Vi firade jul hos svärmor i Åstorp med Uffes bror med familj.Givetvis var Tindra o Teddy med. Jag var lite orolig för det uppdukade julbordet i köket att Tindra skulle bli frestad att ta sig en smakbit när vi satt i andra rummet och åt men både hon o Teddy sov lugnt under bordet. Uffe gjorde sen en varsinn smarrig jultallrik åt dem med diverse mumsbitar som slank ner kvickt. vid julklappsutdelning när Teddy fick sitt paket ett gristryne tog han det snabbt i munnen o sprang rätt in i svärmors säng o grävde ner det.Såg för roligt ut! Tindra fick ett smarrigt märgben som hon vaktar noga mot Teddys inviter. Det är ju så med mina hundar att det ben den andra har är alltid mycket godare.Idag när vi firade jul hos min bror fick hundarna stanna hemma. Vi skulle vara 15 pers i deras lilla hus där deras Jack redan bor o ta med sig Tindra o Teddy dit idag hade varit lika med total kaos. Våra hundar älskar varann o vill busa o leka o det hade hade inte gått idag utan att riva ner en massa. Vi hade deras julklappar med hem till dem o bägge hundarna öppnar sina paket själva. Sen tog Uffe o jag dem på en långrunda i det äntligen lite kalla väderet. vi har -3 grader. Skönt tycker jag.  Vi har förresten fått tillöknng i familjen. Mikaela fick 2 guldfiskar med tillbehör i julklapp idag!
 
04:39 PM (UTC -5)
 
Söndagen 17 december
Sunday, Dec 17, 2006

I  torsdags fick Teddy åka på "semester" till min bror och hans familj. Då tog instinkten över.De blev helt överlyckliga hade verkligen sett fram emot detta. Lilla Hanna på 4 år har haft fullt upp med att sköta om honom efter konstens alla regler och nu har de bestämt sig för att en Teddy hund vill de också ha till kompis till deras stora flatteliknande blandis Jack. I går kväll hämtade vi hem honom och han blev så glad av att se oss. Tyvärr har han inte förstått att Tindras känslor svalnat för han är mer intresserad än någonsin. Tindra säger ifrån ganska rejält och vi stöttar henne. Hoppas han lugnar ner sig snart. Annars har helgen präglats av Tyringes stora evenemang som är simklubbens lucia soare som anordnades för 35 gången. Mikaela var vald till lucia och det var något alldeles extra att se sin dotter skrida fram med 45 tärnor och tomtar. Verligen värt de gångna veckornas slit. Hon var så jättefin!

 


 
02:52 PM (UTC -5)
 
Torsdagen 15 december
Thursday, Dec 14, 2006

     Mandy             Tindra              

Visst är syrrorna lika varandra?! Precis lika söta.


 
03:44 PM (UTC -5)
 
Onsdagen 13 december
Wednesday, Dec 13, 2006

Var precis inne och kollade på www.vovve.net och vems fina hund pryder inte dagens bild om inte min lilla Tindra. Det tyckte jag var skoj!
 
06:58 AM (UTC -5)
 
Tisdagen 12 december
Tuesday, Dec 12, 2006

Det har inte regnat idag!!!! Vilket var jätteskönt för vi skulle med hundarna till möllerödsfältet. Det blev bara jag o Petra för Camilla dök inte upp så är det ju ibland. Petra hade Zita med sig också vilket bara är skoj. De kommer så bra överens alla tre. Vi gick en lång runda längs Finja sjön i ett härligt väder där tom solen tittade fram. Tindra fick springs lös trots höglöp men det är ett ställe där det inte finns en hund i närheten. Tindra var aldrig långt borta heller och kom bums när jag kallade. Petra o jag hade så mycket att prata om att vi skulle nog gått ett par timmar till! Det är så kul med en lika pratig kompis som en själv det blir ju aldrig tyst om man säger så=) Vi ska försöka hinna träffas en gång till innan jul om dagarna räcker.

På hemmaplan är det katastrof. Mikaela som blivit framröstat till simklubbens Lucia på vår luciasoare på lördag vilket är en stor händelse  i lilla Tyringe har fått en allergisk reaktion i ansiktet som just nu är rött som en tomat,uppsvullet,knottrigt och kliar. Hon har nu fått betapred o vi håller alla tummar för att det ska hinna lägga sig till lördag.


 
09:36 AM (UTC -5)
 
Måndagen 11 december
Monday, Dec 11, 2006

Tindra har kommit in i höglöpet nu. Gör allt för att fresta Teddy som är måttligt förtjust. Har morrat åt henne flera gånger vilket är en ovanlighet han morrar aldrig i vanliga fall.Hoppas att det håller i sig  så behöver han inte åka på semester. Är så trött på vädret. Imorse var det lite kallare ,blåste och var torrt planerade att gå till djuraffäre och klippa Tindras klor men nu ösregnar det igen och man får ingen större lust att gå ut.Imorgon ska vi träffa cockerkompisarna igen.Ska åka till ett nytt ställe med stora möjliheter att gå vilse enligt Petra så det ser ut att bli en intressant eftermiddag.
 
06:49 AM (UTC -5)
 
Torsdagen 7 december
Thursday, Dec 7, 2006

Nu är vi så superduper glada igen! Fick besked från ordförande i den klubben där MH skulle göras att de ska ha ett till i början av nästa år och de garanterar mig plats på det i stället. Gud va glad jag blir! Att det finns så snälla människor. Så istället för en tråkig vecka har det blivit 2 bra saker både kurs o MH. Julklapparna ramlar in tidigt man har kanske varit snäll ändå=)

Onsdagen 6 December
Wednesday, Dec 6, 2006

En lugn vecka för hundarna inget skoj inplanerat.Men kan vara skönt att bara gå och mysa ibland med. Tindra och jag tog skogslingan idag mend vågade inte släppa henne om vi skulle möte en intresserad hane. Teddy är än så länge totalt oberörd.Vilket Teddys semesterfamilj dvs min brors familj tycker är väldigt tråkigt. Alla där längtar ivrigt efter Teddy men vi vill ha han hemma så länge det går. Sen har vi ägnat dagen åt pälsvård vilket Tindra älskar men ska åka till djuraffären och klippa hennes klor var och pratade med dem. Känner att jag är för osäker och har klippt henne i pulpan ett par gånger och vill inte att hon ska bli alldeleles för negativ till det så det är bättre att låta de göra det. Var en ny tjej där som var väldigt trevlig.


 
01:03 PM (UTC -5)
 
Måndagen 4 december
Monday, Dec 4, 2006

Jaha då hade det börjat! Löpet alltså= inget MH till helgen. Är så besviken hade verkligen sett fram emot det men mot naturens gång kan man inget göra. Hoppas det dyker upp något nytt i närheten och att man kommer med. En positiv  grej idag ialla fall är att jag fått beksked om att jag kommit med på viltspårskursen som börjar i vår. Det ska bli riktigt skoj! Väldigt lugnt här annars. Tindra blir så mammig när hon löper mer än vanligt och söker verkligen kroppskontakt vill helst bara ligga i knät och bli ompysslad. Sen blir hon trött också och sover mycket. Men väldigt duktig på att hålla rent man ser inga som helst spår efter henne förutom en stackars droppe på hennes dyna.

Så Teddy får väl åka på "semester" inom kort.


 
08:01 AM (UTC -5)
 
Lördagen 2 december
Saturday, Dec 2, 2006

Idag får vi köra veckan som gått då det inte har funnits tid att skriva i veckan.

I måndags fick vi följa med Petra o Lady på en av deras rundor. Petra hade även Zita med sig vilket Tindra o jag bara tycker är kul något som Zita också gillar då hon har rena glädjefnatten. Petras berömda rundor är rundor utan några stigar i ogenomtränglig terräng men alltid väldigt trevliga. Efter en stund i ödemarken bukar vi hamna på någon trevlig skogsstig eller nåt där inget satt sin fot de senaste seklet=) Hundaran älskar dessa rundor o jag gillar dem skarp också. Denna gång hände tyvärr nåt lite tråkigt. Tindra fastnade i taggtråd med tassen men efter lite lirkande kom den loss. Hatar denna taggtråd som finns lite varstans.

I tisdags var det dags för vår skogstur med Helen som alltid gick vi slingan i skogen. Denna gång lät jag Tindra springa lös tänkte det får bära eller brista om vi springer på nån. Hon brukar ju inte bry sig om vi möter nån. Chansen att nån mer än vi var ute var inte heller så stor då regnet öste ner. Tindra har börjat ta sig lite stötte friheter utökat sitt område runt mig men håller alltid stenkoll på var jag är.

Onsdags då skulle jag o Petra träffa en ny cockertjej som har 3 cockrar o prata viltspår. Åkte till möllerödsfältet där hundarna fick släppa loss. Tindra föll för den lilla 5 mån valpen Axxa och de busade för fullt. Härligt att se 6 cockrar ha så kul tillsammans(Zita var också med). Rejält trött hund med mig hem.

Sen har det inte hunnits med så mycket mer hundaktivitet utöver det vanliga men har börjat att träna henen att vara lös när vi går o möter Mickan efter träningen o det funkar hitintills bra. I torsdag anmälde jag oss till en viltspårkurs till våren. Förhoppningsvis ska Petra o Lady och Camilla o Agnes gå samma kurs det ska bli kul. Mindre kul är att jag tror att Tindras löp är på gång. Slickar sig mycket och är svullen. Hoppas det inte säter igång innan lördag då MH är. Fick pm idag o vi går ut sist. Men en som hoppas på löp är svägerskan Camilla för Teddy ska bo där då o hela familjen längtar. hon hade gärna hämtat honom bums men det får hon inte vi skulle sakna vår kille alldeles för mycket då.


 
04:38 PM (UTC -5)
 
Tisdagen 21 november
Tuesday, Nov 21, 2006

Dags att uppdatera lite! Igår åkte vi till Vedema igen tillsammans med Petra o Lady. Vi skulle träffa Camilla o den lilla blueroan busfröet Agnes igen. En riktig liten vilde men helt underbart söt. Startade med att lägga ett långt och svårt spår i mitt tycke som fick ligga o dra i ca 2 timmar under tiden gick vi en sväng. Bestämde oss för att klättra upp på utsikten som både är hög och brant men det gick bra. Utgickk sen därifrån hur vi skulle gå. Och trot eller ej vi kom nästan inte alls vilse=) Hundarna hade hur skoj som helst både Agnes med overalen på och Lady valde att bada med Tindra som åskådare. När vi sen skulle ta spåret som jag trodde var svårt tog hon det dirkt utan tvekan och utan att stressa. Duktig vovve!

Idag kom Tindras syster Nova med sin två hundkompisar Wiggo- Cavalier King Charles och Willy - irländsk setter på besök med sina mattar. Jätteskoj! Teddy blev väldigt förtjust i Nova och uppvaktade henne ivrigt men det blev nobben. Härligt att se 5 hundar busa om kring! Som vanligt regnade det med en tur i skogen blev det utan Teddy som snällt fick vänta hemma. Nova och Tindra är inte alls lika varann utseende mässigt men bägge är väldigt fina. När vi efter promenaden gick in för att ta en fika fann tjejerna varann och lekte och busade. Teddy och Wiggo är bägge lugna killar som tar livet lite lugnare även  om då Nova var väldigt intressant i Teddys ögon. Men tänkt vad härligt ändå med 5 hundar i olika raser som leker o har skoj med varann!


 
02:44 PM (UTC -5)
 
Tisdagen 14 november
Tuesday, Nov 14, 2006

Alldeles för mycket att göra på alldeles för liten tid. Så är läget just nu!

Igår ösregnade det men väder är inget som stoppar mig och Petra från att ge oss ut med våra hundar. Igår fick Selma Petras stora blandis tjej också följa med. Vi åkte till Vedema igen och startade med att lägga spår. La ett riktigt långt till Tindra med 2 vinklar och 2 markeringar. Lät det ligga och dra i en timme ungefär men en enkel match för henne. Vi pasade på att gå en lång runda med våra busar ocskå. Tror Tindra hade halva skogen med sig hem i form av grankvistar. Petra hittade massor av trattkantareller som vi plockade och Tindra gillar också plocka kantareller fast Petra tycker inte hundar ska plocka utan hålla sig undan svampen Tindra hade lite svårt att förstå det och var väldigt hjälpsam.  Ikväll när jag kom hem från simmet hade Uffe gått ut med Teddy så jag kopplade Tindra och tog ut henne. Kom bara ut på gatan sen körde hon nosen i backen och spårade dem. Gick i en väldig fart. Vi hann inte ikapp dem men kul att se henne jobba.Trött blev hon också ligger här bredvid mig och snusar. Måste dela med mig av ett kort på Teddy och Simba.


 
01:59 PM (UTC -5)
 
Torsdagen 9 november
Thursday, Nov 9, 2006

Egentligen inte mycket nytt under solen.Men jag har nästan kunnat sova 2 nätter nu!! Hurra! Imorse var det ett riktigt busväder ösregn och blåst men det var bara på med regnställ och regntäcke och dra ut först en motvillig Tindra och sen en ännu motvilligare Teddy. Men när man väl är färdig med rundorna känns det väldigt skönt. Vi går alltid samma morgonrunda oavsett väder. Inget fusk här inte! Hela huset är i en röra då Uffe börjat renovera både allrummet och matrummet till Tindras förtjusning. Mycket spännande grejor tycker hon och ska smaka på det mesta. Så jag känner att även om jag för tillfället inte hittar på så mycket med dem blir de stimulerade utav andra i familjen på ett eller annat sätt hela tiden. Om det var busväder i morse var det helt underbart väder ikväll. Börjat frysa på och klar och hög luft. Tindra och jag tog en riktig långrunda när vi kom in på Petra och Ladys kvarter började Tindra spåra. Kände nog Ladys doft. Tyckte jag var jätteråkig som inte lät henne fortsätta in till Lady. Men hon får allt vänta till måndag då vi ska till Vedema igen.
 
12:29 PM (UTC -5)
 
Tisdagen 7 november
Tuesday, Nov 7, 2006

Tyvärr händer det inte så mycket på hundfronten för tillfället. Jag har gått in i en dålig period med mycket värk och dålig sömn. Finns inte mycket kraft kvar känns det som. Men idag har vi alla fall haft cockerbusträff i Vedema. Var Zita,Lady och Tindra. Oj vad de sprang och busade. De andra hundarna bestämde sig för ett dopp till Hilkkas förskräckelse men Tindra är duktig hon och stannade vid kanten. Så min hund var ren och fin hela tiden förutom en miljon grenar förstås. Men jag hade lite mutor åt Tindra med så jag var intressantare. Gjorde eget godis igår åt dem. Torkade blodkorv i ugnen mycket populärt. Sen tycker kanske jag att har hon inte velat bada tidigare behöver hon ju itne starta nu när det är kallt i vattnet. Vi tyckte det var så mysigt i Vedema (att vi inte åkt dit tidigare) att vi bestämde att vi tar en tur nästa vecka med. Hoppas jag är i bättre form då. Men Tindra har fullt upp här hemma Uffe har börjat riva tapet och Tindra hjälper gärna till med att flytta tapetbitar och välta skräpsäcken.
 
08:32 AM (UTC -5)
 
fredagen 4 november
Friday, Nov 3, 2006

Kommer precis in efter en lång härlig kvällsrunda! Hela familjen förutom Daniel var med. Vi har ca -1 och jätteskön luft. Vi tyckte det var mysigt ikväll först åt vi och hade tänt levande ljus överallt och sen när vi gick ut så ville alla följa med och med tanke på helgen kändes det bra att gå till kyrkogården. Är så fridfullt där i mörkret med alla tända ljus  Hundarna tyckte det var jätteskoj med alla med. Tindra har fullt sjå med att hålla koll på alla och vill helst ligga först. Hon går världens finaste fotgång när det bara är vi två men är det många är det svårare. Igår hade hon och jag en härlig eftermiddag i skogen. Min värk är riktigt jobbig just nu så det är tur att jag mår bättre av att gå. Vi vandrade ut på lite okända vägar för mig men det gick bra. Härligt för henne att springa av sig. Vid ett tillfälle tyckte jag hon var lite långt iväg så då hittade jag ett lite svårare gömställe och hon fick verkligen spåra upp mig sen var hon rätt spak och gick inte många meter från mig. När vi kom hem hängde en "överaskning" på staketet. Någon hade hängt en plastpåse där som Tindra var väldigt intresserad av när jag tittade ner i den låg där en alldeles färsk älgklöv. Har inte en aning om vem som lämnat denna present åt oss men ska nog prova lite viltspår till omväxling nästa vecka. Helgen kommer att gå i simningens tecken. Vad ovanligt!
 
01:27 PM (UTC -5)
 
Onsdagen 1 November
Wednesday, Nov 1, 2006

 En mycket fundersam Tindra i morse vad var det för vitt som kom från himlen och som små smått börjat lägga sig på marken. Var det meningen att man skulle gå i det? Mycket tveksamma steg i början. Men när jag kom hem från jobbet kl 12,00 och det låg några centimeter var alla tveksamheter borta. Både Tindra och Teddy rusade ut och började rulla sig och busa. Teddy älskar snö. Tindra har velat vara ute nästan hela eftermiddagen vid 15,00 började det frysa på ännu skönare tyckte hon. Bra att hundarna roat sig själva idag disco på simmet i kväll och det har varit en del att ordna plus att jag ska dit och vakta ikväll. Men eftersom det är lov blir hundarna rejält sysselsatta ändå. Igår fick jag mail från ha nsom ska hålla i MH testet och hur jag skulle betala. Gjorde det bums så är man helt säker att det inte blir några missar. Tindras kompis Novak hade också anmält sig men kom inte med. Tur man var snabb. Hoppas på mindre slask imorgon så vi kan ta en långtur i skogen. Glömde berätta att nu är min Stoffe hemma vilket är jätteskönt och med honom har huset invaderats av hans kompisar så nu är det full rulle igen!! Kul att ha dem här!


 
11:26 AM (UTC -5)
 
söndagen 29 oktober
Sunday, Oct 29, 2006

Ja så har då ännu en helg gått: Ska berätta en hemlis för er Tindra är mörkrädd. Hon är inte allt förtjust i att går ut i mörkret vilket hon får göra varenda morgon och i fredags var det extra läskigt när det blåste så mycket. Hon är mycket mattekär då. Är förresten tillbaka i sitt lugna lydiga jag igen. Håller sig till mig när hon får gå lös på cykelbanan inga turer upp i skogen längre. Idag har vi varit på cockerpromenad med Petra och uppfödargänget. Vi gick en av Petras korta rundor som tog 2,5 timme ungefär och jag som glömt ställa om klockan trodde vi gått en timme till.En jättehärlig runda i skog och på äng och grusväg. Kunde ha Tindra lös hela vägen. De hade två andra cockertjejer med idag en black and tan tjej "" som var jättefin och en liverroan tjej "Samantha" som inte var dum hon heller.Petras stora blandistjej"Selma " fick också hänga med idag. De tyckte att Teddy också kunde hängt på men jag tror inte det när jag såg 5 hundar bada i lerpölar vill jag inte tänka mig Teddy där. Han hade fått sin runda innan vi stack. Just nu är det stora orosmomentet att Tindra ska löpa när det är dags för MH. MEn jag tyckte hennes vårtor var lite svullna kanske önskedrömmar.

Längtar tills morgon då kommer äntligen Christopher hem. Varit väldigt tomt här utan honom och saknaden stor hos oss alla. Men han har ringt hem flera gånger och ahr verkligen haft en toppen vecka.


 
11:03 AM (UTC -5)
 
Onsdagen 25 oktober
Wednesday, Oct 25, 2006

Hurra vad vi är glada vi har kommit med på MH-test den 9 december i Perstorp!!

 


 
04:27 PM (UTC -4)
 
Tisdagen 24 oktober
Tuesday, Oct 24, 2006

Jag har nästan lyckats ta det lugnt idag! Blev ingen lång skogrunda idag med Helen för hon var tvungen att jobba.Så jag bestämde mig för att ta ett tag här hemma och låta hundarna aktivera sig själva. Då räknar jag inte in våra dagliga rundor som vi alltid tar. När vi skulle hämta Uffe fick bägge följa med i bilen och det gillar dem. Toppen när husse kommer hem för han älskar att busa med hundarna allra helst att ha dragkamp eller att de ska hämta saker. Hundarna går igång till max på det. Teddy biter sig fast i mjukisen så hårt att det går att lyfta han i den men Tindra släpper bums.Idag fick Tindra följa med till kansliet på simmet.Hon älskar det hoppar och studtsar utanför och skäller till. Rusar sen in för att kolla vem som är där. Har hon riktig tur kommer någon som har en godbit med till henne. Sen tycker jag hon är duktig för kommer det ett mindre barn rusar hon inte fram utan är väldigt lugn och försiktig men kommer någon av tränarna eller större barnen som hon känner är det fullt bus. Föräldrarna tycker hon är så duktig och väluppfostrad=)  Väldigt skoj också  för det blir alltid mycket hundprat och alla tycker min lilla prinsessa är så fin.Mycket bra träning att ha med henne då det många gånger är stimmigt och stökigt massor av folk  (hon är inte kopplad där ) för henne att lära sig koppla av i även som miljö. För efter en stund brukar hon lägga sig på sin lilla filt och sova gått. Märker att det är tröttande för henne för när vi kommer hem är hon jättetrött. Teddy hade gått kvällsrundan med Uffe idag och det gillar han skarp!


 
02:06 PM (UTC -4)
 
Måndagen 23 oktober
Monday, Oct 23, 2006

Ojojoj vilken eftermiddag! Vi skulle ju träffas lilla cockergänget idag . Var jättedåligt väder så det blev bara jag och Petra. Vårt motto: Dåligt väder vad är det? Vi åkte ut till Hovdala för att lägga personspår och för en runda i skogen. La ett långt spår till Tindra i rena sumpmarken med två markeringar och en skarp vinkel. Sen började vi gå. Och som vi gick vi gick och vi gick. Hovdala är stort vill jag lova fullt av småvägar eftersom det är millitärens gamla övningsfält. Vi svängde både hit och dit för vad vi trodde varvägen tillbaka. Hade lpvar att hämta Uffe på jobb tidigare idag och han ringde vid 15,00 men fick ett lite tamt besked av mig att vi var vilse i skogen och han fick kanske bereda sig på skallgång=) Han bara skrattade och undrade vad två yra höns utan lokalsinne har på okända marker att göra. Tillslut kom där iallafall en bil som vi lyckades hejda. Vi hade då varit vid Brönnestad skylten och vänt. Han smålog åt oss och sa det är minst 3 km rakt genom bokskogen. Petra hade fått skoskav och jag började känna mig lite stressad men trevligt hade vi.Hundarna sprang fritt och nosade och vi babblade på. Efter några felspår till började äntligen Petra känna igen sig. Hurra! Blev väldigt glad av att se min lilla bil. Men vi var ju tvungna att låta hundarna ta spåret också. Tindra blir jätteivrig och glad när hon ser vad som är på gång. Spåret hade då legat ca 2 timmar i regn och sumpmark men hon tog det lugnt och sökte av utan några missar men sökte bredare då vinden flyttad doften. Tycker hon är jätteduktig! Sen när vi äntligen skulle köra hem kör jag ovanpå allt fel! Vilken dag! Ringer till Uffes jobb för att säga att jag var på väg fick frågan av chefen me ett skratt: inte vilse längre?! Hinner inte mer än innan för dörren när jag kommer hem då ringer Jonna och undrar vad vi gör om vi var sugna på promenad? Men det var inte riktigt läge som ni förstår. Tindra var dyngsur full av lera och snår. Kvällen kommer att ägnas åt pälsvård! Frågade Petra om de sagt något om Tindra igår när jag åkt hem och de hade tyckt att Tindra var en trvlig, söt liten tjej och jag hade cokså varit trevlig. De kommer hit på söndag igen hoppas jag hinner vara med. Fast jag känner att min stackars kropp protesterar för fullt har just nu väldigt mycket värk och ska försöka ta det lugnt några dagar ska bara.........................


 
12:35 PM (UTC -4)
 
söndagen 22 oktober
Sunday, Oct 22, 2006

Nyss hemkommen från cockerträffen i skogen. Jättetrevligt! Med på träffen var Petras uppfödare Maggan från Zambells kennel med Ladys mamma Bea ,Hillkas uppfödare Ann-christin från Zvenskens kennel med Ladys syster Ella. Petra, Hilkka också jag då med våra hundar. Jag kunde ju tyvärr inte var med så länge har kalas som väntar om en stund. Men hundarna fick leka av sig vi plockade svamp för min del pekade Petra ut dem så jag kunde plocka då jag är totalt svampblind. Vi mötte en dam med stavr men min duktiga tjej kommmer bums till matte där hon väntar tills man får lov att springa iväg igen. När vi skulle gå undrade jag lite om Tindra skulle komma och lämna alla sina cockerkompisar bakom om sig men inga problem. Följer mig snällt! Efter ett tag kom det en annan hund bakom oss på grusvägen ca 25 m bak visst var hon intresserad men hon gick inte dit. Sen mötte vi ett par svampplockare och även då kom hon direkt när jag kallade in henne. Duktig tjej! Imorgon bär det av till Hovdala då ska vi träffa Agnes igen!

Tindra i sitt rätta element- skogen


 
07:41 AM (UTC -4)
 
Lördagen 21 oktober
Saturday, Oct 21, 2006

Ja så har vi då varit på utställning igen. Helt utan förväntningar och förhoppningar och vad jag märkte när jag kom in väldigt dåligt självförtroende. Utställningen var trevlig mycket folk. Petra var där redan och hade tagit plats vilket var bra för det var väldigt trångt. Birgitta och Simone kom för att titta och de hade Hedda med sig. Heddas leverfärgade valp Prosa skulle ställas för första gången. En helt underbart söt och fin tik. Gick bra för dem också kom 2 i sin klass. Jag var jättenervös skönt med Mikaela som håller koll på det praktiska. Camilla och Hanna kom också in för stöd och support. Vi var bara 2 i vår klass. Vi och en blue roan tik som  bodde hos sin uppfödare . Gick väl sådär för oss. Hon stod hyfsat bra , gick hyfsat och som jag kände minus poäng på nos och ögon vilket jag visste. Men annars skötte Tindra sig alldeles utmärkt och visar upp ett underbart tålamod i såna här sammanhang. Står man och pratar lägger hon sig ner väldigt intresserad av att hälsa på alla. Ja glad och positiv. Placering då! Ja vi kom tvåa av två.. Var trots allt rätt nöjd med kritiken. Så Mikaela och jag slog på stort vi köpte både rosett och pokal. Ska ta kort imorgon och lägga in. Ja vad sjutton finns det att köpa för vår placering så varför inte kommer kanske inte fler tillfällen. Inte vårt fel att det inte fanns fler i vår klass. Lite tramsigt av oss men väldigt bra för självförtroendet jag lovar. =)Uffe tyckte vi varit så duktiga =). Av honom vi köpte rosetten av fick vi tips om att köpa AD-vitaminer på apoteket vilket kunde ge mörkare nos. Får väl se om vi åker på fler. Petra var lite halvnöjd/besviken de kom trea av tre. Vi skämtade på skoj på hemvägen om vårt blivande utställningsprogram till nästa år, Får väl skilja mig först då för att hinna med det och bli miljonär för att finanisiera det om vi ska kunna pricka in alla =) Rent realistiskt  kan jag känna att jag i nuläget ska försöka få en 2 för en 1 är nog tyvärr inte möjligt.

Nu ska jag krypa ner i tv-soffan efter ett av mina värsta dygn någonsin. Startade med att efter jobbet igår åka till Kristinastad för att Mikaela skulle shoppa byxor hmmea vid 17,30 då hjälpa Stoffe med strykning ,packning mm för han åkte till San Fransisco i morse. Mikaela skulle ha 4 tjejer här på "förfest" innan discot vilket betyder massortelefonsamtal  från  föräldrar om diverse grejor sen vid avlämning trevliga diskussioner med föräldrar som stannar en stund. Kl 21,00 köra tjejerna till disco och vänta till de kommit in alltid lång kö. Den hösmamma jag är sitter jag uppe tills hon kommer igen vid 01,30. Sängen vi 02,00 somnar vid 02,30 kl ringer 05,00 då upp med Stoffe som skulle åka. Käkar med honom och skjutsar honom till stationen. Inte lönt att lägga sig utan tar Tindra på runda och köper frallor. Sen gör vi oss iordning och åker på utställning. Hemma igen vid 12,45. Lastar av och äte lite sen iväg igen då till Åstorp för besök hos släkten. Hade en mycket trevlig eftermiddag och var hemma vid 20,00 tiden. Sovit ca 2 timmar senaste dygnet så nu lockar soffan. Imorgon ska vi försöka hinna på cockerträff om jag orkar innan vi ska på kalas kl 14,30! Min stackars kropp gör duktigt ont just nu.


 
02:42 PM (UTC -4)
 
fredagen 20 oktober
Friday, Oct 20, 2006

Måste skriva några rader om gårdagen då jag och Petra var i skogen med våra tjejer.

Vi hade bestämt att lägga person spår. Tindra och Lady tyckte inte det var så kul att sitta bunda vid et träd och vänta på oss. Till Tindra la jag ett ett hyfsat långt spår. Ökar längden för var gång. Denna gången var där 2 markeringar och en skarp vinkel. Spåret fick sen ligga och dra i mer än en 1 timme. Under tiden det tog sig gick vi en lång runda. Är helt perfekt uppe i farmors o farfars gamla skog inget folk inga bilar mm. När vi släppte lösa våra vilddjur ville de springa på spåret direkt men tack o lov lyckades vi få dem på andra tankar. Är så härligt att se dessa 2 cockertjejer ha så kul med varandra. De följer varandra hack i häl drar 1 iväg är nästa snabbt efter. Leker och busar med varandra. Tindra var jätteduktig och kom på inkallning direkt de gånger jag testade det. Hon är inte riktigt lika modig som Lady utan håller hela tiden koll på var jag är så det blir mycket spring för henne. Skulle gissa att hennes runda blir 3 gånger längre än min. När vi sen kom tillbaka var det ivriga hundar som ville spåra. Jag hade varit dålig på att markera upp mitt spår och trodde vi kom fel men icke. Tindra söker av spåret i bra fart utan att förivriga sig. På ett ställe när jag trodde vi var fel var vi framme vid en markering där en köttbulle väntade. Gick helt enkelt perfekt. Jag är rädd att göra det för svårt för henne men hon kan mer än jag tror. Är jätteroligt att spåra! Helt klart Tindras grej! Vi hade en sån skön eftermiddag! Trötta hundar i bilen hem. När vi släppt av Lady tittade Tidnra långt efter henne och gnällde till lite hon saknade redan sin kompis. En helt underbar eftermiddag! Längtar till måndag då vi ka ut igen oc hdå ska lilla cocker Agnes också med. Tindras päls var full av skog när vi kom hem och vi hade ett rejält jobb att få rent den.

 Glömde som vanligt kameran men Petra tog fina bilder som hon ska skicka över. Håll tummarna för oss i morgon då det är utställningsdax.

 


 
06:46 PM (UTC -4)
 
tisdagen 17 oktober
Tuesday, Oct 17, 2006

Varit en helt underbar höstdag idag! Imorse när Tindra och jag tog våran morronrunda kl 06,15 fick jag för mig att det var kallt och tog min varma långa jacka men det var så skönt i luften  och jag var genomsvettig när vi kom hem. Blev en tunnare jacka när jag bytte hund och tog Teddy på sin runda. Annars inget märkvärdigt idag. Tisdagar är ju min promenadrunda med Helen då vi går långa slingan i skogen. Tindra följer alltid med men får vara kopplad. Idag mötte vi ett helt gäng okopplade hundar som inte brydde sig om sin matte bla en svart cockertjej. Den var så liten att jag trodde det var en valp men den var äldre än Tindra När vi fortsatte att gå hängde cockertjejen och dens taxkompis på trots mattens tappra försök att få dem att komma till henne. Till slut fick vi stanna så hon kunde få tag i dem. Mycket därför jag inte har Tindra lös på slingan dels för att man faktiskt inte får det och för att hon inte kommer bums på inkallning (finns ju faktiskt hundrädda joggare.). Ett släktdrag efter pappa Mascot enligt Birgitta han stänger också av när det passar honom. Tindra färg på pälsen är samma som höstlöven hon är så fin. har förresten invigt hennes reflexsele som jag köpte i början av sommaren men som inte har behövts användas förrän nu. Hon protesterar inte alls mot att gå i sele utan går hur fint som helst. Lägger in ett nytaget foto på Tindra när hon myser på gräset.
 
01:17 PM (UTC -4)
 
Måndagen 16 oktober
Monday, Oct 16, 2006

Idag har jag och Tindra haft en rolig och skön dag ute på "våran" kennel. Tindra skulle bli trimmad och fin inför lördagens utställning. Lämnade Tindra i Birgittas trygga händer så att hon skulle få arbeta i fred. Då passade jag på att uträtta lite ärenden äta lunch på stan=Sölvesborg. Vilket känns som att komma hem för mig. Älskar stan! Körde sen ut till min favorítplats av alla ställen Sandviken. Satt där på stranden alldeles ensam och filosoferade med havet framför mig. Finns det något underbarare? Kom precis lagom tills Tindra var färdigtrimmad. Så fin hon blev!! Sen blev det valpkel. Birgitta har just nu 6 st små valpar på 5 veckor. Blev väldigt förtjust i den sable roan färgade tiken och en mörk sobel hane som somnade i mitt knä. Tindra var lite undrande över de små liven tyckte det var roligare att busa med Pablo och dra iväg med honom och käka hästbajs och utforska omgivningen. Blev bus med syster Mandy med.Konsigt egentligen Tindra låg och sov i sin bilbur hela tiden till vi hade nån kilometer sen kände hon igen sig och blev alldeles ivrig. Att de kommer ihåg!  Hon älskar verkligen att hälsa på sin kennel.

.


 
01:30 PM (UTC -4)
 
Fredagen 13 oktober
Friday, Oct 13, 2006

Äntligen fredag ! Har varit så trött de sista dagarna så jag har verligen längtat! En lugn skön hemmakväll. Så lugn den nu kan bli med ett helt gäng tonåringar i huset som har Halo-turnering. Daniel har åkt till Norge så vi slapp en och fick 4 nya. Men klagar inte det är ett gäng härliga killar. Danile tömde sin digitalkamer på bilder innan han åkte och där var massor av "bebis" bilder på Tindra från de första veckorna hos oss. Vilken nostalgitripp att se dem. Kan inte fatta att hon snart bott hos oss i ett helt år. Kan inte heller föreställa mig hur det skulle vara utan henne. Mitt lilla hjärta! Klippte heenes klor idag det har hamnat långt ner på hennes favvolista trots att jag tar dem 1 gång i veckan. Funkar bäst om Mikaela står och matar med godis under tiden. Jag tar iof ganska lång tid på mig. För trots att jag haft hund i 20 år började jag inte klippa klor själv förrän förra våren. Har alltid åkt till djuraffären och gjort det.Så jag är lite osäker själv. Vilket hon säkert känner. Längtar tills måndag då vi ska åka till Birgitta på kenneln och trimma Tindra. har tagit semester så Tindra och jag ska ta en heldag med tur till havet efteråt. Ska bli så skönt!!
 
02:05 PM (UTC -4)
 
Torsdagen 12 oktober
Thursday, Oct 12, 2006

Nu är ångern i full gång! Fick PM till utställningen i Hässleholm nästa helg. 26 cocker spaniels! Varför ger jag mig in på detta??? Besvikelsen blir ju så stor sen.Usch usch! (Fast lite kul är det. )Tindras kompis Lady ska också ställas ut. Jag har inte utställningstränat nåt inför detta. Det får gå som det vill. kanske hon tycker det är roligare om det inte är söndertränat innan. Annars är vi ett slött gäng här idag. Orkar ingenting och har inte lust till någonting heller. Ska bada Teddy vilket jag skulle gjort igår sen blir det soffläge.

onsdagen 6 oktober
Wednesday, Oct 11, 2006

Nu har jag och hundarna precis kommit hem efter en härlig tur i skogen. Åkte till skogen där min farmor och farfar bodde huset är tyvärr borta idag. Har inte varit där på många år och det var en helt ny skog kändes det som men underbar. Inte en bil eller ett hus i sikte. Tindra fick springa lös och som hon sprang. Jag lät henne hållas för hon kom hela tiden och kollade läget. Tyvärr kom hon inte på inkallning alla gånger men till slut beslöt jag att idag myser vi bara och struntar i träning. Gömde mig ett antal gånger så hon fick spåra rätt på mig. Konstigt egentligen när hon är med flera hundar går hon inte långt men ensam med mig vågar hon utforska större områden. Teddy var också med. Han fick gå i koppel dels är han så liten så man ser honom inte i det höga gräset sen är ju den killen sån att han stannar tills han är färdig och går dit det verkar intressant. Men även han uppskattade skogen idag. Men ikväll får han bada så smutsig han blev. Vi har halva skogen på golvet just nu. Tindra ligger och plockar sig ren från diverse grenar och löv. Igår var Tindra och jag också på vår tisdagsrunda i skogen med Helen men då var det koppel som gällde.Imorgon ska vi bara pausa både jag och hundarna är trötta och behöver en mysdag.
 
08:54 AM (UTC -4)
 
Måndagen 9 oktober
Monday, Oct 9, 2006

Nu har vi precis kommit hem från cockerträff i skogen! Vi skulle för första gången träffa cockertjejen vars matte jag börjat prata med på jobbet. Det var en uderbart söt liten blue-ron tik på 8 mån som heter Agnes. Full av bus och spring i benen. Med på träffen var också Petra med Lady och Hilkka med Sita. Så jag hade 3 hundar i min bil och det gick jättebra. Men sista biten började Tindra pipa och gnälla vilket hon inte brukar göra fick förklaringen så fort vi stannat bilen och släppt ut dem sprang hon och bajade. Vi träffades alla ute i skogen vid Hovdala. Härligt att se 4 cockisar i olika åldrar Sita 4 år,Lady 2 år, Tindra 13 mån också då lilla Agnes på 8 mån. De busade rundor  och sprang o nosade för glatta livet.Tindra höll sig i närheten hela tiden och kom på inkallning! Duktig tjej! De 2 timmarna gick snabbt. Vi skulle försöka träffas igen och då tänkte vi ev spåra lite. Varit en härlig eftermiddag i höstsolen. Nu är det Teddys tur för promenad. Tänkte först tagit med honom men skogen är inte hans grej.cockerbus med Lady


 
10:57 AM (UTC -4)
 
Söndagen oktober
Saturday, Oct 7, 2006

Sen lördag kväll eler tidig söndag välj sjölv. Kl är 00,25. Varit något så unikt som ingen simtävling idag!!

Min lilla tjej är god som gull igen! Skönt!!Hon och jag startade dagen med en rejäl morgonrunda i ösregnet vilket varken hon eller jag har något emot. Härligt att vara ute på nästan folktomma gator och plaska fram. Vid frukosten bestämdes det att det skulle bli Väla idag för Mikaela behövde jacka.Många timmar senare och ett antal affärer vad det ingen jacka till Mickan men varsin ny stickat tröja åt Teddy och Tindra. Teddys ljusblå med vitt pirat märke på ryggen och Tindra en likadan fast rosa. Var lite orolig att rosa inte skulle passa till hennes päls men de blev båda helt underbart söta och Tindra protesterade inte mot att ha den på sig heller. De fick också nya tuggtrasor. Hundarna fick stanna hemma. Inte roligt att sitta i bilen hela dagen. Mycket roligare hemma med huset fullt av tonåringar som busar med en. Daniel hade tagit Teddy på promenad också. Uffe förresten äntligen färdigt med vårt nya fina staket. Garanterat rymningssäkert. Testade ikväll vad Tindra kom ihåg av de konster vi lärt henne en gång men inte övar på på länge hon kom ihåg "allt" dvs vinka,give me five, rulla runt, skfta med höger till vänster tass beroende på vilken hand jag sträcker fram, mm.Nu ska jag krypa isäng natti natt!!


 
06:22 PM (UTC -4)
 
Torsdagen 5 oktober
Thursday, Oct 5, 2006

Tindra har varit en riktig surkärring de senaste dagarna. Inte mot oss men mot Teddy.Morrat och idag rök de ihop ordentligt. Teddy har ju inte en chans mot Tindra som är dubbelt så stor så vi går ju givetvis emellan. För första gången har vi känt att vi varit tvungna att markera åt Tindra på skarpen att det inte är okej. Först jag på eftermiddagen började hon morra åt Teddy när de skulle äta. De har alltid hft skålarna bredvid varann men nu flyttade jag Teddys men hon forsatte att morra och då fick jag nog och sa ifrån rejält sen när hon flög på Teddy vid matbordet fick Uffe nog och lyfte ut henne från matrummet och sen fick hon stanna i sin korg. Sen var hon världens goaste igen men precis var det dags igen då fick inte Teddy gå föbi henne in till mig. Har en liten teori om att det kan vara maten. Köpte "fel" foder förra veckan. Får ju köra 4 mil för deras foder och kom inte iväg i tid och fick köpa foder i mataffären. Ett vad jag trodde var av de bättre. Aldrig har väl hundarna bajat så mycket Tindra har tom behövt ut nån natt vilket hon aldrig behöver annars. Pratade med grannen som rekommenderade mig att köpa foder på lantmännen vilka vi nästan bor granne med. Gick dit idag och då hade de inga småpåsar utan bara 18 kilos säckar. När jag frågde efter mindre sa han tyvärr men vi har en öppnad säck du kan få prova. Ok sa jag och frågade vad den kostade men den fick jag! För skojs skull vägde jag den när jag kom hem där var 14,5 kg foder!! Kn bara vara lantmännen  i Tyringe som är så generösa. Detta ska vara ett animaliskt foder. Hundarna käkade med god aptit o det var då Tindra blev morrig.Min teori är att varuhus fodret har Tindra inte mått bra på däav tjurigheten. Hoppas jag! Inte roligt med bråkande hundar.


 
01:20 PM (UTC -4)
 
tisdagen 3 oktober
Tuesday, Oct 3, 2006

För er som inte visste det jag har världens underbaraste bästa hund-hundar. Har ju varit ganska irriterad på Tindra som velat att sticka iväg när hon varit lös på våra vanliga rundor. I söndagskväll bestämde jag mig för en långrunda då vi inte varit uta innan den dagen på promenad(simtävling= trädgården för hundarna). När jag gått ett tag bestämde jag mig för att testa henne. Knallade ut i oändlig terräng utan en stig i sikte och släppte henne. Tro ite hon gick nån stans. Max 5 meter bort och då passade jag på att gömma mig ,byta riktning allt för att hon skulle hålla koll var jag  var. Vi knallade genom höga nässelsnärj i knickers brände skönt sen på kvällen. Hon lydde mig perfekt. Underbara hund. Antagligen är det så att hon känner sig så säker på våra vanliga rundor att hon bestämt sig för att utforska dem bättre och eftersom det är för henne säker mark behöver hon inte vara lika skärpt på mig. Ps när vi började närma oss bebyggelse igen kopplade jag henne och precis när det var gjort brakade det till och ett rådjur kom vilken tur att jag kopplat henne för det spåret gillade hon.

Sen igår hade Petra o jag bstämt att träna personspår med våra cockisar. Inte världens bästa väder det ösregnad. Tindra var superduktig. Tog spåret direkt tog henne ca 30 sek från början till slut. Verkligen hennes grej det med spår. Sen fick hudnarna busa av sig. Passade på att träna inkallnig och hon löd perfekt. Som sagt jag har världens bästa hund. Idag har vi preis gått långa slingan i skogen kopplad. Utmanar inte ödet och Teddy fått en långpromenad på byn. 


 
09:25 AM (UTC -4)
 
torsdagen 28 september
Thursday, Sep 28, 2006

Stormvarning!! Mikaela håller på att sticka ett par vantar i skolan. Halva vantan var stickat till Tindra fick tag i den. När jag kom hem från jobbet var det inte mycket som var sig likt en vante. Mikaela kommer att bli vansininnig!! Men Tindra var nöjd och hade haft helkul. Varit på Teba i dag i Höör. Köpte schampo för röda pälsar och ett morotspreparat som ska öka pigmenteringen i pälsen. De hade sett positiva resultat från personer som testat. Tindra tyckte det var jättegott. Om ca 1,5 månad kan vi se något resultat.Annars en lugn vecka. Wilma var och hälsade på Tindra igår occh vi avslutade med en promenad. Provade att släppa Tindra och hon drog i väg trots Wilma. Kom efter en stund och då hade jag gömt mig då susade hon förbi dem trodde nog jag var längre fram. Då kallade jag in henne och då kom hon.Jädra hund!!!.Har precis lagt 1 timme pä pälsvård på hundarna. Tindra njuter i fulla drag. Värre med Teddy. Typiskt tjejer och kill beteende eller? Ikväll ska vi ut på en riktig långprommis är riktigt sugen på det hoppas det inte börjar egna bara. 


 
09:28 AM (UTC -4)
 
söndagen 24 september
Sunday, Sep 24, 2006

Vad lite tid det blir till hundarna när det är helg. Hos andra är det tvärtom men här är det full rulle. Gårdagen gick åt till städa,tvätta mm allt tråkigt. Bara blivit de vanliga rundorna men vi har ett unerbart väder så hundarna är ute nästan hela tiden. På kvällen kom min lillebror och hälsade på med sin nya flickvän. Trevlig tjej och tur var det för de ska redan flytta ihop hon har häst och han har gård så kan det bli bättre?! Idag har vi varit på simtävling som vanligt.Laget vann men det gick sisådär för Mickan. Fick sin först diskning i sin "karriär". Huset fullt av folk när vi kom hem och Tindra mådde som en prinsessa. Älskar liv och rörlse! Och på nåt vis hamnar hon för det mesta i medelpunkten. Micke kom och spelade lite fotboll eller ska jag skriva tennis boll med henne. Tog sen bägge hundarna på promenad samtidigt vilket är ovanligt.Men nyttigt för Tindra att träna tålamod då Teddy tar god tid på sig men det gick bra. Nu har jag en trött hund som sover vid mina fötter.Jag är också trött efter en lång helg en dusch sen lockar sängen!


 
01:21 PM (UTC -4)
 
lördagen 23 september
Saturday, Sep 23, 2006

Egentligen alldelel för tidigt men det tyckte inte Tindra. Igår åkte jag,Uffe och Mickan med kompis till Göteborg för att titta på Håkan Hellström som uppträdde på Liseberg. Åkte vid 12,00 och var inte hemma igen förran vid 01,30 tiden. Tindra som var alldeles kelesjuk när vi kom hem fick inte nog inatt och så fort jag rörde mig imorse kom hon och gav mig morronpuss och kram dvs lägger sitt huvud på min kind och vaknar jag inte då eller lägger mig på sidan kommer hela hon med tassar runt mig och kramas. Idag var jag envis och låg kvar då tar hon sista knepet gnäller att hon vill ut för då vet hon att jag går upp så här sitter jag medans alla sover. fast tro inte att vi lämnade hundarna själva igår de  hade det hur bra som helst. Först på morgonen tog jag långa skogsrundan med Tindra som blev jättesmutstig å det blev duschen när vi kom hem. Sen var Mickan hemma först och tog hundarna på runda innan vi körde. Hade bestämt med Christopher som alltid ställer upp att ta ut dem på runda på kvällen. Daniel tyckte att det räckte med trädgården vilket det kanske gjort men ibland tycker jag det är nyttigt för dem att också ta ansvar för vissa saker.Hundarna hade ju klarat sig utan kvällprommis de är ju ute så mycket de vill på tomten men det är skoj att se vem som ställer upp. Det roliga var att Stoffe skulle på bandymatch tjejerna skulle spela då muttrade Daniel att han var tvungen att ta ut hundarna först. Stoffe blev irriterad sa till Daniel om det var så brått gå med dem själv. Stoffe kom hem 2 timmar senare kopplar Tindra när Daniel säger "jag har precis varit ute med dem i en timme". Han tar sitt ansvar. Men Stoffe tyckte Tindra såg så glad ut över att få komma ut igen att han tog henne på en runda till. Teddy ville inte. Så visst blev de rastade igår. Men Tindra som helst "gör" i trädgården hade inte "gjort" nåt på någon av rundorna men ut kom hon. Men När Daniel gått med henne hade Simba våran katt följt med och smugit på dem och Tindra hade fullt upp med att spåra på honom. Sen när vi kom hem var ett helt gäng tonåringar i tv-soffan med två hundar så visst blir de ompysslade. Fast Tindra tycker nog matte är bäst hoppas jag iallafall=)
 
03:20 AM (UTC -4)
 
Torsdagen 21 september
Thursday, Sep 21, 2006

Idag ringde Jonna och frågade om vi var sugna på långpromenad, Självklart var vi det. Jag kom precis från tandläkaren där jag bytt en plomp och var helt bedövad. Först lät vi hundarna busa av sig innan vi gick. Nyttig träning för våra busfrön att få promenad där de inte är i fokus.Fast det pratas mycket hund. Är faktiskt rätt nöjd med att Tindra fixar att gå fint fast Wilma också är med. Ibland kan jag ångra att vi inte anmälde oss på lydnad men det är ju egetnligen inte det jag tycker är kul. Bara hon kan det jag kräver och som behövs för det som vi gör är jag nöjd. Så därför behöver vi träna mer inkallning och att få stopp på henne när hon spårar iväg på egen hand. Sen hände en rätt oväntat grej. Stod och lagade middag och hundarna var ute har dörren öppen ut och rätt var det var så hade jag fått en extra hund på tomten som jag aldrig sett tidigare. En storpudel hane. Tindra och Teddy tyckte det var jättekul och han blev ivrigt uppvaktat.Han sprang och pinkade in tomten Teddy efter och pinkade och Tindra gjorde allt för att han skulle jaga henne. Sen kom pudelns husse också. En byggnadjobbare på skolan som hade hunden i bilen. När han skulle få komma ut och kissa var det mycket roligare att springa in till oss än att lyda husse. Tydligen fler som behöver träna inkallning=) För pudeln var höjden på vårt staket ingen match ett skutt över bara. Tur att mina hundar älskar alla andra hundar annars kunde det slutat illa.
 
03:17 PM (UTC -4)
 
Onsdagen 20 september
Wednesday, Sep 20, 2006

Idag hände en rolig grej på jobbet(för en gångs skull). Började prata med en av matutkörarna i hemtjänsten. En ny tjej. Visade sig att hon har en Blue roan färgad cockertjej på 7 mån. Vi hade massor att prata om så vi bestämde att träffas en eftermiddag med våra hundar så de fick busa o vi prata hund. Denna veckan var det fullt i almanackan men nästa. Pratade sen med Petra och vi bestämde att vi skulle försöka få ihopa ett cocker gäng som kan träffas emellanåt. Hade varit så skoj! Nu ska jag ut och lägga ett blodspår ska göra det svårare denna gången med lite vinklar . HEj hopp!!!!!!

Tillbaka igen. La ett spår på ca 50 m i ganska svår terräng med en del kringelikrokar. Det tog inte henne många minuter att komma i "mål". Hon spårar både i mina fotspår och på blodspåret. Kanske inte rätt? Men spårar gör hon. Nästa gång ska jag göra det ännu svårare och längre för henne. Hon verkar tycka det är kul svansen den går som bara den på henne. Hon hade nästan inte tid med korven som var vid slutet utan hon ville fortsätta. Till våren blir det spårkurs helt klart!!


 
06:49 AM (UTC -4)
 
Tisdagen 19 september
Tuesday, Sep 19, 2006

Igår hände det grejer efter en helg helt utan aktiviteter. Varit på simtävling med Mickan hela lördagen och söndagen. Gick bra hon persade med 13 sek på 800 fr och knep en brons medalj. Igår var jag äntligen ute och la ett blodpår. Under tiden det fick ligga och dra till sig fick vi cocker besök. Både Sita och Lady kom hit. Härligt att se 3 cockrar busa runt även om Sita är den som tar det lugnast i jämförelse med de andra 2 yrvädren. Tindra har mörknat så mycket i sin päls nu att hon och Sita har nästan samma nyans så visst är det en röd cocker jag har. Tindra fattade galoppen snabbt med spåret och köttbullarna i slutet var inte fel heller. Hon hade gärna gått det en gång till. Imorgon ska jag lägga ett lite svårare spår. Lady provade också på och tog det jättesnabbt. Efter det gcik vi och lämnade Sita. Petra skulle visa mig ny skogsrunda. När vi kom fram släppte vi hundarna. Vilken skillnad på Tindra. I ny skog håller hon sig närheten och springer inte iväg.  Men hon kommer inte direkt på inkallning heller. Har beställt Anders Hallberg bok "fria Hundar" för att få lite tips. Tindra lärde sig också plocka björnbär efter viss tvekan tyckte hon det var gott och plockade själv från busken. Hennes största bekymmer i skogen var när vi skulle gå över en bäck. Lady plaskade i med full fart men Tindra var väldigt tveksam. Till slut hittade hon ett ställe där det låg några smala grenar och på dem balanserade hon sig över torrskodd. Ingen vattenhund här inte. En trött hund med mig hem. Men en härlig eftermiddag i skogen var det. Petra och jag bestämde att de måndagar hon är ledig ska vi hitta på något med våra små cocker tjejer. Förresten vi anmälde oss till Hässleholm. Petra ska dit med Lady med. Går det åt skogen så går det.
 
06:52 AM (UTC -4)
 
Torsdagen 14 september
Thursday, Sep 14, 2006

Vart tar dagarna vägen? Redan torsdag kväll. Längtar till nästa vecka då inte alla dagar är fullbokade. Vi skule spårat idag men jag glömde ta upp blodet från frysen, var tvungen att åka in till stan + att det skulle komma en och byta vattenmätaren. Mitt i all denna kaos ringe Uffe och undrade om jag inte kunde hämta honom på jobbet lite tidigare så kunde vi gå ut och äta bara vi två behövde ses lite eftersom vi bara möts i dörren om än det vissa dagar. Till den stora nyheten!! Till 99% kommer vi trots allt att ställa i Hässleholm. Mycket tack vare Maria Novas matte som peppat mig och Birgitta på "min"kennel. Och Mikaelas revanch lusta hon ger sig inte i första taget. Ska bara lyckas få ihop det med hennes tävling den helgen. Troligtvis simmar hon eftermiddag. Fick cocker tidningen igår. Livsfarligt! Där var instruktioner om hur du trimmar din hund på bästa sätt. Inspirationen flödade och det såg inte så svårt ut, Fram med trimmern och försökte mig på att trimma öronen. Såg mycket lättare ut på bild! Tur att det inte är utställning de närmsta veckorna. Tindra tyckte inte det var allt för roligt heller. Blir en tur till Birgitta igen om hon hinner innan Hässleholm. Vi har precis varit ute på kvällsrundan extra lång idag. Tindra träffade en hundkompis och nu ligger hon här helt slut snusar.
 
02:40 PM (UTC -4)
 
Tisdagen 12 september
Tuesday, Sep 12, 2006

Ja nu har känslorna svalnat en aning och man börjar kunna tänka klart igen. Inte klokt vad man engarerar sig egentligen. För vad betyder en siffra på ett papper när man har världens underbaraste hund. Och vad hennes nos beträffar betyder det ju bara att hon är unik och inte som alla andra. En kvinna jag mötte förra veckan frågade mig om det var en bebis eller hund jag hade? helt klart är det en bebis. Jag reagerar precis likadant när det gäller barnen. Är man en känslo männiksa så är man. Men vet ärligt talat inte om jag kommer att ställa ut mer. Vi får väl bli viltspårs championater istället. Ska träna nu på torsdag. För spåra det gör hon men att komma när man kallar in är en helt annan femma i Tindras ögon.
 
06:41 AM (UTC -4)
 
Söndagen 10 september
Sunday, Sep 10, 2006

En kväll med många känslor. Besviken,leden,arg,avundsjuk,samtidigt glad. glad för att jag har en stabil hund som fått  visa att hon fungerar i stora folksamlingar med en massa hundar av olika storlekar raser och kön. Att bli kelad av stora som små utan minsta protest. Men allt det andra över våran placering.Ok jag vet om att hon har blek nos och ljusbruna ögon men med tanke på det övriga det stod i bedömningen tycker jag att en 3a är väl hårt. En 2a hade varit helt ok även om man hoppas på högre.Tänker inte skriva hennes bedömningen här finns under hennes resultat. Hon tom skötte sig hyfsat i ringen.Och att domaren sa att hon hade gula ögon har hon aldrig träffat på en Weimaran de har gula ögon Tindras är ljus till mellan bruna. Nej fy bubblan för utställningar. Givetvis drog jag mig ur avelsklass ville inte förstöra deras chanser  med en 3:a i bagaget är man ju ingen tillgång precis.Ville bara packa ihop och försvinna snabbast möjligt. Sjukt egentligen att man ska känna sig nästan skamsen. Camilla ,Mattias och Hanna var med och hejade och i deras ögon höll Tindra championklass och det är ju det som är viktigt att nära och kära gillar ens hund. Camilla hörde flera beundrande kommentarer om våran tjej och det var flera som kom fram för att kommentera henne positivt. Jag fick också en kommentar som jag sög åt mig rejält av. Stod och pratade med 2 kvinnor som kom fram den ena kände Birgitta, Vi stod och pratade och jag sa nånting om att jag som mamma ....... då tittade de på varandra sen på Mikaela och undrade om Mikaela var min dotter jag nickade och då sa de att de trott vi var systrar  när jag sen sa att jag hade en på 20 och en på 18 hemma blev de tysta tyckte jag såg så ung ut de hade aldrig kunna tro att jag hade så stora barn. så det blev väl en 1:a till mamma då.

Mikaela och jag tog oss en shoppingrunda efteråt blev nytt halsband åt Tindra, Baseball tröja åt Teddy och två smarriga ben. Fotograferade Tindra också.

 Vill avsluta med ett stort grattis åt Nova som tog en 1:a och blev R.

(Hade jag skrivit detta imorgon hade kanske känslorna hunnit lägga sig och det blivit lite objektivare men just nu flödar känslorna)


 
02:03 PM (UTC -4)
 
torsdagen 7 september
Thursday, Sep 7, 2006

Äntligen lite fint väder efter allt regnade(hade iog regnat predis när vi gick ut i morse) . Blev så sugen på en riktig långrunda efter jobbet. Ringde Jona om hon och Wilma hade lust men de hade precis varit ute men hon ville gärna vi skulle komma dit för Wilma behövde muntras upp. De har haft en kopis med hund på besök i några veckor och nu när de åkt var Wilma nere. Så Tindra och jag tog en långis och på hemvägen stannade vi till hos Wilma. Fast Tindra var ganska slut efter rundan så vi stannade bara en stund. Hon var jätteduktig när vi gick. Bara koppelpromenad där jag la in mycket kontakt övningar för att hon kanske ska lyssna lite bättre när vi är på utställning. Har inte någon större förhoppning om att det ska gå bättre. Men jag trot att jag låtit Tindra ha för mycket lösa lediga kravlösa promenader på sistone samtidigt som hon är i åldern där lyssna på matte alla gånger inte är världens roligaste även om hon alltid har koll på var jag är. Så nu är det träning igen. Ska spårträna med Petra bestämde vi. Roligt med 2 cockrar vem vet blivande spårchampions?? Haha!. Förhoppningsvis kan vi börja redan nästa vecka. Teddy har fått bada idag till hans stora sorg och även Tindras som inte fick vilket hon ljudligt protesterade mot. Nu är som ett litet lambi lamm igen. Finns det något mysigare än en nybadad hund?

 Har gått och gottad mig åt vetrinärens beröm hela dagen. Allra helst för att han är en sådan som inte är känd för att berömma i onödan.


 
02:37 PM (UTC -4)
 
Onsdaen 6 september
Wednesday, Sep 6, 2006

En mycket stolt matte framför datorn. Kommer prcis hem från vetrinären för Tindra har fått sin 1 årsspruta. Hon var jätteduktig. Vetten tycker att hon är väldigt fin ett riktigt praktexemplar. Diskuterade höftledsröntgen med honom när det var lämpligt att göra det.Han tyckte att jag skulle vänta med det tills jag bestämt om jag ska ta valpar på henne. Vilket han absolut tyckte jag skulle göra. Men att göra det ca 3 mån innan det var tänkt för då fick man ett korrekt resultat.Hade iof tänkt vänta tills Tindra var en 15-16 mån så får se hur jag gör.Fick mail från Birgitta om vi ville ställa upp i uppfödar och avelsklass också. Det är ju självklart mer ringträning. Vi kommer ju verkligen att sticka ut ljusa Tindra bland sin mörka syskon/halvsyskon. Fick ett jättefint födelsedagskort också av Birgitta på Tindras mamma ,pappa och syster. Jättekul ! jag blev jätteglad. Annars tror jag det blir svårt på söndag. Tidnra vill inte alls gå bra och har absolut ingen ögonkontakt med mig. Antingen nosen i backen eller nosen pekad rakt fram och hela hon på språng efter. Känner samtidigt att det inte är så mycket att göra åt det. Hon får mogna tills sig lite ingen ide att nöta ut henne. En anna positiv grej. Petra vet kanske en som kan fixa en ny hemsida till mig. Det ser vi fram emot!
 
08:27 AM (UTC -4)
 
Måndagen 4 september
Monday, Sep 4, 2006

Hipp hipp hurra Tindra fyllde 1 år i går!! En trött tjej efter lördagens utställning. Hon öppnade sina paketer själv och i dem fanns ett jättestort oxöra en stor rosa mjukisstruts med skallra i som hon älskade från första ögonblicket och ett nytt fint utställningskoppel och det var väl inte lika roligt i hennes ögon. Teedy fick också ett paket att öppna med ett öra till han med. Som han genast grävde ner i soffan. Blev inte så mycket tid till hundarna annars då Mikaela tävlade och jag var i Staffanstorp med henne. Hon tog guld på 800m frisim i sumsim test vilket är jättebra. Fast hundarna har varit hemma med Uffe som har fixat i trädgården hela helgen så de var ganska nöjda ändå. Har förresten fått blodet jag beställt till spårningen. Men väntar med spårläggning till efter utställningen på lördag. Har precis vrit på långrunda med henne och när man släpper henne springenr hon som en galning ut i skogen men kommmer hela tiden tillbaka för att se att jag är kvar för att sen tvärvända rätt ut i skogen igen.. Brukar gömma mig för henne för att hon ska spåra upp mig och för att hon inte ska känna sig säker utan att hon ska hålla koll på mig.  Nej nu ska jag på data kurs och har inte tid att skriva mer.


 
06:00 AM (UTC -4)
 
Lördagen 2 september
Saturday, Sep 2, 2006

Ja så har det varit utställning. Tindra visade inte upp sin bästa sida. Som jag tidigare skrivit vill hon inte längre gå fint i utställningskopplet och idag hade hon nosen i backen och ville inte springa med huvudet uppe. Hon stod väl sisådär men var trevlig mot domaren.( Hon har varit ganska tjurig de sista dagarna) Kan ju också säga utan att vara partisk att det var hennes dåliga färg på huvudet som gav henne andra platsen. Detta efter att hört domaren kommentar.Men vi fick ett Hp igen och det får väl man vara nöjd med blev också 7 i tävlingen om kommunens vackraste hund. Såg det som en bra träning att gå 2 gånger i ringen. Något som jag också tyckte var charmigt var att alla hundar som fick rosett fick också ett grisöra. Så jag tog rosetten och Tindra örat. Tindras kullsyster Vallus ägare var också där och ställde två cockrar. De kom fram och pratade fick deras telefonnummer så vi kunde träffas vi bor ju nära varandra. Sen när vi gick ut på fältet för att låta hundarna springa av sig (Tindras cockerkompis Lady var också med) så började de leka med en annan cockervalp och då visade det sig att det var hon som köpt den lilla leverfärgade tiken på våran kennel. Hon skulle kallas för Prosa. De bodde neråt Ystad men vad världen ändå är liten. Men kul att prata hund en stund. Kan ju säga det att andra gången vi gick i ringen gick det bättre och det var efter de sprungit av sig.    Ps trodde först att hon fått en 2a men vid nogrannare kontroll av lapen hemma står 2an i placeringsrutan inte i kvalitens. Blir inte klok på dessa lapparDS
 
09:22 AM (UTC -4)
 
Fredagen 1 september
Friday, Sep 1, 2006

Igår var det skoj! Vi hade cockerbus i trädgården i flera timmar. Tindras cockerkompis Lady var på besök med sin matte. Hundarna hade så skoj(Förutom Teddy som övervakade det hela liggandes på trappan). De jagade varann, brottades och sprang för allt vad de var värda. Sen somnade de trött inne på mattan medan vi hussar pratade hundar. När Lady gått hem var Tindra helt slut men då var det dags att börja göra henne fin inför lördag. Fick ett grundligt bad och massor av balsam.Hon var så fin när hon var helt färdig. Pälsen slät och fin på ryggen och fanorna vältrimmade och yviga. Hon fick bada igår bara för att pälsen ska ligga till sig. Men säg den lycka som varar i morse ösregnade det när vi skulle på mogon prommis. Pratade med "systeryster "Gunilla med igår hon ska komma med och heja fram oss imorgon och nästa helg. Ska bli jätteskoj. Vi träffas alldeles för sällan och de är synd. Idag gäller det att hålla Tindra borta från att gräva ner sig och annat. Håll tummarna för bra väder imorgon!!
 
09:36 AM (UTC -4)
 
onsdagen 30 augusti
Wednesday, Aug 30, 2006

Nu börjar tävlingsnerverna komma i dallring. Ska ställa Tindra på lördag i Hässleholm. Och just nu vill hon inte alls gå fint i utställningskopplet. Tror hon tröttnat så jag tänker låta bli att träna med henne dessa sista dagarna och hålla alla tummar för att hon ska gå fint på lördag. Tycker att hon står bra och hon gör det på kommando och det är ju bra att hon vet vad jag vill. I morgon ska hon bada och fixas till. Hon blev ju trmmad för en vecka sedan och jag har plockat lite på hennes huvud så hon är ursnygg enligt mig =) Skulle egentligen gått cockerpromenad imorgon   men det blir bara cockerbus i trädgården istället. Jag och Petra skulle gått med våra cockertjejer först i måndags men regnet satte stopp, Igår kväll skulle vi tagit långprommis med Wilma men återigen ösregn. Ja jag går ju med Tindra ändå men det är roligare att gå med kompis och riktig långrunda när man inte behöver vada fram. Är lite orolig över vädret till lördag funderade på att köpa overall till Tindra men´Petra sa att vi kunde låna Ladys då så vi väntar och ser vad som finns att köpa på utställningen antigen till helgen eller nästa. Petra och Lady ska åka med och hålla tummarna, Mickan sviker i helgen eller jag sviker henne hon har en jätteviktig simtävling men jag åker med henne på söndag så fixar hon det på lördag. Har varit och beställt blod till spårträningen så vi kommer igång med det. Fick inte plats på agillityn men ska ev åka med Petra in och träna istället. Igår hände någ skoj ringde vårdcentralen och då är det en gammal jobbarkompis som svararde och när vi pratat lite så frågade hon om jag kunde tänka mig att låta Teddy bli pappa hon har  en helt underbar tik. Men inte förrän framåt sommaren och dt lät skoj tycker jag. Håll tummar och tassar för oss till helgen!
nden de har som barnflicka i Peter Pan.
Tisdagen 22 augusti
Tuesday, Aug 22, 2006

Ja så är man igång på jobbet igen och man har inte lika mycket tid att sitta vid datorn. I söndags var vi hos Birgitta på våran Kennel Cockett och fick Tindra trimmad. Birgitta och Simone höll på att göra henne fin i 2 1/2 timme. Resultatet? En ny hund som blev jättefin. Maria och Tindras syster Nova kom också och hälsade på så det blev som en minivalpträff efter som Tindas andra syster Mandy bor kvar på kenneln. Tindra och Nova är nog mest lika varanda i kropp och huvud medan Tindra är röd och de andra liver and tan. Roligt att se vissa lika saker de har i sättet osv. Nog märks det att de  är syskon. Eftermiddagen avslutatdes med en cocker promenad med alla hundarna. Om 3 veckor träffas vi igen på Sofiero. När vi körde hem fick jag en sån lust att köra ner till havet. Vi har ju legat just där i 10 år med husvagnen och i år har jag verkligen saknat det. Tindra hade aldrig tidigare sett havet så hon plaskade lite i strandkanten. Helt underbar kväll blev det efter att regnat hela dagen. Det är nåt visst att sitta o titta ut över havet alldeles folktomt med med världens underbaraste hund hos sig. Nån gång ska jag bo vid havet!!

I går kväll var jag och Tindra på långpromenad med Jonna och Wilma. Rundan blev längre och längre för vi hade så mycket att prata om och hundarna protesterade inte. En skön kväll!


 
06:43 AM (UTC -4)
 
Fredagen 18 augusti
Friday, Aug 18, 2006

Jaha så har hon då kommit i "trostsåldern". Har väl varit lite smågrejor men idag var hon helst hopplös. När vi ska ut på promenad då kan man helt plötsligt inte sitta längre nej då ligger man ner eller hoppar rundor och skäller och biter i kopplet. När vi efter många turer äntligen kommer iväg så vadå gå fint. Nej då drar man iväg som bara den.Men som tur är glömmer hon sig efter en stund och går sitt fina jag igen. Sen skulle vi träna utställning men inte kunde man gå fint då heller en massa hopp och studs. Verkligen lovande inför kommande utställningar. Sen har hon börjat "bita" oss i tårna igen. Kittlar mest men det är hennes valpbeteende som kommit igen. Och vadå lyssna jo efter en stund kanske. Uffe blev rätt sur på henne idag. Hon har grävt ett stort hål i gräsmattan som Uffe bestämmde sig för att fylla igen så ingen ska gå och ramla. Han hämtar jord fyllde hålet och gör det snyggt hinner gå in sen är hålet ett hål igen. Uffe har fyllt det 3 gånger idag och Tindra grävt ur det lika snabbt. Just nu leder Tindra för hålet är ett hål igen och Uffe lär inte fylla det fler gånger idag.
 
02:25 PM (UTC -4)
 
Onsdagen 16 augusti
Wednesday, Aug 16, 2006

Har väl inte hänt så mycket sen sist.Mer än att det regnar och regnar. Jag har semester denna veckan och planerna var stora men orken liten.Tränar utställning en del med Tindra. Att stå fint och springa fint. Hon har ialla fall lärt sig vad jag vill när jag säger stå fint men och ibland går det jättebra när vi springer ibland inte. Hon verkar inte tycka det är speciellt kul. Får väl se hur det går när det blir "allvar". Skönt att vi ska på en utställning innan Sofiero som känns som den stora. Är ju så många man känner som ska dit. Men på vårt genrep har vi hela fancluben med oss känns det som och det sätter mina nerver i dallring. Annars ägnar vi dagarna åt långpromenader och lydnadsövningar. Igår hoppade grannes Vorsthe tik över staketet oj vad de busade. Grannen vill inte annars släppa ihop dem då han är rädd att Jonna ska råka skada Tindra eftersom hon är så stor så de brukar bara få nosa över staketet. Ska ta tag i spårandet också. Hade tänkt åka ut till Laila idag och hämta blod och klövar + få lite tips men eftersom regnet bara öser ner är det ingen ide`.

 


 
06:09 AM (UTC -4)
 
Söndagen 13 augusti
Sunday, Aug 13, 2006

Ja så har snart helgen gått o vad har hänt?? Det är ialla fall slut på solsken o bara regn till omväxling. Och av regn blir jorden riktigt kleggig vilket Tindra tycker är jättemysigt att gräva och ligga i. Favoritplatsen ute just nu är en uppgrävt plätt vid grannens staket gissa hur hon ser ut när hon kommer in. Och alla som vet hur mycket sand och grus det fastnar i en cockerpäls kan också gissa hur vår säng ser ut. Då är Teddy tvärtom han får vi bära ut för att han ska "göra" något. Totalvägrar att vara ute i dåligt väder. På promenader får man dra han efter en annars brukar folk klaga på att hundarna drar Teddy klagar nog på att matte drar=). Igår morse vaknade jag tidigt typiskt när man är ledig. Vid åtta tog jag Tidnra på långrunda och vilken tur vi mötte hennens bästis Novak som slog följe med oss en bit. Vad glad hon blev! Och han med. Härligt att se. På eftermiddagen hade jag tänkt ta med Tindra på loppis för lite miljöträning men jag fick åka dit och vara säljare istället då de hade ont om folk.Så det kan gå. Idag tog jag och Tindra och min kompis Helen långa slingan iskogen där vi inte gått på länge.Chansade lite och lät henne vara lös. Man har ju inte den uppmärksamheten när man går och pratar med nån men Tidnra höll sig i närheten hela tiden. Tog några turer inåt skogen jagade några småfåglar vi mötte en boxer också och då såg jag inte var Tindra var men tog ett par steg in  skogen och då hade hon satt sig ner på betryggande avstånd och kom när jag kallade. När vi sen mötte hunden med ägare frågade jag om hon sprungit fram innan hon sprungit och satt sig men det hade hon inte gjort. Duktig tjej! Inte heller jagade hon joggarna. Tur att inte Uffe var med då hade han varit ett nervvrak. Ikväll kommer Miakela hem och tur är det Tindra saknar henne går in och letar efter henne på rummet och bär med sig hennens saker och ligger och snusar på dem. Har ju tidigare berättat om Tindra kärlek att bära ut strumpor mm det som mötte våra besökare här i går var Daniels kallingar som hon burit ut och lagt elegant trappsteget.=)


 
01:09 PM (UTC -4)
 
torsdag kväll 10 august
Thursday, Aug 10, 2006

Är jättesur kan inte lägga in fler bilder på sidan då jag utnyttjat hela filutrymmet!!

Nu måste jag klura ut hur jag ska lösa detta. Förslag någon????????????


 
04:26 PM (UTC -4)
 
Torsdagen 10 augusti
Thursday, Aug 10, 2006

Dagen vikt Tindra 10,8 kg

                   Teddy 5,1 kg

Eller egentligen gårdagens vvikt. Vägde dem innan de fick bada.

Igår var det full cirkus. Duschade/badade bägge hundarna jag fick mig en släng också. Började med Tindra som älskar det men blir som tokig efteråt. Teddy avskyr att bada står någerlunda stilla men kan han så smiter han. Man får starta med att leta upp han. Av någon anledning känner han på sig när det är dags. Tindra tog jag som sagt först. När det var Teddy tur fick hon vänta utanför men det tyckte hon var höjden av orättvisa.Visade på de flesta sätt hur orättvist det var. Försökte ta sig igenom dörren, ylade, skällde. När vi sen kom ut var hon som tokig + att Teddy också får en knäpp när han är nyduschad så stämningen var hög här vill jag lova.När stämningen lugnat ner sig något började jag med att fixa till Tindra. Fick faktiskt föna henne lite hon gillar den inte.Däremot älskar hon att bli borstad och kammad. Räcker att man tar fram grejorna för att hon sak springa  ut i köket och vänta på att bli upplyft på bänken. Sen tog jag Teddy passade på att klippa ner honom igen blev jättesöt. Teddy älskar fönen men gillar inte borsten nåt vidare.När vi höllt på som bäst kom Daniel hem. Han var så glad hade blivit erbjuden fast jobb idag och det firade han med presenter till hundarna. De fick varsin knytskarfs Tindras med texten"Visst är jag söt" och Teddys med texten"Liten men tuff". Daniel o jag försökte oss på att ta ett fint kort på dem men mina hundar har inte förstått det där med att posera så resultatet var väl ingen höjdare. Ska lägga ut kort.Men cirkusen var inte slut där. Det regnade igår och Tindra när hon var nästan torr och jag skulle ta den sista putsningen då gick hon ut och valde att gräva i rabatten. Jordklumparna i tassarna var inte roliga. Men efter en ny borstning var hon fin igen.Sen var jag lite knäpp o inte tänkte till. Som sagt riktigt blött ute och jag fick lust att ta skogsrundan. Vi hade jätteskoj. Tindra var lös o vi lekte kurragömme ,tränade lydnad och hon tränade spår i de mest ogenomträngliga snår du kan tänka dig. En blöt cockerpäls full av genar , barr och diverse växter är ingen höjdare. Bara att börja om från början igen när vi kom hem. Då började jag bli lite trött på pälsvård. Men vi hann med en runda till. Innan läggdags tog Tindra en tur i rabbatten igen så vid 22,30 blev hon fixad för 4 gången denna dag. Inte så kul=(

Men hon är som hon är mogonen idag försov vi oss så det blev bråttom,bråttom. Ut på runda med hundarna. Tindra var inte nöjd utan ville vara ute en stund till vilket hon fick. Var blött ute och givetvis skulle hon gräva igen. Vilket resulterade i ett väldigt smutsigt köksgolv som jag inte hann städa undan i. Jättekul att kommma hem från jobbet och börja städa. Hon är en pärla min lilla råtta=). Tindra ska till Birgitta på kennel cockett och bli trimmad den 20. Ska bli skoj att träffa hennes syster Mandy med. Mer skoj på måndagen 21 ska vi till Mellby och hälsa på hennes syster Nova. Mycket roligt nu!!


 
10:45 AM (UTC -4)
 
Tisdagen 8 augusti
Tuesday, Aug 8, 2006

Tillbaka på jobb igen! Inte så kul.=( vrålstartade igår med att gå upp kl 05,00 föra att skjutsa Mickan som skulle till Åland på träningsläger. Var hemma igen vid 06,00 full av energi tog Tindra på långrunda och var på jobbet en timme tidigare. Skönt att flexa hem tidigt!! Idag var jag inte lika pigg kan jag säga! Har anmält oss till snfapphaneutställningen i Hässleholm. Den är veckan innan Sofiero lite genrep inför den stora. Har också äntligen postat anmälningen om agillityn. Tror iofs inte vi kommer med då det är på Hässleholms hundungdom och jag tror att de under 26 går före. Man är ju lite äldre än så men bara lite=). Ska nog ner till Höör nästa vecka o kolla in deras kursutbud.Men just nu känns det som man inte orkar nåt är så trött o slut av värmen.Det är samma för hundarna. Piggnar till framåg kvällen. Igår kväll kom Wilma på besök. O vad Tindra blev glad riktigt mycket bus blev det! Fick mail från Tindras syster Novas matte. Vi ska ev träffas vecka 34 o det ska bli kul. Annars inget nytt !!
 
09:04 AM (UTC -4)
 
Söndagen 6 august
Sunday, Aug 6, 2006

Måste skriva ett par rader om Tindras senaste passion sen ett par veckor tillbaka. Att bära ut familjen strumpor och en och annan sko i trädgården. Hon har också börjat utveckla det hela med att börja   gräva ner dem. Ännu så länge gräver hon hålor och sen lägger hon dem ovanpå. Behöver nog inte tala om hur fin vår gräsmatta är och hur många udda strumpor vi har =).


 
02:35 PM (UTC -4)
 
torsdagen 3 augusti
Thursday, Aug 3, 2006

Tindra 11 mån idag hipp hipp hurra!!!

Måste bara berätta en rolig grej som hända idag. Pratade med Laila som har Kennel Inkeline`s föder upp bla Basset Hound. Hon vann Sm i viltspår 2005 för Basset Hound. Hon ville lära mig och Tindra att spåra riktigt. Erbjöd sig själv !vi kunde komma dirkt och hämta klövar och blod om vi ville hon kom också med en massa tips för att få henne att fatta. Sen undrade hon om jag inte ville åka med på utställningar framöver bla till Norge. hon tyckte det kunde vara kul. Det tyckte jag också. Men jag ska vänta med klövarna tills det blivit lite svalare ute sen så!! O vad skoj det ska bli!!


 
12:36 PM (UTC -4)
 
onsdagen 2 augusti
Wednesday, Aug 2, 2006

skönt att vara tillbka i någerlunda rutiner igen.Igår kväll när vi var på kvällsrundan titade vi inom Tindras älsklingshundkompis alaskan malmuten Novak. När vi närmar oss hans hus då drar hon iväg vilket hon aldrig gör annars. Hon avgudar han kråmar sig för honom o gör sig till +  massor av bus. han är lika förtjust i henne låter henne ta hans ben o leksaker. Han brukar ge henne en rejäl björnkram o då kommer hon inte loss utan ligger under hans stora ben med huvudena tätt ihop ser jättegulligt ut. Han ska få en liten samojed bror om 2 veckor ska bli spännade att träffa. Jag har tagit mig i krgaen nu och faktiskt utställninstränat med Tindra. Går bättre än väntat. Hon står faktiskt rätt bra i mina ögon som inte begriper bättre och lyckas faktiskt att få henne att gå hyfsat med huvudet högt utan några skutt men det är ju hemma på gatan vet ju inte hur det blir när det är allvar. Fick mail från Birgitta i dag på kenneln vi blir 4 valpar från Tindras kull + en halvbror som ska ställa på Sofiero. Känner mig lite chanslös med tanke på att hennes systrar är liver and tan färgade vilket ju inte är så vanligt på cockrar och domarna verkar fötjusta i det. Men egentligen spelar det ingen roll för jag ville ha en röd cocker och hade inte tänkt ställa ut överhuvudtaget så det är ju egentligen bara på skoj fast tävlings...... sätter in när det väl är dags. Gunilla ska följa med som moraliskt stöd och det ska bli kul. Sen är det ju alltid roligt att läsa kritiken. Och för oss är ju Tindra nummer 1 och skulle inte vilja byta henne mot någon annan.

Idag tog vi skogsrundan. Har inte varit i skogen på länge pga av värmen. Släppte Tindra och hon satte igång att spåra som bara den. Ännu så länge får jag stopp på henne innan hon drar iväg för långt för hon är ju trots allt en morsgris. Hon är också börjat att bära på fågelfjädrar. Annars är hon ju inte så glad att bära runt på saker men fjädrar är toppen. Lilla Teddy har blivit en riktig mattjuv. Igår när vi ätit middag så kom en kompis inom. vi stod ute och pratade med han och när vi kommer in hade Teddy hoppat upp på bordet snott den sista snitzlen och låg o mumsade i sig den för glatta livet undr bordet.var hur nöjd som helst. Det värsta är att han passar på när ingen ser och hur ska man då kunna säga till han?? Idag hade han såna bekymmer han gillar int regn och vi lyckades inte få ut han. Dörren stod öppen så vi tänkte att tids nog går han. När jag gick i källaren o hängde tvätt följde han med ner då gick han ut genom källardörren in under altanen där det var torrt och lyfte på benet helnöjd slapp ju bli blöt sen gick  han in igen o gick upp o la sig. Han är inte dum den.


 
01:10 PM (UTC -4)
 
Söndagen 30 juli
Sunday, July 30, 2006

Igår kom vi hem från 1 veckas semester utan hundar. O vad vi har saknat dem!! Men hemma har det hänt saker. Först trodde vi att det inte skulle bli någon resa för förra fredagen fyllde Christopher 18år och det var full rulle hela dagen med gäster, mat lekar och bus.Vi startade tidigt så de sista vuxengästerna åkte vid 21,00. Då skulle det röjas packas mm. vid 22,30 tiden kom vi på hundarna var är dem? Teddy låg och sov men Tindra var borta. Letade igenom huset alla kallade på henne(Adam hennes kompis som hon  älskar var också här och kallade) men ingen hund. Då kom Uffe på att källardörren stått öppen och den leder ut till baksidan där det inte finns staket. Tindra har aldrig gått iväg någonstans eller rymt så vi var jätteoroliga. Alla ut på cyklar eller till fots för att leta. Kollade under pooltäcket så att hon inte ramlat i o drunknat(hemska tanke). Men ingen hund. Kände i det läget att jag skulle gå igenom huset en gång till. Möter Uffe i dörren o han säger ingen hund tänk om någon stulit henne.Men tänkte att jag ville ändå gå igenom huset. Börjar i källaren och sen mellan våningen men ingen hund är på väg upp i trappan när Daniel tittar in och frågar om hon dykt upp men jag säger nej men då säger Daniel att hon kommer ju där i köket!!!!!! Förvåningen stor!! Tindra nyvaken undrande över all uppståndelse. Legat och sovit någonstans där vi inte tittat. Vilken lyckokänsla har nog aldrig blivit så glad!! Men i all upptåndelse hade hela sökligan glömt ta mobiler med sig så det tog en stund innan alla var samlade. Det var början på Tindras busvecka. Daniel och Christopher var hemma från semester och jobbade istället men Adam bodde här mesta tiden morfar kom ner var förmiddag till hundarna och mormor på eftermiddagen så de har inte varit ensamma men Tindra såg sin chans. På lördag kvällen fick hon vittring på en igelkott som Adam räddade genom att bära in till grannen. På kvällen beslöt hundarna sig för att Daniels säng är skönare när nu vår var folktom på natten vill Teddy också hoppa ligga lite närmare Daniel men det gillade inte Tindra och det blev bråk Daniel var lindrigt road av hundbråk i sin säng mitt i natten. Söndag morgon var Tindra på fel sida om staketet inne hos grannen och spårade igelkott. Daniel hämtade hem henne. Tisdagen kröp hon under staketet på jakt efter Simba och det farligaste på torsdagen bestämde hon sig för att inviga poolen och sprang ut på pooltäcket som sjönk Daniel och Adam hör ett plaskande och det är Tindra i vattnet Adam först ute och drar upp henne. En händelserik vecka för Tindra medan Teddy lunkat på som vanligt. Uffe bestämde sig för att veckan som kommer ska det byggas nytt staket. Tindras päls var inte rolig full av stora tovor men tur att hon gillar pälsvård tog ca 1,5 timme innan alla var borta. Tack o lov att Teddy är klippt hans tog en halvtimme. Nu börjar vanliga lunken igen. Tog en riktig långrudna på morgonen och en på kvällen och kollade om lydnaden satt kvar men det gick hur bra som helst. Anmälde Tindra till utställning idag och ska fundera på vad vi ska gå för  kurs i höst. Ett långt inlägg från en händelserik vecka.
 
02:01 PM (UTC -4)
 
Söndagen 9 juli
Sunday, July 9, 2006

Dåligt med skrivandet nu i sommarvärmen. Men lite får jag peta ner. Tindras fotbollskarriär var i fara i fredagskväll. Stoffe och Adam stod och sköt till varandra med den tunga läderfotbollen mitt i ett skott kommer Tindra utrusande och får den rakt i huvudet! MEn  det var som tur ingen större fara med henne men hon närmade sig inte bollarna eller kubbpinnarna utan låg på trappan och tittade när vi spelade. I går tog Daniel henne med ut för att se om hon blivit bollrädd men hon gick i gång som vanligt. Skönt!! Annars har det blivit en del hundbus denna veckan. I tisdags kom cocker kompisen Lady på besök och det blev en del bus och i torsdags gick vi hem och hälsde på rottiskompisen Wilma. Men de blev lite oense om en pinne bägge skulle ju givetvis ha samma. Bägge hundarna var också lite trötta och griniga värmen tar hårt på dem.Tindra har stått för lite eget cockerbus också denna veckan. Hade henne som vanligt lös när vi var ute och gick när vi kom förbi stallet och hagarna med hästar hade jag plötsligt ingen hund vid min sida längre. Hon var i full karriär in i hagen hade fått sikte på en rejäl hög med hästbajs att mumsa i sig. Inte direkt läge för mig att gå efter då strömmen var på. Rena turen att hon inte fick en stöt. Så jag fick göra som vanligt jag gick i från henne lite med andan i halsen för det var hästar i hagen med men så fort hon inte såg mig så sprang hon efter mig. Hon har blivit lite modigare den lilla busen. Teddy är lika cool som vanligt förutom hans matnoja. En kväll när jag gjorde sallad tappade jag en gurkbit på golvet och t.om den käkade han upp.Har min hund blivit bytt mot en annan ? =)vid samma tidpunkt förra året var vi hos en kostspecialist för att han bara åt korv om Uffe matade han med det. Tindra oc hTeddy har börjat busa med varandra rejält igen. Tror att kastreringssprutan har slutat verka att det var den som gjorde honom slö. Idag har vi varit på grillfest. Mums tycker hundarna mycket rester till dem!
 
01:51 PM (UTC -4)
 
Söndagen 2 juli
Sunday, July 2, 2006

Igår var vi på Torparedagarana i Åstorp som är markanad och underhållning i byn. En årlig tradition då svärmor bor där. Testde att ta med Tindra bland på en markanadstur bland alla ben , barnvagnar och hundar. Men hón är hur lugn som helst håller sig nära mina ben och tittar förundrat på allt. Duktig hund! Tog bara en liten tur med henne bland alla stånden för att testa henne sen tog vi en lång runda borta från allt folk mycket skönare för henne. Sen passade svärmor hundarna när vi tog en lite längre tur. Idag var Tindra och jag uppe tidigt för att kunna ta en riktigt lång skön runda innan det blev för varmt. Min duktiga hund som aldrig sticker pyttsan! När vi kom vid dagis stack hon in på gården hade fått nys på en fågel och hon var sjövild. Vad då lyssna? Matte vem är det? Tur att det var på inhängnat område hon smet in för hon kunde ju inte följa efter fåglarna längre än staketet räckte. Jag satte mig på en bänk och lät henne hållas. Efter en stund gick det upp ett ljus för henne att något saknades och då fick hon brått att komma och leta upp mig. Lite ryck då och då skadar ju aldrig!!
 
02:03 PM (UTC -4)
 
Torsdagen 29 juni
Thursday, June 29, 2006

Teddy har blivit en riktig buse/mattjuv. Detta lilla troll som vi haft sådana bekymmer med just med maten äter numera allt med förtjusning. I lördagskväll till fotbollen var det pizzadags. Resterna placerades på köksbänken i väntan på slutsingnalen. Jag som enligt Uffe för otur med mig i större sportsammanhang" fick" inte titta utan satt och läste. Hör plötsligt konstiga ljud från köket då har Teddy hoppat upp på bänken och mumsat i sig massor av pizzarester och var helnöjd. Tidigare hade han inte gett dem en blick bara. Är det försenat reaktion av kastreingssprutan eller positiv konkurrans om maten från Tindra? Ingen aning men som sagt han behöver lägga på sig. Tindras favoriträtt är pommes hon älskar när det blir över och Uffe matar dem båda (Teddy äter det också numera) inte så nyttigt men o vad gott de tycker det är. Midsommar afton fick Tindra smak för jordgubbar hade hon fått kunde hon nog ätit en lite själv. Men hon är väldigt glad för frukter. Går inte att ta en banan om inte hon får smaka , äpple och päron är också favoriter.Teddy var hos veterinären i tisdags och blev vaccinerad. Så nöjd han var med att vara den som fick åka iväg själv och ha matte helt för sig själv. Tindra hade varit knäpptyst hemma och inte gnällt efter oss vilket hon brukar göra.

 Tindra ja - kan inte fatta hur jag lyckats få en sån underbar hund! så mycket kärlek jag känner för henne.Hon är allt vad jag önskar hos en hund! Min lilla ögonsten!! Känner lite attt det Tindra kan idag är det som jag vill att en hund ska kunna. Kanske därför jag har lite svårt att motivera mig till att gå lydnadskurser. Tycker inte hon behöver det. Igår gick vi  i skogen första gången på ett tag då matte är ormrädd. Släppte henne som vanligt och hon är hela tiden i närheten av mig. Springer med nosen i backen och ett öga på var jag är för har hon inte koll gömmer jag mig och då letar hon förtvivlat till hon hittar mig. Tränar mycket inkallning i den mån det går eftersom hon är i närheten och hon kommer direkt. Har blivit jättelydg i trafiken och det går jättebra utan koppel. Använder koppel mindre och mindre. Har givetvis henne kopplad på starkt trafikerad väg. Men vad mer kan man egetligen kräva av en hund? Hon är lugn och stabil bland människor och djur. Lyssnar och är uppmärksam. Busig, kelig,rolig ,lydig ja allt vad mer kan man kräva?? Jag vet inte.Förutom då att utställningsträningen kunde gå bättre. Hon avskyr utställningkopplet tycker det är urtråkigt att gå fint mycket roligare att bita och hoppa efter snöret vilket hon aldrig gör annars. Ladys matte föreslog att vi skulle träna ihopa + Sita med så blir vi 3 cockisar. De ska också ställa i Sofiero. Så det ska vi nog göra tror jag.

Märks att matte är hemma och är sjuk blir nog lite rörigt det här :


 
01:52 AM (UTC -4)
 
Torsdagen 22 juni
Thursday, June 22, 2006

Det stora som hänt på hundfronten är att Teddy fått sig en rejäl klippning! Han ser ut som ett liten lamm nu. Alldeles ullig. Hnas päls som ivanliga fall når ner till golvet är 3 cm lång. Han är jättesöt.Har försökt ta ett kort på han men han vägrar.Han blev lite sur på mig till en början för klippet men nu tycker han det är ganska skönt´. En vanlig kommentar nu för tiden är"nu är det ju ingen golvmopp längre utan en hund". Jag går runt och har dåligt samvete för att jag gör för lite med hundarna men egentligen har de aldrig fått så mycket sysselsättning som nu med barnen som har sommarlov. Tindra har blivit en strålande fotbollsspelare. Går igång direkt och kastar sig in i spelet med liv och lust. Trädgården svämmar över av bollar i olika storlekar då Daniel köper nya i olika storlekar till  Tindra. Letar nu efter en mjukisboll i mellan storlek så hon kan ta bollen med sig i munnen och inte bara behöver använda nos och tassar.

Trevlig midsommar !!


 
10:44 AM (UTC -4)
 
tisdagen 13 juni
Tuesday, June 13, 2006

Hände inte mycket på hundfronten just nu. Det är alldeles för varmt!! De vill ju inte ens följa med på promenad pga av värmen ändå går jag och Tindra första rundan 6,20. Har börjat med att träna henne då att vara helt lös även när vi går på gatorna och det går jättebra. Är hur lydig som helst. En gång har hon avvikit och då för att rusa in i en trädgård till deras damm som porlade frestande. Går bara och väntar på "trotsåldern" men hon är så tillgiven och följsam att jag knappt vågar tro på det själv. Teddy har däremot blivit en liten buse sprallar och leker och är matglad för första gången. Äter allt!! Han har går upp i vikt med och vägen nu 5 kg igen. Skönt ett par kilo till skulle inte skada. Vgde Tindra med och hon väger 10,9 kg. Börjat att introducera vuxenfodrer nu och efter ett par dags tvekan har de vant sig. Tindra kastar långa blickar efter oss när vi badar i vår pool men ännu så länge har hon bara varit framme vid kanten och vänt. Väntar bara på att hon ska ta steget ut men det är absolut förbjudet område för henne då poolduken skulle gå sönder av hennes klor. Funderar  på att köpa en liten badpool till dem kan vara skönt för dem att svalka sig i. Annars blir det som sagt inte mycket. Pratade med Helen på hundkursen idag sa att vi hoppade av sommaren kurser och är bara med på promenaderna. Man måste känna sig motiverad och ha tid. Skulle ju missa hälften av gångerna på denna kursen. Nej sommarlov för mig och Tindra och nya tag till hösten.

Blev avbrutna här Tindras(stoffes) kompis Adam kom han hade precis klarat körkortet!! Grattis Adam!!


 
01:22 PM (UTC -4)
 
Lördagen 10 juni utställning Bosjökloster
Saturday, June 10, 2006

Säkert sommarens varmaste dag idag och vi skulle på utställning!! Morgonen började stressigt för Christopher med vänner skulle till Perstorp först för de skulle avsluta sitt projektarbete under Perstorp Ab 125-års jubileum. De skulle hålla i kemiexxprimenten. Så full packning i bilen och till råga på allt 2 extra i baksätet. Tyvärr är ju inte tonåringar så informativa utan han meddelade mig den glada nyheten sent igår kväll. Men men efter vi släppt av killarna lyckades vi hitta rätt väg från Perstorp till Höör utan att köra fel!!!

 Var framme lagom vid 9,45. Utställningen var i slottsparken mycket folk,trångt och ingen skugga och inte ett moln i sikte. Som tur var hettade vi en plats vid häcken så Tindra kunde krypa in i den för svalka. Hon startade med att dra av sig halsbandet på parkeringen och skulle iväg och hälsa på en annan vovve bland alla bilar.Men fick snabbt tag i henne. När vi packat upp allt hittade jag inte borstar eller kammar. Iväg och köpte nya. Då hittade Mikaela de gamla i godisväskan.Som ni märker en strålande början. Vi skulle in som hund nummer 57!!

3timmars väntan innan det blev vår tur. Men hon är en ängel vår lilla tjej som finner sig i det mesta. Träffde förresten tjejen från när jag köpte halsband i början på maj. Hon har en kinesisk naken hund som var jättesöt och för först gången klappade jag en naken hund. Skönare att kela pälsade hundar tycker jag nog. Men åter till utställningen. Efet mycket sol och svettande så var det då vår tur. En mycket trevlig domare som kom med tips på hur jag bäst skulle visa upp henne så det gick riktigt bra. Hon skötte sig utmärkt. Vi blev bästa valp med Bir och Hp. Fick 2 jättefina rosetter med oss hem. Pga värmen stannade vi inte och tävlade om Best in show. Vi var helt utmattade alla 3 och ville bara hem. Men en dag som givit oss en del erfarenhet När vi kom hem fick Tindra sin belöning en massa skinka!!

Teddy blev jätteglad när vi kom hem hade nog saknat oss men låg nere hos Uffe och kollade på fotboll. Han har hittat sin plats på fotpallen hos Uffe har börjat lägga sig där när Uffe kollar tv. Jag blev också glad när jag kom hem Uffe hade storstädat huset!! Mikaela och jag fick ägna oss åt att smörja in våra väl solade kroppar med after sun. Vi konkurrerar med stoppskyltarna just nu i vilka som är rödast.

Något annat roligt med utställningar är att det är min och Mikaelas grej. Hon tycker det är kul med utställningar även om det är jag som får gå i ringen men det blir kvalitetstid för oss båda . Lite tid för bara hon och mig .

Ps Givetvis glömde vi kameran hemma Ds


 
05:10 PM (UTC -4)
 
Onsdgen och torsdagen 7-8 juni apporteringskurs
Thursday, June 8, 2006

Ja så har vi varit på kurs. Har egentligen inte anmält mig till apportering utan bara jaktlydnad men missar några gånger så fick hoppa in här med. Tindra blev överlycklig när vi kom fram till Helen hon gillar stället helt klart. Vi var totalt 7 hundar varav 2 Tindra träffat innan. Hennes cockerkompis Lady och Huskyn Enzo. Kan ju sägar att detta att bära på grejor inte är Tindras grej men fick henne till slut att åtminstone bli intresserad av apporten och nån gång så där halvhjärtat att komma med den.Tindra var helt slut efter träningen somnade i min famn under fikan fick många kommentarer om hur söt hon var kan ju bara hålla med. Hon sov hela vägen hem en snabb kiss i trädgården sedan somnade hon på min arm och sov där hela natten i morse orkade hon knappt ut på morgonrundan så trött hon var. Blev nästan lite orolig. Det var verligen jobbigt för henne men vi tyckte nog båda att det inte var vår grej. Känner att dt finns andra grejor som vi bordeträna innan detta. Hon är ju faktiskt inte så gammal än. Tror att vi inte ska fortsätta utan ta paus från detta till nästa vår då kursen startar igen.Var inte så motiverad själv heller  så jag ska tänka på saken i några dar. Aktivitespromenaderna sk vi vara med på ialla fall.Vill nog hellre gå agillity istället. Tycker att hon är så jätteduktig på att både gå i koppel och att vara lös vi har bra kontakt och hon lyssnar. Vill då träna lite lydnadsövningar istället som vi inte varit så duktiga på tex ligg som vi aldrig tränat på när Tikndra lägger sig är det för att rulla runt så en del att jobba på. men vi får se.

Wilma kom på besök till Tinda idag. Dem busade rundor rejält innan vi gick på långrunda med dem. Bägge hundarna uppförde sig exemplariskt när vi gick. Jag hade Tindra lös en stor del. Kom tom en kanin hoppande som hon slängde långa ögon efter men efter en titt på mig insåg hon att hon skullestanna där hon var. Duktig tös. Ikväll har hon fått bada för att bli fin till utställningen på lördag.


 
03:29 PM (UTC -4)
 
Tisdagen 6 Juni
Tuesday, June 6, 2006

Äntligen inatt kom lillmatte hem. Som Tindra har väntat på henne. Fick följa med och hämta henne och hemvägen låg Tindra i hennes knä istället för buren. Borrade ner nosen i hennes kudde och fälle och bara mös. Ville nästan sova hos henne med men matte säng vann.I lillmattes väska fanns det godsaker också bla en öppnad ostbågepåse precis lagom öppnad för Tindras nos men inte riktigt tänkt till henne men Tindra tyckte det var perfekt.

Jag och Tindra var först uppe idag så det blev frallebullerundan i morse. Skönt att komma ut på morgonen.Husse tränade lite apportering med Tindra blandat med massa bus med bägge hundarna. brukar sluta med att alla tre ligger i en hög på golvet och busar och brottas om vartannant.Både Teddy och Tindra älskar att busa med husse. Matte är mycket tråkigare hon bara tränar, kelar , matar ,borstar oss. Fast Tindra älskar att bli borstad kommer som ett skott när hon ser borsten. Öronen är skönast.

På kvällen var det Mickan och Josefine som tog kvällsrundan med vovisarna när matte och husse hämtade Pizza. Varit en lugn dag. Behövs såna med ibland.


 
01:43 PM (UTC -4)
 
Måndagen 5 juni
Monday, June 5, 2006

Äntligen är kalasandet över och man får lite tid över! Igår efter vi skjutsat hem farmor tog Uffe och jag en lång skogsrunda med hundarna. Vad skönt det var helt underbart väder och all stress bara rann av en. Nu på morgonen vaknade jag och Tindra först och vi gick ut en timme bara hon och jag jätteskönt. Köpte frallor med hem till de sovandet. Tindra tyckte det var mindre kul att vänta utanför tur det gick fort. Efter frukosten var det Teddys tur att få sin morgonrunda så nu är det 2 nöjda hundar som sover.

Idag kommer Miskan hem från tävling i Tyskland. Hon har egentligen tävlingsförbud pga av överansträngd muskulatur i skuldran men envis som hon är ville hon simma lite. Reslutatsskörden blev 3 Guld och 1 Brons så det är ju inte illa trots att hon har ont. Hon ringde hem igår kväll och var jätteglad!

Posted on Saturday, June 3, 2006, 01:21 PM (UTC -4)
Tisdagen 30 maj

Ja så har vi då precis anmält oss till jaktlydnad och apportering. Tyvärr missar vi de första gångerna men det var en del repetion från tidigare så det skulle funka ändå. Sen anmälde vi oss till lydnad och aktiverings promenaderna också så det blir full rulle i sommar. Men jag hade tänkt agillity till hösten så då är det ju bra med lite mer lydnad. Ska bli spännande! Helen skulle titta inom på fredag ska bli kul. Har en trött hund bredvid mig. Varit på skogstur i eftermiddag med massa olika aktiveringar. Tex blansgång, godissök, person sök,lydnadsövningar mm. Märker att hon blir trött i huvudet med och det är ju bra. Så fort det slutar regna ska jag ut med Teddy med jhan är inte så glad i att gå ut i regnet jag får dra han med mig,bägge har precis musat i sig stekt fläsk som husse var så snäll och delade ut. Matte står för träning och husse för godsakerna. De sitter som små ljus när han ger dem.

Posted on Tuesday, May 30, 2006, 10:43 AM (UTC -4)
Lördagen 27 maj

Idag har vi varit på valpträff hos Birgitta med familj på Kennelcockett. Har haft en jättetrevlig dag full med roliga saker. Där var fyra av sex valpar med. Nova-black and tan tjej Mandy-black and tan tjej,Sanchez-röd tik ochså Tindra förstås. Saknades gjorde den svarta hanen och den 3 black and tan tjejen. Tindra och Sanchez fann varandra och lekte och busade jättemycket. Birgitta och tjejerna hande ordnat lite tävlingar först cockerrace där Tindra kom på 2a plats av syskonen tid 16,21  ,sen var det en bana av fyra olika moment. Första momentet var att gå slalom mellan burkar med korv på. Trodde att det skulle gå att ha Tindra lös men hon sprang förbi alla och snodde en korv så det fick bli i koppel, nästa moment att bära en leksak och lägga i en cirkel gick inte alls men Tindra är inte mycket för att bära ingen av syskonen klarade det, nästa moment ligga i 5 sekunder lite läskigt underlag men det gick precis. Har ju inte direkt tränat Tindra på ligg så jag var nöjd. Och det sista momentet ta en leksak från en hink med vatten ,klarade inte någon av syskonen. Nästa gren var vem som viftade bäst på svansen vi hade en köttbulle till hjälp. Tindra kom på delad första plats med Sanchez. Sista grenen var tipsrunda kom på delad första plats med Novas familj så det fick bli utslagsfråga som bestod av vem som kunde rabbla flest hundraser på i minut och vi vann!!!!!!! Jag fick ihop 24 st men hade totalt hjärnsläpp de sista 30 sekunderna. Birgitta hade ordnat jättefina priser till både matte och hundarna. Tack Birgitta! Vi hade även utställningsträning där vi också fick pris. En rosett till Tindra där det stod världens bästa hund och en påse gräddkola som är Tindras stamtavlenamn. Alla hundarna fick godis efter sitt namn. Kul!.Vi fick även trimtips och lite skötselråd.Fikade och grillade korv gjorde vi med. Var en jättemysig eftermiddag med fint väder alla hundarna lösa som lekte med varann och massa hundprat. Roligt att höra om likheter och olikheter mellan dem. Tydligen är alla utom Tindra matvrak.Blev också lite fotograferande som jag ska lägga in på hemsidan. Nova, Mandy och Tindra kommer att träffas på Sofiero i september på utställning ska bli kul. Vi ses då! En mycket trött Tindra som sov hela vägen hem i bilen i sin nya fina bur och Teddy blev jätteglad att se oss. Ångrade nästan att inte han fick följa med.Han hade kunnat leka med Novas "brosa" Wiggo de verkar ha samma stil.


Posted on Saturday, May 27, 2006, 04:40 PM (UTC -4)
Onsdagen 24 maj

Ja så kan man då bara konstatera att man inte begriper ett dugg om utställningar. Tydligen så är det bra att få ett Hederspris något man ska vara väldigt nöjd med har mina vänner talat om väldigt entusiatiskt och välpresenterad är tydligen ett bra beyg till mig som visade upp henne. Så man får väl sträcka på sig ett snäpp.Mickan och jag blv så taggade nu att vi anmlde oss till utställning på Bosjökloster 10 juni. Håll tummarna!!. Mikaela har fått smak på det här med utställning och tyckte de svenska reglerna att kryptokida inte fåår ställas är helt fel. Tycker vi ska åka till england och ställa honom. Men han får vara nöjd med sina utställningsresultat som valp. Ska lägga in dem också.Nu ser vi fram emot lördag och valpträffen!

Posted on Wednesday, May 24, 2006, 02:44 PM (UTC -4)
söndagen 21 maj

Så har vi då varit på Tindras andra utställning.Gick väl sådär. Blev reserv(5) med hp men fick ganska bra bedömning. Ska göra en utställningssida där bedömningarna står. Kom samtidigt som Birgitta,Denise och Simone Tindras uppfödare. De skulle ställa Tindras kullsyster Mandy som blev femma + 2 till. Det var jättedåligt väder som tur slutade det att regna en stund innan vi skulle in i ringen. Tindra hade svårt att koppla av och ville lukta på allt och alla och stutsade mest rundor kändes det som men som domaren sa hon är ju bara valp än. Petra-Lady och Hilkka-Sita kom in och tittade. Allt för att jag skulle bli ännu nervösare. Efter vår bedömmning gick vi runt på utställningen bland alla hundar och säljare. Bra träning viket Tindra klarar strålande. Mikaela var också med förresten vilket var skönt. Hon är så duktig på att bära alla grejor och ha  koll på läget. Lite fick vi ju handla med. En fästingplockare (Tindra hade en på ögonlocken som Simone tog bort) och en spårsele.En mycket trött hund på golvet just nu.

Posted on Sunday, May 21, 2006, 06:26 AM (UTC -4)
Torsdagen 18 maj

Kom två roliga brev på posten idag!! Birgitta på KennelCockett  ordnar valpträff lördagen 27 maj. ska bli jättekul att träffa de andra i hennes kull. Se om hon är lik nån av dem. Där fanns en röd tik tik i kullen. Sen kom kursprogrammet från Helen.Har inte bestämmt än om vi ska hoppa på kurs nu eller vänta till hösten och nöta in det vi kan men hon ordnar även aktiveringspromenader varannan torsdag och det ska vi vara med på. Igår kväll var vi  i skogen med Petra,Fabian och Lady. Teddy var också med. Tindra och Lady sprang lösa. Tränade lite personsök första gången för Tindra. Var väl inte på så mycket allvar men ändå kul. Hon gjorde något hon aldrig gjort förut däremot. Jag var lite ouppmärksam och såg inte att vi fick hundmöte men Tindra brukar aldrig springa fram men det gjorde hon nu och ville inte komma tillbaka utan jag gick förbi henne och då följde hon mig. Iof inte så allvarligt eftersom det var en hund vi hälsat på tidigare men hon har blivit modigare ialla fall när hundkompisar är med.Samtidigt är det skönt att ha en hund som som älskar alla. Det ösregnar ute och jag har precis kommit från jobbet så nu ska vi göra något som vi inte brukar göra. Lägga oss framför tv och kolla gårdagen hundkoll på video alltid kul att se hur andra gör även om man kanske inte alltid gillar metoden. Så kan man ju mysa med vovvisaran samtidigt. Ps 3 fästingar hade vi med oss hem igår! Ska sätta fästingmedel efter utställningen otäcka djurDs

Posted on Thursday, May 18, 2006, 07:46 AM (UTC -4)
Måndagen 15 maj

En stor dag för Tindra! Hon har varit på Dog style och blivit stylad inför utställningen på söndag. Lämnade in en liten lurvboll och ut kom en inte lika fullt lurvig liten boll. Hon såg mycket äldre ut mer som en stor vovve. Ska ta foton imorgon och sätta in i galleriet. Kändes lite konstigt att lämna över sin älskling i okända hände och sen åka . Men det var en jättegullig tjej och hon sa att allt gott jättebra och Tindra hade varit hur lugn som helst och skött sig jättebra. Roligt att höra . Hon skulle komma och titta på oss på utställningen så nu kom där en fjäril till. Annars har Teddy börjat lugna der sig. Tindra är jättetrött på han och säger ifrån rätt rejält vilket är jättebra. Han har  börjat äta lite också och kan koppla av mellan varven. Har jagat veterinären idag för att göra en riktig kastrering. Min vanliga vett vill inte göra det pga av att han är kryptokid och det var längesen han gjorde den operationen. Får göra nytt försök imorgon. Igår var vi på kalas hos kusinen. Camilla tyckte vi kunde ta med Tindra för dras Jack hade aldrig  någonsin brytt sig om tikar som löpt trots uppvaktning av diverse damer men det ar innan han mött Tindra då vaknade blodet hos den 10 år gamle Jack. Hon är ett charmtroll bara att inse. I lördags fick Tindra bada förresten det gillar hon. Men jag brydde mig inte om att bråka med fönen eftersom hon inte gillar den så hon fick självtorka. Var och köpte nya fina halsband och koppel till bägge hundarna. Tindra fick ett mörkbrunt läder halsband med nitar och guldkeja med koppel till och Teddy fick ett likadant fast utan nitar. Syns inte i hans päls ändå. Dom blev jättefina i dem. Annars har jag inte orkat göra något med dem har varit dödstrött på att vakta dem och blivit väckt tidigt. Men ny vecka och nya tag.


Posted on Monday, May 15, 2006, 02:46 PM (UTC -4)
lördagen 14 maj

God morgon allihopa! Denna veckan har varit en av de värsta sen vi skaffade Tindra men inte pga henne utan lilla Teddy som varit och är totalt flippad. Tindra löper som sagt och hon sköter det galant, lite tröttare och lugnare än vanligt.Men veckan startade med att hon höglöpte och gjorde allt för att få Teddy intresserad.Teddy är kemiskt kastrerad och var måttligt intresserad men sakm den som ger sig tänkte nog Tindra.Så i onsdags vaknade Teddy till liv så vi har fått hålla stenkoll på hundarna och hålla de åtskilda när vi inte är hemma. Är dödstrött på dem just nu med  två tidiga morgnar. Nu i skrivande stund har Tindras intresse svalnat men Teddy uppvaktar ivrigt men nu har hon börjat säga ifrån så man får väl hoppas Teddy lugnar sig. Tindra är dödstrött på han helt ärligt.Teddy har gjort mer bus denna veckan. I onsdags när jag och Tindra åkte på hundkurs var Uffe ute i trädgården med en kompis och fixade. Teddy fick ju också vara med ute ohc man har ju inte full koll hela tiden eftersom vi har inhängnat. men rätt som det var kom Lotta på Tyrs hov och sa att hon mött Teddy på väg dit. Uffe kastar sig på cykeln och mycket riktigt där springer Teddy längs trottoaren troligtvis på jakt efter oss då vi går det hållet på morgonen. Han hade grävt sig ut den lilla busen. Tur att man bor i en  liten by där tom folk känner igen vems hund som är på vift.  Avslutning på hundkursen hade vi och då åkte vi till Kågeröd för att träna hundmöte med andra hundar,nya miljöer mm. Där fanns också stora cementrör som Tindra fick träna att gå igenom balansera ovanpå och hoppa över. Det gick naturligtvis utmärkt. Höjdpunkten var ju mjulglassen i kiosken underbart god!! Vi fick små utlåtande om hur vi skött oss på kursen och vad vi behövde träna på. Om mig och Tindra var det inte  något direkt utan det märktes att jag haft hund tidigare och visste vad jag gjorde och hur jag gjorde det.Min summa av kursen är nog ändå positivt till slut trots allt. kan ju se nu hur mycket mer hjälp Jonna behöver med Wilma och det är ju stor skillnad på hur våta hundar är. Kan ju ocså berätta att Tindra älskar Heen och Tindra fick sitta i hennes knä till Kågeröd stor lycks för henne Wilma fick ju sitta bak.går och väntar på vår bilbur som vi bestätt fick leveransbesked igår att på fredaghar vinog en här. Hoppas nu jag mätt rätt så den får plats.Har nog bestämmt äntligen vad nästa steg blir för oss.Ska nog gå jaktlydnad inte för att vi skajagutan jag tror att det passar Tindra och hon kan tycka det är roligare än tävlingslydnad tex sen när hon blir gammal nog blir det agillity då hon gillar det och jag tycker det också är skoj. Helen tycker också att det verkar passa henne och det har hon sagt länge. Hon ska strata upp ny kurs i det men har ännu inte bestämtt om det är där jag ska gå och hade tänt att ta det lugnt med kurser över sommaren men får se. Var och köpte koner igår så vi skaträna lite slalom håller på att prata in Uffe till att bygga en bana i trädgården och det verkar inte helt hopplöst. För hundarna gör han det mesta men först på tur står att säkra tomten så inte de kan ta sig ut .

Måste lägga till ett litet ps om hur elak  jag är:Var och köpte riktigt smarriga ben till hundarna igår för jag vet att när Tindra har ben släpper hon inte Teddy närmare än 1 meter så kvällen igår var lugn han fick ett par varningar av henne men vågade inte gå nära henne. Ha en trevlig helg allihopa nu ska vi går och köpa frallor och sen väcka huset.Mikaela har simtävling kl 11,00.


Posted on Saturday, May 13, 2006, 01:00 AM (UTC -4)
fredagen 5 maj

Det har varit en händelse rik vecka så  jag ska försöka få med allt! Kan ju ´börja med att konstatera att det här med att spåra tränar Tindra på egen hand. Hon  har börjat anlägga 18 håls golf bana i trädgårrden men igår kom vi nog på orsaken. Vi har nyinflyttade grannar som kom förbi med sin hund, Teddy skäller lite så jag går ut men Tindra håller sig lite på avstånd när grannen är på väg in för att vi ska låta hundarna hälsa säger hon nej men Tindra har en råtta i munnen jag som har fobi för allt sånt bara skriker och springer. Uffe kommer till undsättning men inte vill hon släppa sitt byte så Uffe får tvinga sig till den. Tindra skitsur jag halvt hysteriskt. Svägerskan med barn är också här. Nya grannen försvinner utan ett ord bra intyck man gjorde där. Efter lite forskande kom vi fram till att det nog var en jordsork hon tagit och att det är den hon gräver efter vi såg gångar i ett utav hålen. Kan ju säga att det inte blev någon godnatt puss igår inte. Tindra har börjat löpa! På 8 månaders dagen, hon är jätteduktig på att hålla sig ren inget dropp nån stans. Teddy är inte heller intresserad så kastreringssprutan funkar men under höglöpet åker nog en grind upp när vi inte är hemma. i tisdags hade vi cocker besök. Petra med Lady och Hilkka med  Sita. Roligt att se 3 cockrar leka. Blir ju samma språk. Teddy fick vara med en sväng med. Sen tog vi en tur i skogen med hundarn. Rolig! Årets första fästing har vi plockat också vilket var mindre skoj. Har bokat tid till Tindra för trimmning så hon blir fin till utställningen. Hittade ett hundtrim i Bjärnum ringde och pratade med tjejen och det verkade bra. Hade tur för veckan efter kommer hundfotograf dit för kostnadsfri fotografering som vi bokade in oss på. Idag ännu en rolig grej. Fick mail  från Birgitta på Kennel cockett som berättade att Tidnra ska få halvsyskon hennes pappa ska bil pappa igen. Hon hade så smått börjat planera för valpträff och det ska bli kul. Alltid lika kul att höra ifrån henne. De ska också ställa ut i Hässleholm så då får Tindra träffa sin syster Mandy igen. Det var väl det mesta i stora drag men nu ska vi ut vädret är ju helt underbart gäller att passa på. 


Posted on Friday, May 5, 2006, 10:34 AM (UTC -4)
Fredagen 28 april

Nu jädrar ska vi bli proffs på att spåra. eller inte. Pratade med Jonna igår på jobbet och hon var sugen på att prova fler gånger och Petra är också sugen så vi tänkte testa lite hemma. Pratade med grannen idag som är jägare och han lovade att fixa klövar åt oss. Han har i sina yngre dagar haft spår kurser mm fick jag reda på. Är idag i 70-års åldern men fortfarande aktiv som jägare och i viltvård. Tyckte det var skoj att vi skulle prova mer med Tindra och han hade sitt kursmaterial kvar som jag skulle få låna. Har märkt att han tycker det är skoj med Tindra pratar ofta med henne över staketet han har själv en Vorsthe som heter Jonna. Han brukar göra lite lydnadsövningar med Jonna när Tidnra är i närhetern och då hakar hon på. Fast hon går inte gärna fram till honom utan skäller mest ut han ha nskulle träna några knep på det med. Alltid kul när man kan sysselsätta grannarna med. MEn han är ensamstående och tycker det är kul när vi hittar på nåt här inne och engragerar sig gärna i våra utomhus projekt. Såna grannar skulle man haft fler av. Har precis beställt en bilbur åt hundarna. Svårt att hitta en som går in i min lilla Golf. Får verkligen hoppas jag mätt rätt nu. Sitter här i lugn och ro framför dataorn Mikaela och hennes kompis Josefine har tagit en runda med hundarna.Första gången Mikaela gör det. Väntar med spänning på hemkomsten


Posted on Friday, Apr 28, 2006, 10:11 AM (UTC -4)
torsdagen 27 april

Här kommer en rapport om gårdagens spåröving från kursen. Teddy fick ju också hänga med eftersom HElen ville det. Så vi hade 3 hundar och 2 vuxna i min lilla Golf. Tanken var att Wilma skulle stanna i bakutrymmet, Teddy skulle tillsammans med JOnna vara i baksättet och Tindra fram men Wilma tyckte in det var skoj o vara där försökte hoppa över sätet hela tiden så Teddy tog det säkra före det osäkra och hoppade fram i mitt knä. Ok det funkade väl men när en bil körde om blev Teddy intresserad och reser sig mot ratten och sätter tassarna på tutan så den stackars bilisten undrade nog vad vi var för idioter. Till slut var vi i alla fall framme och där var 2 bonus hundar till en cocker hane "Isak" som är 1,5 år ocg en sibiren husky valp "Enzo" på 6 mån och hans ägare känner jag faktiskt skoj. Måste bara tillägga att hundarna skötte sig exemplariskt när de var ensamma i bilen. Nu ska jag börja berätta om spårövningen. Hundarna fick alltså stanna i bilen medan vi la ut spår. Under tiden spåret skulle"dra till sig" helst 2 timmar men det blev 1 timme grillade vi och fick en teori lektion om just spårträning. Sen var det dags Teddy skulle få börja så det var till att sätta på hans overall eftersom vi skulle ut i terrängen. Kan väl säga att det inte riktigt verkade vara hans grej. Följde spåret nån meter för att sedan lyfta på benet för att släppa en tår sen var han ju tvungen att kolla läget var inte speciellt intresserad. Men vi tog oss långt om länge i "mål". Teddy tyckte det var rätt skönt att komma ut på vägen igen han fastnar ju i grenar o dyl hela tiden med sin päls trots regnoverallen. Sen när det var dags för Tindra säger HElen vid starten "jag har stora förhoppningar på henne idag". Ja det kunde hon ju ha för Tindra verkade inte riktigt förstå vad som väntades av henne utan det blev till att hjälpa henne . Det var lite vind och Tindra drog gärna åt vindriktingen men HElen förklarade att vinden drog ju med sig doften så hon snappade upp den fel typ. När vi väl kom fram till klöven blev Tindra livrädd för den och ville absolut inte lukta på den ännu minder ta de i munnen ville inte ens ha godiset bredvid den. Så det var ingen större succe fast sen o andra sidan kan man ju inte förvänta sig så mycket först gången. Isak som går spårkursen och haft 3 lektioner och tränat hemme emellan var jätteduktig och tog ett spår på 300 meter och han hade varit som Tindra först gången. Ska nog prova att lägga spår hemma. Bilen hem var full av 3 trötta hundar. Teddy och Tindra sov bredvid varanda i framsätet Matte var trött hon med. MEn summan av det hela var att det var en rolig och lärorik kväll.

Posted on Thursday, Apr 27, 2006, 11:05 AM (UTC -4)
måndagen 24 april

Vilka underbara hundar jag har!!! För första gången på mycket länge rastade jag bägge hundarna samtidigt. Dvs bägge kopplade på promenadens första del min fåfvåning var stor när Tindra som brukar se det som en tävlingsgren med vem som ska ligga först går hur fint som helst bredvid oss och Teddy som likt tjuren Ferdinad ska lukta på det mesta länge och väl knallade på bredvid oss. Sen när vi kom till skogen och tindra fick springa lös stack hon iväg men kom så fort jag kallade på henne trots att det kom en hund precis som jag missat att se. Man kunde riktigt se hur roligt hundarna tyckte det var att vara ute samtidigt och jag kände mig som en lyckad matte. Testade även att stta Tindra och jag och Tedy gick iväg och hon satt kvar fast vi var 20 meter fram innan vi kallade in henne. Duktig tös!! Men bus hittade hon på hemma istället då hon kröp under staketet in till på grannes tomt för att hälsa på grannes ankor. Som tur var såg Petra det från andra sidan gatan inne på skolan och rusade ut och hämtade henne. Tack Petra! Tror iof att hon inte hade gått längre än till grannen men nu har vi täppt till hålet så hon inte ska kunna smita den vägen. Dumt att chansa!. Helen hundtränaren ringde och sa att vi blir 2 till nästa gång när vi ska träna blodspår varav en cockerhane på 1,5 år. Ska bli kul!


Posted on Monday, Apr 24, 2006, 02:17 PM (UTC -4)
fredagen 21 april

Egentligen inte hänt så mycket sen sist men är uppe och väntar på att kl ska bli 01,00 så jag kan åka och hämta Mickan med kompis som varit på Björket ikväll.Men lite hundprat får det ju blii. Igår var jag och köpte kosttillskott till Teddy som ska öka hans aptit. Han har gått ner 8 hg på 6 veckor vilker är mycket om man bara väger 5,6 kg från början. Han har ju aldrig varit ett matvrak och äter som förut men det blir ju mer bus om dagarna med Tindra än det var innan. Har ändå bara  gått smårundor med han för att han inte ska tappa vikt vi får väl se hur dt blir. Tappar han mer får vi gåt till vetten men han är ju pigg och på alertern som vanligt och äter ju det han brukar. Tindra har fortfrande inte börjat löpa. Läste att hennes syster Nova börjat. Jagsom misstänkt att hon skulle börja löpa länge men icke sa nicke. Wilma har varit inom och lekt av sig med Tindra idag. Full fart på de två. Kul och se hur roligt de har man har svårt att tro att Tindra inte gillar När Wilma ska åka bil med oss eller att de får umgås inne för det funkar inte. I bilen är det så att Tindra morrar för fullt när Wilma hoppar in och de kan inte hälsa  på varandra i bilen för Tindra vill inte ha Wilma nära sig. Däremot är det alrig några protester när vi åker hem. Inomhus är det så att Wilma är runt över allt hela tiden och då tappar Tindra kollen och säger ifrån men som agt utomhus är de bästisar. Har börjat att ge hundarna ben igen och nu funkar det bättre inga större bråk. Tindra har ju tuggbehov och behver ju faktiskt ha något att gnaga på.Tja det var väl allt eller egentligen inget för den här gången. Bara 1,5 timme tills det är dags att köra. Trevlig helg på er!!

Posted on Friday, Apr 21, 2006, 05:22 PM (UTC -4)
Söndagen 16 april

Bara att inse jag (vi) har världens bästa hundar.Igår var vi på påskmiddag hos svärmor som bor i en 3a. Vår familj 5 pers och min svågers familj 5 pers + svärmor totalt 11 pers i en 3a + 2 hundar.Var lite orolig innan att Tindra skulle ha svårt att koppla av och kanske mest vimsa rundor och pipa då hon dels inte arit så väldigt ofta hos svärmor eller träffat svågerns och familjen senast var i julas. Men min coola hund hälsar på alla sen gör varken hon eller Teddy någon större anspåk på uppmärksamhet.att Teddy var lugn vet jag men man vet ju aldrig med busan. Som tur är så gillar alla hundar så det blev duktigt med uppmärksamhet ändå och soffsovande med för den delen eftersom svärmor tycker det är ok med soffhundar.Men skönt när allt funkar. Visade upp alla våra konser också också och Tindra visade sig från sin allra bästa sida. Man blev riktigt stolt!! Har precis gått upp idag stackars Tindra ramlade ur sängen inatt. La sig på min yttersida sen när hon skulle vända sig tog sängen slut och hon ramlade i golvet med en duns men hon slog sig inte tack o lov. Jättefint väder idag så det blir nog en rejäl skogsrunda idag. Härligt att våren äntligen kommit. Glad påsk på er alla!!

Posted on Sunday, Apr 16, 2006, 04:01 AM (UTC -4)
Onsdagen 12 april

Idag var det faktiskt ganska skoj på hundkursen. Iof  gjorde vi skaer som Tindra och jag redan gjort många gånger själva men kul att testa när Wilma också var med. Vi tränade spår, godissök,balansgång, problemlösning typ att det är hunden som ska lösa om den kommit på fel sida om stolpen, Tindra var jätteduktig men vi fick förstås ingen större respons av Helen vår instruktör men strunt ihopa så länge jag vet att vi är bra. Nästa gång ska vi träna viltspår. hon ville at Teddy oclkså skulle följa med och prova då hon hört att det inte fanns någon sån instikt i havanaiserna. Så det ska bli skoj. När jag och Tindra kom hem var Teddy på skogsrunda med Uffe oj vad glad han blev när han kom hem och såg att vi var hemma. Märker ibland hur otroligt mycket plats Tindra tar. Teddy är ju inte den som söker uppmärksamhet så man får verkligen tänka på att ge honom tid också. Nu ska jag upp i duschen. Teddy och Tindra har precis blivit duschade så jag står på tur nu!!

Posted on Wednesday, Apr 12, 2006, 02:43 PM (UTC -4)
Tisdagen 11 april

Idag har det varit baddags för Teddy. Skulle varit gjort för flera dagar sen men har inte hunnit och Teddy har inte saknat det. Lika mycket som Tindra älskar att bada lika mycket avskyr Teddy det. Men han gillar däremot det som kommer sen nämligen att bli fönad då njuter han.En riktig liten fluffboll kommer att sova hos mig inatt. Finns det något mysigare än nybadade hundar.Tindra var med mig på sim kansliet ikväll toppen med alla som kommmer och vill busa och kela.Hon är helt slut när vi kommer hem.Uffe tog Teddy på kvällsrundan och jag och Tindra passade på att slappa framför tv samtidigt som jag borstade henne. Valppälsen börjar lossna nu. Kommer att sakna hennes tjocka mjuka päls.har äntligen lyckats få in 2 nya bilder i galleriet. På Tindras kompis Adam som hon avgudar och hennes cocker kompis Lady. Imorgon är det hundkurs. Ser fram mot det med blandade känslor.


Posted on Tuesday, Apr 11, 2006, 02:15 PM (UTC -4)
Söndagen 9 april

Idag var vi på ringträning med Petra och Lady. Hundarna fick åka tillsammans bak i bilen och det gick bra. Inget morrande eller så från Tindra som inte är så förtjust när Wilma åker med. När vi kom in till Hässleholmsgården var de flesta på väg tt gå så Petra och jag fick träna lite på egen hand. Efter en stund kom det en som gav lite tips. Lite kul var att det var samma dam som kom fram på utställningen till oss och gjorde en bedömning på Tindra och som tyckte att vi skulle forsätta att ställa ut henne. Själva utställningesträningen gick inte så bra Tindra stutsade rundor mest och drog åt alla håll och kanter.Var inte så kul. Desto roligare tydkte Tindra det var när Novak dök upp längesen de träffats. Ett helt gäng hundar dök upp med sina mattar som Petra kände. Kul att se att Tindra inte kände si ett dugg trängd av att de var hundar i koppel runt om henne i en salig blanding. Hon var bara glad och ville busa. Annars har det ju varit en av orsakerna till att vår instruktör döpt henne till lilla bitchen. När vi kände oss färdiga där föreslog Petra att vi skulle åka till agillitybanan och prova lite. Släppte hundarna där och det gick faktiskt att få Tindra att lyssna fast Lady var där. Hon gillade hindrenra och fattade snabbt hur man skulle göra för att ta sig över dem Hon verkade tycka det var kul. Provade alla hindr som var framme utom vippbrädan mot slutet sprang hon up på hindrena själv. Det är kanske nåt för oss att börja på så småningom.Man vill så mycket men tiden räcker inte. Hela helgen gott igen utan att man gjort hälften av vad man borde. Fast idag var en kul dag trots regn,snö och blåst. En mycket trött hund här nu som sover gott i soffan. Ps Mickan och simlaget vann sin serie idag och ska kvala om nån månad + att Mickan satte pers igen på 100 rygg. Grattis gumman. Började lägga in lite nya bilder i vårt album bla på Tindra och Lady men det vill inte som jag vill men så småningom kommer de jag lovar.

Posted on Sunday, Apr 9, 2006, 01:17 PM (UTC -4)
torsdagen 6 april

Har precis kommit en efter Tindras och min runda och vilken runda sen. Hade tänkt få en sväng inim jobbet för att visa upp min fina vovve men helt plötsligt var hon inte så fin längre. När vi kom ner till ankedammarna som de tömt på vatten släppte jag Tindra precis som vanligt. Mennu när ankorna börja söka sig en partner och luktar extra gått blev Tindra också intresserad och sätter i väg efter dom ut på dammbottnen som är alldeles lerig jag sringer åt andra hållet och Tindra kommer också. Men vilken Tindra från att ha varit röd och fin och välkommad kommer en svart,lerig blöt hund som inte gick att ta in nån stans. Fick bli skogsrundan istället och som tur mötte vi bara Isa och hennes matte och idag fick de inte hälsa. Blev duschen och en rejäl schamponering när vi kom hem. När jag skulle föna henne hade hon helt plötsligt blivit rädd för den så det fcik vi hoppa idag. Men en ren nybadad hund är ju inte heller fel att ha i sängen ikväll. Man måste se det positivt!!!


Posted on Thursday, Apr 6, 2006, 09:31 AM (UTC -4)
tisdagen 4 april

Hej hopp! Häar sitter jag och Tindra och väntar på Jonna och Wilma. Vi ska ut på långrunda ska bli jätteskönt.Bestämt nu att Petra och jag ska åka  in på ringträning på söndag. spännade att prova på det och nyttigt för Tindra om vi nu bestämmer oss för fler utställningar. Är lite småsugen tror det är sista anmälningsdag på måndag till utställlningen i Hässleholm i maj. Vi får väl se hur det går på söndag. Nej nu ska vi göra oss klara. Ladda med godis och bajspåsar för Jonna kommer snart. Hej svejs!!

Posted on Tuesday, Apr 4, 2006, 06:31 AM (UTC -4)
Söndagen 2 april

Vilken natt! Teddy har sett spöken  och legat och morrat och skällt till ett par gånger. Tindra legat och gnällt under sängen så var uppe och släppte ut henne vid fem men varit pipig hela morgonen. Dags för löp kanske? Sen när man äntligen tror att man ska få sova lite då börjar Uffe snarka!!!!!!!!!!!!Idet läget kändes det som att det var lika bra att gå upp så nu skriver jag dagbok istället. Tindra busar med Simba. Väldigt tuffa tag hon biter han i örat, runt halsen och  ibland är hela huvudet inne i munnen på hennne. En morgon hörde jag ett väsande ljud då var det det indra som hade grepp om halsen så Simba inte fick luft. Men det är faktiskt som de leker. Simba gör allt för att bita tillbaks och gör allt för att få fart på henne. När han tröttnar lägger han sig i fönsterkarmen dit hon inte kommer åt. Ser betydligt värre ut än vad det är. Och hade de gjort varann illa på allvar hade de nog hörts. Vi gjorde totalfiasko på kursen i onsdags. Varken jag eller Jonna var speciellt motiverade. Jonna hade somnat och vaknat fem minuter innan det var dags att åka så hon var riktigt pigg. Skulle vara ute och göra lydnadsövningar med hjälp av klickern viken Jonna glömt. givetvis började det ösregna allt för att höja stämningen. Öningnr 1 var gång Tindra tog kontakt när vi gick ett klick och godis vid mitt vänstra ben. vi fick börja och det klarade hon bums sen skulle vi forsätta öva när det var dags förJonna och Wilma då tyckte Wilma det var trist mycket roligare att bita sig i svansen hoppa rundor mm. Under tiden hade vi hållt på i en kvart så jag undrade om allt godisskulle ta slut vid första övningen men då skulle vi vänta till de var klara. Övning nr 2 sätta Tindra gå ifrån henne på tillbaka vägen passera henne eller runda henne. När vi övat hemma säger jag sitt och sen stanna men det var ju fel man ska bara använda ett kommando. Då kom vi till ett läge när Tindra tyckte allt var skittrist. Mycket roligare att utforska omgivningen men vi kämpade på. Hon kan egentligen detta men inte då inte. övning nr3 inkallning. som också Tindra kan  började med att jag ramlade i backen. Jag och Jonnas fokus hade blivit allt mer okoncentrerat och med mig i backen ett rejält fnitter anfall. Men okej jag på benen och inkallning på Tindra inga problem. Dags för Wilma. Då skulle jag fixa snön ur mina kängor och Tindra är tänkt att stanna vid min sida men då tar hon och Wilma kontakt och Wilmas inkallning blir istället full fart mot Tindra och de börjar busa för fullt. Jonna och jag var less på altt och bara fnittrade. Men vi sprang åt var sitt håll med tanke att våra hundar skulle följa efter vilket de brukar gör men icke. De busade på för fullt mellan oss där Helen instruktören stod total kaos. Hundarana hade jättekul men ..... Ja tillslut fick vi ju in dem men att släppa Wilma mer för att träna inkallning  var lika med jaga Tindra. Idet läget undrade Helen om det var lönt att forsätta för kvällen. Dyngsura mattar som inte var direkt koncentrerade två hundar som var tyckte det var urtråkigt med övningar och bara ville busa. Det var läge att köra hem. Skulle träna på att gå fint i koppel på tillbaka vägen. Tindra är faktiskt duktig på det vi fick starta och gå iväg sen gick Helen med Jonna och Wilma. vad hon tyckte om oss framkom inte men vad hon tycke om de hörde vi mycket om som vanligt. Var väldigt skönt att komma hem den kvällen ska jag säga. Igår i ett underbart vårväder körde vi samma träning helt utan problem. Men vi ska träna stenhårt till nästa gång.Jonna och jag tänkte ta en prommis i veckan ev ska Petra också hänga på. Hon har en cocker "Lady"som är ett år äldre en Tindra och en stor blandis"Selma". så det blir som vår egen hundkurs.

måndagen 27 mars
Monday, Mar 27, 2006

försöka skriva några rader har varit mycket på sista tiden. Daniel har fått nytt jobb börjar idag och slutade på det gamla i fredags så hela helgen har vi letat bil till honom. Igår kväll fick vi napp så nu är han stolt ägare till en Peugot 106 ralley modellen. I lördags var jag på Teba i Höör för att köpa foder och när man köpte en hel säck fick man ett jättefint täcke som Teddy blev jättefin i ska ta kort och lägga in. Annars känns det som jag varit jätteslö med att träna har mest blivit det vanliga. Körde lite klicker precis och hon är ju smart Tindra så det gick snabbt med att lära sig "give me five" gäller bara att i träna så hon inte glömmer. Nu kan hon dessa konster med hjälp av klickern: rulla runt, vinka och give me five. Tänk om man bara hade haft mer tid vad man kunde lärt henne då. I torsdags hände nåt kul Stoffes kompis Adam som vi misstänker egentligen är Tindras kompis hon avgudar han kom hit. Han och Stoffe tog bägge hundarna på runda och det hade gått jättebra. Tyvärr är det så att Tindra blivit en mattegris eftersom det alltid är jag som tränar henne och är ute och går med henne inte gärna följer med andra på promenad om inte jag är med. Måste börja träna mer på det. Adam tyckte det var jätteskoj och Tindra med.
 
05:48 AM (UTC -5)
 
Söndagen 19 mars
Sunday, Mar 19, 2006

Usch hela helgen gått utan att Teddy och tindra fått speciellt mycket tid. Igår var det simtävling för Mikaela och jag sålde baddräkter på tävlingen. Mikaela slog personligt rekord i 3 av 4 grenar. Bravo Mickan!! Ett tecken på att hon äntligen börjat komma ikapp efter sitt 2 veckors sjukuppehåll.Men inte mycket ork kvar när man kom hem att aktivera hundarna. Ibland är det tur att man bor i villa med stor tomt där de kan leka av sig. Idag har vi äntligen tapetserat sovrummet blev bara en liten träningsrunda i morse med Tindra och gemensam promenad på kvällen. Köpte en hundvisselpipa till Tindra i fredags som jag idag testade ute för första gången. Tänkt att träna henne på den och använda den i inkallingssyfte. Det fungerade bra när vi provade så nu ska vi befästa vanan. I morgon får vi ta nya tag men ibland känns det som om tiden inte vill räcka till.


 
02:06 PM (UTC -5)
 
torsdag 16 mars
Thursday, Mar 16, 2006

Sitter här och funderar över hundkursen jag  och Tindra går på. Blivit lite besviken på instruktören. Det är bara jag och Jonna kvar(Wilmas matte) och både hon och jag känner att det är de som får all uppmärksamhet. Inte för att jag är avundsjuk men hur kul är det när hon hela tiden säger hur fin och duktig Wilma och vilken bra hund det kommer att bli av henne. Fast Tindra löser  sin uppgifter snabbare (det är ju ingen tävling) och hon är väldigt snabb och lära så får vi aldrig höra att vi är bra.Eller något positivt om henne. Även om jag har mer erfarenhet behöver jag också höra det. Sen pratar hon om vilka kurser som kommer sen och att det kan bli dubbellektioner för kurserna behöver komma igång dvs hon behöver ha in pengar. Jag är ju där för att lära. Nej det känns inget vidare. Var ute och kollade olika hundklubbar får väl ser vad det blir. Vi tränade ialla fall klicker igår  och Tindra lärde sig snabbt att vinka har fått i hemuppgift att lära oss typ "Give me five" vi ska minsann visa henne.Jag vet ialla fall att jag har världens goaste hund trots att hon tuggade min glasögon igår.
 
11:47 AM (UTC -5)
 
Söndagen 12 mars
Sunday, Mar 12, 2006

Bara att konstatera att efter regn kommer solsken. Om jag var less igår är jag desto gladare idag. Idag har allt fungerat perfekt mellan Teddy och Tindra inget bråk eller tjafs utan 2 glada hundar som sover hos varandra och som busar ihop. Det är väl som med barn ena dagen som hund och katt och nästa bästisar. Måste berätta om hur duktig min lilla tjej är.Vi var ute och tränade i en timme. Hade sån tur att när vi började att gå så var där en för tindra okänd hund 20 meter framför oss men hon gick trots nyfikenhet på den hur fint som helst. Sen körde vi lite ringträning funkade också perfekt. Igår på kusen skulle vi sätta hunden för att sen gå iväg och sen kalla in. Inte en grej jag tränat på men tänkte börja med det idag. O vad gör min tjej jo jag sätter henne börjar att gå tänkte starta med en liten bit men hon satt så fint kvar att avståndet blev ca 15 m och hon satt där tills jag kallade in henne. Hon fixade det direkt. Provade flera gånger med olika avstånd med samma positiva resultat. Jag har sagt det förr hon är inte dum den tjejen. När vi kom fram till stockarna hoppar hon upp direkt och går balans. Provar att gömma godis med olika svårighets grad och hon hittar det direkt. Man blir så glad. Har börjat fundera på vad vi skagå för kurs efter valp funderar på klicker och jaktlydnad sen skulle det bli utställnings träning med. Hmm mycket att tänka på.
 
09:36 AM (UTC -5)
 
Lördagen 11 mars
Saturday, Mar 11, 2006

Usch!! Har fått gå upp "tidigt" Tindra väckte mig 08,00 idag med en blöt puss som sträckte sig över hela ansiktet. Vi ska strax åka på hundkurs på en lördag idag fö vi ska vara i skogen hela dagen. Skulle även komma ett gäng till då vi inte är så många i vår grupp 2 st sist. Lite spänd då Tindra lätt känner sig trängd när hon är i koppel och många andra hundar som springer fram. Får väl se hur det går. Hon var så sur tråkig igår. Försökte bita Daniel och Mickan när de skulle köra ner henne från soffan där de hade sina godisskålar Då blev hon "utvisad" från tv-rummet till godiset var slut men sen när jag gav Simba mat var både hon och Teddy där och ville smaka och då flög hon på Teddy. Hon tror hon ska ha allt själv och stackars Teddy han bara backar undan. Men det hade varit en rörig dag på många sätt så det var nog mest tröttheten som gjorde att toleransnivån låg på noll hos henne. Ska prata med Helen om det på kursen idag och kanske få några tips. NEjj dags att sätta fart ska hämta Jonna och Wilma om en halvtimmer.

Ja då var vi hemma efter dagens övningar. Vi höll på i 4 timmar men tiden gick så fort. Vi blev bara 4 st rätt så skönt. Det var Tindra,Wilma en rottweiler som heter Bella 1år och en springer spaniel som heter Emma 8 mån. Vi började med att träna en och en och då hundmöten med äldre och sen yngre hund. Tindra klarade det galant sånt har vi inga problem med sen gick vi på promenad och där får jag ju tänka på att när Tindra är kopplad att hon inte hamnar mellan två för då säger hon ifrån. När vi gått en bit tränade vi inkallning och att gå med dem lösa. Vi gick då en före och resen kopplade längre bak gick också jättebra. Jag har bra kontakt med Tindra hela tiden och hon söker min kontakt. Väl tillbaka lät vi alla hundarna leka fritt och Tindra gillade verkligen Emma skarp.Varför kan inte allt vara lika enkelt med Tindra. När vi kom hem var hon trött och morrade och markerade mot Teddy hela tiden. Känns ibland som man går på nålar. Men nu har hon lagt sig och sova hoppas hon vaknar på bättre humör. Men Emmas husse tröstade mig när jag berättade om gårdagen och hennes uppförande mot Teddy att det nog bara är en period hon är i nu och HElen som tycker att hon är en liten bitch att jag bara ska nonchalera henne när hon dummar sig. Men jag vill ju också ha en glad hund. Är lite less nu och tycker lite att det känns som att Helen lägger större energi och engagemang på de stora hundarna på kursen och tycker att jag som haft hund tidigare ska kunna mer men har inte haft sådana här problem tidigare. Ps under tiden jag suttit och skrivit detta har bägge hundarna hoppat upp i soffan och lagt sig utan minsta gruff. Finns kanske hopp ändå.Ds


 
03:23 AM (UTC -5)
 
Onsdagen 8 mars
Wednesday, Mar 8, 2006

Kallt idag med så vi fick stanna inne i morse också. Märks att jag varit hemma i månad för det är sura hundar på morgonen när de märker att jagska iväg. Men som tur är de inte själva mer än 3,5 timme om dagen. Det är betydligt gladare hundar när jag kommer hem. Har börjat träna klicker på hundarna egentligen först och främst på Tindra då vi ska ha det på valpkursen men Teddy hänger också på. Roligt attt se att hon tycker det är kul med nya saker. vi började klicka in i lördags så smått men vi har avancerat snabbt. Har provar i 2 dagar nu att ha det som inkallning både på promenad och när de ska in från trädgården och funkar pefekt. Igår kväll låg hundarna ,Mikalea och jag i sovrummet och mös när Stoffe hittade klickerdosan som han inte visste vad var för något men givetvis var han tvungen att klicka två hundar flög ner från sängen och ut i köket!! Fantastiskt!! Tindras kompis Adam (som egentligen är Stoffes kompis) kom idag. Hansäger att det är för att vara med Stoffe men vi börjar genomskåda honom. Tindra älskar honom och jag tror det är ömsesidigt. Birgitta från Tindras kennel mailade över lite bildr idag på Tindra och Mandy.Kul!!
 
12:44 PM (UTC -5)
 
Tisdagen 7 mars
Tuesday, Mar 7, 2006

-18 grader i morse ingen mogonrunda här inte en snabb kiss i trädgården för Teddy och Tindra och 4 km på motionscykeln för matte i stället. Inte alls lika roligt. Mer tråkigheter blev det idag då Mikaela och hennes kompis blev knivhotade på hemvägen från sin simträning av en kille i paralellklassen. Så nu har polisen varit här och förhört inte speciellt kul men Mikaela tar det tack och lov bra!! Teddy fick följa med matte till klubblokalen i dag på simmet. Kände att han behövde komma ifrån Tindra lite och låta han få all uppmärksamhet vilket han får då alla älskar han. Han är lika go och glad mot vem han möter. Lite träning för Tindra också att vara hemma utan Teddy. Hon sat på trappan och väntade på oss och det var skoj att se glädjen hos bägge hundarna när de fick vara tillsammans igen. Tagit lite nya kort på Teddy idag. Ska försöka lägga in dem nu så alla riktigt kan se vilken goding han är.


 
03:19 PM (UTC -5)
 
måndag 6 mars
Monday, Mar 6, 2006

-1,solen skiner och snör vilket väder!! Jag ,Tindra,Jonna och Wilma bestämde oss för en långrunda i skogen. Tänkte tjuvträna inför lördagen och hundkursen. Utforsde en för oss ny skog och efersom vi har lika dåligt lokalsinne var vi glada att vi hittade hem igen. Wilma som är en rottwiler och 1 dag äldre än Tindra är inte så van att spirnga lös men det gick jättebra.Tindra får ju vara det varje dag men intressant att kolla om hon lyder på inkallning med Wilma som störning men hon fixade det galant. Det vi behöver träna på är att gå i koppel med störning. Men Jonna och jag bestämde att träna nån extra gång i veckan förutom kursen. Vi tänkte glänsa lite på kursen.
 
12:47 PM (UTC -5)
 
Saturday, Mar 4, 2006

Ska försöka stava rätt i fortsättningen.


 
05:39 PM (UTC -5)
 
4 mars
Saturday, Mar 4, 2006

Ja då har man äntligen en hemsida på nätet. Tack Angelica föra att du hjälper mig!

Idag har jag och Tindra varit på långrunda i det fina vädret. Först koppeltränade vi vilket hon är jätteduktig på när det bara är vi två annars blir man lätt lite sprallig. När vi kom fram till det bilfria området ringtränade vi lite inför kommande utställningar om vi vågar oss på fler.Sen fick man springa fritt men hon är så duktig och är aldrig längre bort än 5 meter innan hon söker kontakt. Körde lite kontaktövningar också vilket hon klarar galant. Idag hade vi tur för när vi kom fram till cykelbanan mötte vi Tindras nya kompis Novak en Alaskan Malmute hane på 2 år som är nyinflyttad så vi slog följe med dem och lät hundarna busa. Han är toppen enligt Tindra men jag håller med men som allt roligt tar det slut nån gång och när vi kom hem var det Teddys tur att gå på promenad och med Teddy innebär det i långsam takt så man kan lukta på allt gått. Brukar kalla han Teddy tvärstopp han är som Tjuren Ferdinand vill lukta på om inte blommorna så allt annat spännadeEfter promenadenderna var vi rätt trötta så då blev det en massa mys istället med en hund på varsinn sida i soffan. Man behöver en paus ibland.